• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Centrale Commissie van het parlement buigt zich donderdag over het plan voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Dit gebeurt met een presentatie en beraad met de directie van de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (SONA).

 
Het agendapunt is aangedragen door Emily de Jongh-Elhage, leider van de grootste oppositiepartij PAR en door PAR-Statenlid Magali Jacoba. Het ziekenhuis werd onlangs door de huidige regering veranderd van locatie. De planning is nu dat het nieuwe ziekenhuis op het voormalige Amstelterrein wordt gebouwd.

2 reacties op “Nieuw ziekenhuis in de Staten”

 1. Ik zou willen dat ieder lid van deze centrale commissie zichzelf de vragen zou stellen
  (1) Wanneer het mijn eigen geld was zou ik het dan ook op deze manier investeren?
  (2) Heb ik genoeg informatie omtrent de totale kosten van de bouw en cost of ownership?
  (3) Wat zijn de alternatieven en wat kosten deze?

 2. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat het nieuwe ziekenhuis onder de verantwoordelijkheid valt van Constantia, een minister zonder enige opleiding, in het bezit van een strafblad dat er niet om liegt en desondanks recent weer betrapt op het vervalsen van een HBO diploma en dronken op straat gesignaleerd.

  Voor een commisariaatje bij een flut overheids NV wordt je uitgebreid gescreend en zijn er opleidingsvereisten geformuleerd, maar de hoogste verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid wordt zomaar in handen gegeven van deze Constantia, over wie de veilgheidsdienst ook een vernietigend rapport heeft geschreven.