• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De inventaris van de Curaçaose Droogdok Maatschappij (CDM) is sterk verouderd en dient vervangen of gemoderniseerd te worden. Dat meldt minister Hans Hillen (Defensie). “Maar de financiële middelen voor een dergelijke investering ontbreken bij het CDM”, zo concludeert de minister.

De cutters van de Kustwacht die actief zijn in het Caribische Gebied, komen normaal voor onderhoud terecht bij het CDM. Maar omdat Dok kampt met veel problemen, die het voorbestaan van de maatschappij bedreigen, moeten de cutters uitwijken naar Suriname of Cuba voor onderhoud.

Verlies
“Als de cutters moeten uitwijken naar Suriname of Cuba voor hun onderhoud leidt dat tot een verlies aan vaardagen vanwege de heen- en terugweg”, aldus Hillen. “Het leidt ook tot tijdverlies vanwege een verwachte langere dokking en hogere kosten vanwege extra benodigde logistieke ondersteuning.” Ondanks de slechte situatie bij het CDM verwacht de Kustwacht niet dat de operationele planning of het onderhoudsschema in gevaar komt.

12 reacties op “‘Inventaris Dok sterk verouderd’”

 1. Daar moeten we voor naar Cuba of Suriname……..Kan je nagaan waar wij zijn beland op de ranglijst onder bestuur van dit tuig. Schotte zat waarschijnlijk in Haiti om te kijken hoe het er hier over 3 jaar uitziet als ze uitgeregeerd zijn.

 2. @Anglo, wat denk je van de president en ministers die de screening niet eens zijn door gekomen.. en dat de president zelf colombianen gaat binnenhalen en een Benno ofzo voor de VDC..

 3. Vroeg me dus af, what’s next. Na de degradering van onze luchthaven, volgde onze Dokmaatschappij en vandaag is ons eiland op de prioriteitlijst gezet voor het witwassen van crimineel geld. En weer stel ik de vraag, what’s next, dat zullen we morgen wel horen. Heb wel een idee, ons OM sluit een covenant met onze regering ? Vrouwe Justitia draait zich om in haar graf !

 4. Haha, en het wordt erger……en steeds erger…..Wakker worden Curacao!!!!!!

 5. Die mensen daar in Gorichem (Nederland) liggen zo langzamerhand onder hun bureau van het lachen. Nog even en Hakim moet, ja, “onze” portemonee opentrekken om Damen alsnog te interesseren en zoals al in de middeleeuwen door de Chinezen gezegd werd, die hollanders dat zijn de chinezen van het westen.

 6. Eerst de degradatie van onze luchthaven gevolgd door de degradatie van onze Dokmaatschappij, what’s next ?

 7. @ Clift

  Zou het mogelijk zijn dat de kliek van MFK het terrein waar het CDM ligt voor “andere doeleinden” willen gaan gebruiken?
  Ons Dok dood laten bloeden om op termijn misschien nóg zo’n hotelletje met golfbaan neerplempen ofzo, om vervolgens de helft van het gemoeide bedrag te laten verdwijnen…

 8. Zal wel weer de schuld van de vorige regering en Nederland zijn toch?

 9. Nos mes por…..!!!!!!???? Ha ha ha laat me niet lachen.

  Geen wonder dat Damen niet met El Hakim in zee wil gaan.
  Met dank aan deze geweldige minister met heeeeel veeeeel belstingschuld,schuld bij het SVB en nog meer schuld aan de bevolking van Curacao. Daar gaan de banen. Niks 80/20, helemaal niets!!!

 10. De slechte staat van de inventaris van het Dok is de reden dat destijds gezocht is naar een strategische partner voor het Dok. Deze partner was gevonden in Damen Shipyards. Alle contracten waren zo goed als gereed en er was overeenkomst bereikt tussen partijen (Dok, Damen en de overheid) dat Damen een concessie van 20 jaar zou krijgen om het bedrijf te beheren. Damen zou ook voor 30 a 35 miljoen investeren in de inventaris van het Dok. De nieuwe regering onder leiding van minister Hakim heeft hier echter een stokje voor gestoken en de afronding van het contract afgeblazen. Dit tot grote schade van het Dok. Sindsdien is het C-dok buiten bedrijf genomen aangezien het in onbruikbare staat is komen te verkeren. Dit betekent dat de capaciteit van het Dok is afgenomen. Geen wonder dat volgens minister Hillen een uitweg gezocht moet worden naar andere scheepswerven omdat ons Dok het werk niet aankan. Volgens de minister is het voorbestaan van het Dok in gevaar. Ik onderschrijf deze uitspraak en het is een kwestie van tijd dat het Dok zijn poorten zal moeten sluiten met alle gevolgen van dien voor het personeel. Dit hebben wij dan aan de huidige regering en minister Hakim te danken. Minister Hakim zou medio januari met een uitgewerkt plan komen hoe het Dok gered zou worden. We leven nu medio maart en wachten nog steeds op het plan van Hakim. Daar is hij dus nu ruim 1.5 jaar mee bezig en met het tempo waarin dit gaat verwacht ik dat het Dok failliet is voordat het plan klaar is. Ik feliciteer deze regering en minister Hakim met dit fantastische resultaat.

 11. Hier was Dos Santos toch bezig?

 12. Dank aan de heer Hakim die geen strategisch alliantie wilt aangaan met Damen Shipyards Group! Onbenul!