• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stafleden van Aqualectra zijn nog steeds in staking. Zij willen dat er meer ruimte komt voor financiële middelen. “De actievoerders hebben vandaag gesproken met de Raad van Commissarissen (RvC) maar dit heeft niet geleid tot een oplossing”, meldt Errold Bishop, voorzitter van de vakbond FEU.

“Tijdens het gesprek heeft de RvC een intake gedaan om de situatie te peilen”, gaat Bishop verder. “Zij gaven aan dat ze niet op de hoogte waren van de gang van zaken. De directie heeft hen gisteren pas op de hoogte gesteld.”

Niet akkoord
De RvC heeft aan het stakend personeel beloofd dat zij morgen met een antwoord zullen komen. “Wij gaan hier niet mee akkoord. Dit accepteren wij niet en we willen vandaag een antwoord hebben”, vertelt de voorzitter namens de stafleden. “We hebben iedereen die nog wel aan het werk was opgeroepen om zich aan te sluiten bij de actie.”

Woedend
“Aan de reactie van de directieleden zag ik dat zij het niet leuk vonden dat dit gebeurd, maar we hebben het recht om te staken. Morgen om 08.00 uur zal de RvC ons weer te woord staan. De stafleden zijn woedend en zullen blijven staken zolang er geen oplossing is gevonden”, aldus Bischop.

4 reacties op “‘Stakend personeel Aqualectra woedend’”

  1. Het lijkt er steeds meer op dat de RvC van overheidsbedrijven zich als directie gaat opstellen. Hoogst ongebruikelijk in ondernemingsland en onverstandig. RvC moet toezicht houden en geen bedrijf runnen. Klachten van personeel moeten ook niet naar de RvC. RvC moet die gewoon doorsturen naar directie ter afhandeling. Directie is verantwoordelijk en als de RvC zelfstandig zaken gaat doen wordt het allemaal erg troebel. Ik betreur de directies die met zulke activistische RvC opgescheept zitten. Zou in het gewone bedrijfsleven onmogelijk zijn.

  2. Correctie: SEU …

  3. De FEU had de nieuwe RvC bij Aqualectra gesteund ondanks alle waarschuwingen. Typisch, een bond die zich laat belazeren wil nu stoer doen met het recht om te staken. Had sinds anderhalf jaar geleden moeten gebeuren. Nou, eigen schuld, dikke bult mensen. Moet het volk nu de consequenties gaan dragen omdat FEU’s leider(s) z’n hoofd niet wist te gebruiken? Belachelijk!

  4. Ongelofelijk dit toneel. De RvC weet niet wat er gebeurt? Het is de RvC die de tent bestuurd. En SEU trart erin. Eerst is SEU omgekocht met beloftes on de inmiddels ontslagen directie niet te steunen, en nu is duidelijk dat het loze beloftes waren. Vanochtend in het AD gelezen dat de financiele situatie van Aqualectra behoorlijk is verslechterd na vertrek van de directie. En nu verwacht je een salarisverhoging te krijgen van 6%. What goes around comes around, mr Bishop.