• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het optreden van MFK-fractievoorzitter Dean Rozier tijdens de Statenvergadering is niet in goede aarde gevallen bij zijn coalitiegenoten MAN en Pueblo Soberano. Rozier daagde alle Statenleden uit om hun belasting- schulden bekend te maken en las daarbij de vermeende schulden op van een aantal PAR-leden.

De vergadering ging over de bescherming van persoonsgegevens. Rozier daagde alle aanwezigen uit om een machtiging te tekenen voor de belastingontvanger zodat ieders schulden openbaar worden. Minister George Jamaloodin (Financiën) deed vorige week hetzelfde.

Schulden
De fractievoorzitter citeerde uit documenten waarop belastingschulden van Emily de Jongh-Elhage, Pedro Atacho, Glenn Sulvaran, Zita Jesus-Leito én van zichzelf zouden staan. Demonstratief ondertekende Rozier zelf de machtiging, dat later een blanco A4’tje bleek te zijn nadat premier Gerrit Schotte met zijn fractievoorzitter had gesproken.

Onacceptabel
Eugene Cleopa van de MAN en Jaime Corboda van Pueblo Soberano konden niet om de suggestieve actie van Rozier lachen. Corboda sprak van een beschamend optreden en Cleopa zei dat de MAN zich volledig distantieerde van de uitspraken van Rozier. “Dit is onacceptabel!”

Woede
Maar de fractievoorzitter blijft achter zijn actie staan en denkt dat de woede van zijn mede-Statenleden betekent dat er wel degelijk wat mis is. “Natuurlijk waren de documenten niet echt. Ik wilde illustreren dat het schadelijk is als er zomaar paniek wordt veroorzaakt door documenten te lekken.” De Statenvergadering van gisteren is hier te bekijken.

11 reacties op “Optreden Rozier valt verkeerd”

 1. Ach ja deze hele regering is een grote grap net als de grap van Rozier.

 2. Dean Rozier is een grote lafaard. Iedere politicus met een beetje zelfrespect had al lang het vertrek van Jamaloodin, El Hakim en Schotte geeist. Maar nee, het is goed cashen in het kielzog van de ongediplomeerde clown Schotte die ondanks zijn lagere schooldiploma bij money transfers verklaart dat hij consultantsinkomen heeft. Je maakt je toch volstrekt belachelijk als bedrijf door Schotte die nauwelijks zijn eigen naam kan spellen als consultant in te huren?
  Dean Rozier, doe ons een plezier en zeg gewoon duidelijk dat het voor u geen probleem is dat El Hakim en Jamaloodin grotere belasting- en SVB schulden hebben dan dat ze in meerdere mensenlevens kunnen terugbetalen. Zeg dat u daar geen probleem mee heeft en dan weten we meteen welke normen en waarden u vertegenwoordigt in het rariteitencircus van Schotte.

 3. @ Positvo. Als je elders de nadere uitleg van Rozier leest, blijft er van spot en zelfspot geen zier meer over.

 4. Dit zijn de beste mensen om het land te besturen? Beter kunnen we niet vinden op het eiland?

 5. Gevalletje: ‘De knuppel in het hoenderhok gooien’.

  De personen die er een probleem mee hebben, wellicht gevalletje van; ‘Wie de schoen past trekke hem aan’?

  Rozier heeft tenminste nog een beetje spot en zelfspot. De mensch Rozier is een stuk verder dan die andere ‘uptide’ figuren die plegen zichzelf politicus te noemen op dit kleine stukje (ei)land. Die figuren nemen zichzelf echt VEEL te serieus!! Beetje spot en zelfspot heeft een blikverruimend effect. Wellicht is het eilandvirus of eilandsyndroom de reden dat politici hier zo kleinZIELIG zijn (en lange tenen hebben). Ze zijn weinig tot niets gewend en blijven te veel ‘in hun rol hangen’, en kunnen daarom NIET met commentaar overweg. Helaas kan het merendeel emoties en zaken niet scheiden, onprofessioneel stelletje “politici”.

 6. fijn dat Rozier toestemming geeft om zijn belasting gegevens te mogen inzien,

 7. Het is wel een zeer ludieke actie! Nog al logisch dat MAN en PS niet konden lachen… bang dat hen schulden bekend worden gemaakt.

 8. Die Rozier is net een tuimelaar en maakt blunder op blunder.

 9. boykott vandiss! Stop e boefnan!

 10. MAN en PS. stap uit de regering dan

 11. Wij hebben allemaal front row seats tot heel duur circus.