• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Passagiers op de vlucht van Curaçao naar Sint Maarten schrokken zich gisteravond een hoedje. “Er vielen twee motoren uit en het vliegtuig begon te zakken”, vertelt een geschrokken passagier. Volgens DAE-directeur Nelson Ramiz is er niks bijzonders gebeurd en zijn er gewoon procedures gevolgd.

Het toestel met daarin vijf passagiers was onderweg naar Sint Maarten toen er problemen ontstonden met de motor. Volgens de passagier zakte het toestel naar beneden en werd er geprobeerd de motoren te starten. “Uiteindelijk is het gelukt één motor weer te starten en zo terug te keren naar Curaçao.”

Temperatuur te hoog
Ramiz kan wel lachen om het verhaal: “Wat denk je dat er gebeurt als er twee motoren uitvallen terwijl een vliegtuig in de lucht hangt?”, reageert hij. Volgens de DAE-directeur zou het vliegtuig direct neerstorten wanneer dit verhaal zou kloppen. “Toen het toestel in de lucht hing, bleek in één van de motoren de temperatuur erg hoog op te lopen. Er moet dan een procedure worden gevolgd.”

Niet verder vliegen
25 minuten na vertrek vanuit Curaçao bleek de temperatuur van de motor te hoog zijn. “In zo’n geval mag je niet zomaar verder vliegen, hoewel dit wel zou kunnen met één motor”, gaat Ramiz verder. “We hebben de motor waarvan de temperatuur hoog was, stationair laten draaien en de ander met gereduceerde snelheid. Zo zijn we teruggevlogen naar Curaçao.”

Incident
Momenteel staat het toestel aan de grond tot is uitgezocht wat de hoge temperatuur in de motor veroorzaakte. “Er komt een expert uit Amerika die dit gaat uitzoeken. Als blijkt dat de motor beschadigd is, wordt deze vervangen. De autoriteiten weten precies wat er is gebeurd en we beschikken over alle data. Geen enkele motor is uitgevallen”, aldus Ramiz.

8 reacties op “‘Motoren DAE-toestel niet uitgevallen’”

 1. Dames en heren namens u gezagvoerder en de gehele vloot wensen wij u een fijne vlucht.

 2. @ R.J. De Fokker 100 is in beginsel een veilig vliegtuig en Avianca heeft daar vorig jaar op de route Curacao afstand van gedaan en vliegt nu met Boeing. Dit soort problemen kunnen bij elk merk voorkomen en zolang de voorschriften van onderhoud voor de ouwetjes worden nagekomen zal het wel loslopen. In Nederland worden/werden Fokkers helemaal ge-upgrade door Stork als ik het wel heb en dat doe je niet, als het een onveilig vliegtuig is. Ik neem aan, dat de gereviseerde versie hier niet vliegt.

 3. Echt belachelijk dat Ramiz er zo over lacht. Een oververhitte motor terwijl je in de lucht hangt is nooit goed. Als ik hem was zou ik gewoon de waarhied vertellen want die komt toch altijd naar buiten. Want dit is toch een serieus incident. Al zijn de motoren niet helemaal uitgevallen is het een heel serieus incident!!

  Ik snap echt niet dat een “directeur” lacht over een incident waarbij het toestel terug moest keren en er zeker ook nog een onderzoek komt van CCAA en de FAA. En die passagiers dan, denk je dat zij er ook over lachen??

  Waar was trouwens die mooie MD van DAE vandaag. Die is vast ook geground door de authoriteiten wegen slecht onderhoud. 2 motor incidenten binnen 2 maanden op 2 /3 van de vloot is geen goedezaak.

  @R.J. elke oude machine kan blijven draaien zolang je er geld in stopt en goed onderhoud. Gezien de regering hier nergens geldt in investeerd zal DAE het jammer genoeg (hoop het niet) niet halen want Ramirez heeft het moeilijk zat om zijn eigen MD’s in de lucht te houden.

 4. Ramiz ontkent helemaal niet dat er niks is gebeurt hij zegt dat die onzin verhalen niet kloppen zoals twee motoren die zouden zijn uitgevallen etc etc!
  Het is idd behoorlijk grappig dat de media/pax denkt dat er TWEE/allebei de motoren zijn uitgevallen, met zon vliegtuig ga je Curacao NIET halen zonder motoren als je pas 20 minuten in de lucht bent!! De Fokker-100 is het MEEST moderne vliegtuig dat je zal vinden op Curacao en omstreken!!!!!!! Dat het bouwjaar oud is zegt NIKS, wat denk je nou zelf meneer R.J dat die motoren origineel nog zijn?! En ook de motoren zijn trouwens moderner dan welke motor dan ook van airlines based op Curacao!! Jullie googlelaars hebben veel commentaar en kritiek, toch ben ik samen en zeker weten met vele andere erg blij dat jullie niet op de positie zitten waar de oa ”praat poppen” zitten!

 5. Deze fokker 100( en geen 50) zijn te oud ,dat ze nog mogen vliegen begrijp ik niet er is naar is mijn weten vaker problemen met deze vliegende wrakken.

 6. DAE heeft toch helemaal geen Fokker 50 toestellen??
  Wat voor toestel was het wel???

 7. Zat er teveel coke in de vleugel?

 8. Ik lach dan weer om Ramiz want het is echt wel vaker gebeurd dat de motoren uitvallen. Google even en je vind genoeg voorbeelden en filmpjes.
  Natuurlijk daal je dan (zoals ook in het stuk staat) maar je stort echt niet direct neer. Fijn zo’n directeur die zo’n voorval weglacht