• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bijzondere praktijken zijn er gaande bij Nutsbedrijf Aqualectra. Terwijl wanbetalers korting krijgen op openstaande rekeningen, strijdt het personeel voor loonsverhoging en betere voorwaarden. Persvoorlichter Sharo Bikker vertelt dat 200 stafleden hun werk hebben neergelegd.

Drie filialen van Aqualectra zijn sinds vanochtend gesloten. In de wijken Barber, St. Rosa en St. Maria hebben stafleden hun technische, financiële en administratieve taken neergelegd. Het filiaal in Otrobanda is nog wel geopend.

Vakbond FEU
Afgelopen maandag is het bestuur van Aqualectra in gesprek geweest met vakbond FEU om een betere CAO op tafel te krijgen. Tijdens die onderhandelingen kwamen directie en stafleden er niet uit.

Onderhandelingen
Errold Bischop, voorzitter van de vakbond binnen Aqualectra, staat met 200 stafleden bij Mundo Novo omdat zij een gesprek eisen met de Raad van Commissarissen. “De stafleden hebben het werk neergelegd omdat de RvC aangeeft dat er geen ruimte is voor financiële middelen. Terwijl de RvC in het verleden heeft gezegd dat onderhandingen over het CAO niet negatief beïnvloed zullen worden.” De RvC zou rond 12.00 uur vanmiddag naar Munda Noba komen om de stafleden en de vakbond te woord te staan.

Kortingsactie
Op de vraag of de kortingsactie van het nutsbedrijf de druppel is zegt Bischop dat de stafleden het niet waarderen dat wanbetalers worden beloond met een korting terwijl de RvC aangeeft dat zij geen financiële ruimte hebben voor het personeel. “De werklieden worden ten opzichte van andere bedrijven en werk dat zij doen niet goed betaald.”

Meer ruimte
Bishop en de 200 stafleden willen dat er meer ruimte wordt gecreeërd voor onderhandelingen betreffende het CAO. “De RvC heeft aangegeven dat zij om 12.00 uur een gesprek met ons zullen houden. Doen zij dat niet dan blijven we wachten, 12.00 uur kan voor ons ook 0.00 uur worden. Zolang wij geen gesprek krijgen wordt er niet gewerkt”, aldus Bishop.

11 reacties op “Stafleden Aqualectra leggen werk neer”

 1. Perdida kuantioso di Aqualectra

  2010: Perdida di 48 mijon, pa traslado di BOO gratis na Refineria di Korsou. Prome ku e traslado tabata tin un resultado positivo di 32 mijon. 2011: Perdida di 54 mijon, pa bahada di 5 sen di tarifa di koriente i subida di preis di kombesibel…(Schotte).

 2. uit alle artikelen blijkt wel dat het land bijna geen geld meer heeft, dit zijn de laatste pogingen om geld binnen te krijgen en ook deze laten te verdwijnen.

  nu is ook het lekverlies boven water, lol

  Ik denk dat vele zakenlieden die de MFK hebben gesteund met geld tijdens de verkiezingen, hun investering drie dubbel zo hard terug hebben gekregen.

  Maar goed , nu maar hopen dat buiten het lekverlies , nu ook het geld verlies via een klokkenluider na buiten komt en dat we een lijst te zien krijgen welke bedrijven en personen profiteren van deze kortings regeling en hoeveel geld er mee is weggeven aan deze personen door deze korting.

  als laatste begrijp ik niet waarom de raad van commissarissen deze regeling heeft goed gekeurd, Tenslotte betaald nu het gewone volk de rekening van de wanbetalers en de fraudeurs die meters hebben getemperd.
  Ik denk dat een rechtsgang misschien wel gewenst is, ook ben ik blij dat er een nieuwe wet is aangenomen waarbij bestuurders persoonlijk wettelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld.

 3. Als we nou eens allemaal niet meer gingen werken tot dat deze regering is opgestapt?
  volgens wiels moeten we aan burgerlijke ongehoorzaamheid gaan doen, toch?

 4. Ik ga voortaan ook maar 75 procent van de waterrekienng betalen. en tevens ga ik geen belastingaangifte meer doen en geen belasting meer betalen. Jamaloodin en El Hakim zijn niets meer en niets minder dan mijzelf! Gelijke rechten voor allen!!

 5. @S.Booi, u eist wel erg veel, intellegente daden van een Wiels, don’t hold your breath.

 6. Natuurlijk is er geen financiele ruimte door de stommiteiten van de RvC en Schotte. Je kan het geld maar 1 keer uitgeven toch.

 7. Toen ik gisteren in de Amigoe het artikel las, was ik stom verbaasd.
  Raar stukje wereld die Aqualectra, normaal is het toch zo dat wanbetalers een boete krijgen, nou hier niet, hier worden ze beloond.
  Ik denk dat er ook een aantal politici met deze actie wel erg blij mee zijn.
  Ik ga mijn Aqualectra rekeningen vanaf nu ook niet meer betalen !!!!

 8. Sinds Helmin Wiels zijn broer Werner een lekkere pastechi heeft gegeven als commissaris van Aqualectra loopt het daar helemaal uit de hand.

  Maar Wacko Wiels is nog op weinig intelligente daden te betrappen geweest sinds zijn aantreden, of het moeten zijn genante imitaties van een scheepshoorn zijn.

 9. Circus Aqualectra is vaak nog gekker dan het belachelijke circus Schotte. Politici hoeven niet te betalen (en worden niet afgesloten), de directie verdient boven de Balkenende norm, personeel en hun familie laten (op kosten van Aqualectra) hun borsten vergroten in Colombia, mensen die niet betalen worden beloond met een korting op hun rekening, de dikbetaalde financieel directeur (die al maanden thuis zit) besteed meer aandacht aan zijn lekker betalende commissariaatjes elders terwijl Aqualectra intussen een financieel administratieve puinhoop is geworden en ga zo maar door.
  En nu wil ook het al overbetaalde overige personeel meegraaien en een nog hoger loon. Aqualectra? Aquagektra!

 10. De kortingsactie van Aqualectra is echt de laatste druppel. Ik ga mijn automatische afschrijving intrekken en word ook lid van de club wanbetalers die beloond worden. Wie weet, lukt het ook met de belastingen, tenslotte kunnen we Jamoolodin en Hakim als voorbeeld nemen en misschien in het bestuur nemen… hebben ze na hun regeerperiode toch nog een functie…

 11. Hmm waarom geen korting voor mensen die wel hun rekening op tijd betalen? en extra betalen voor wanbetalers.. en waarom worden wanbetalers niet afgesloten en mensen die normaal wel betalen en het 1 keer vergeten wel meteen worden afgesloten?