• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het contract van Breezes Curaçao met SuperClubs Breezes Resorts liep af”, legt managing director van onder andere Breezes Resort Curaçao, Rols Spechter uit. Het contract was getekend voor tien jaar en eind juni zijn die jaren verstreken. Na onderhandelingen is besloten te stoppen met de samenwerking.

Spechter heeft behalve Breezes Curaçao, ook onder andere het Hilton onder zijn hoede. “Hilton maakte vroeger deel uit van Charlton, toen dat contract verliep, kozen we ervoor een andere weg in te slaan. Het hotel werd toen Hilton.” Welke weg juist is voor Breezes op Curaçao, is nog niet bekend. “We behouden al het personeel en er verandert niks. We gaan door onder de naam Princess Beach Resort, een all-inclusive resort. Verder kijken we naar verdere oplossingen”, aldus Spechter.

9 reacties op “Contract Breezes Curaçao loopt af”

  1. L. Kwidama
    Schrijf je dat nou echt?!
    Er is zoveel aan te merken op je stelling

    Als je niets van lokalen wil hebben, waarom ga je dan naar een land op vakantie??

    Het strand is volgens de internationale wet openbaar, dat een regering er wegens steekpenningen en andere belangen voor kiest niet in te grijpen als die boeven weer een strand inpikken, maakt het niet minder illegaal.
    En tientallen stranden voor het vol? Het zijn er een dikke tien en dat is een klein percentage van wat er aan stranden is!

    Toerisme is geen grote inkomstenbron voor een land. de winst gaat veelal naar buitenlandse investeerders, via een voor hen gunstige belastingdeal. voor het volk levert het alleen maar slechtbetaalde, vernederend werk op. Daarnaast geeft het een enorme belasting voor het milieu op ons eiland, waarvoor wij als burger op moeten draaien uiteindelijk.

  2. Lees ik nou zo slecht? Er verandert op zich niets, alleen de “naamgever” of de “formulegever” Breezes verdwijnt. Het hotel gaat nu gerund worden door de eigenaar zelf, een Argentijnse inversteerder, de heer Löwenstein, die de heer Spechtler hier op het eiland heeft aangesteld als zijn manager voor beide hotels, zowel Princess Beach als Hilton. Princess beach blijft een all inclusive, hetgeen betekent dat je er niet in kunt als je niet minstens een dagpas hebt gekocht. Zo is het jammer genoeg al 10 jaar, maar aangezien het kennelijk goed loopt, is er geen reden om de formule te veranderen.

  3. @ henkie….Wat kunnen we zelf wel??? Acht van de tien keer draaien we de boel hier in de soep……Ik hoop dat er snel weer een groot buitenlands concern de boel bij breezes overneemt en ik bid elke dag dat de lokalen er eens een voorbeeld van overnemen in plaats van alleen maar lopen klagen……mischien dan, heeeeeeeeel mischien dan over enkele generaties wanneer de huidige mentaliteit en denkwijzes ver achter ons liggen “Kunnen we het zelf”…..

  4. Ja ja na 10 jaar zijn de belastingvoordelen voorbij en moet er gedokt worden. Iets wat de winst absoluut niet ten goede komt. hebben ze SMART geregeld.
    Wie is de volgende in de rij??????

  5. Princess Beach Resort in een keer weer terug ? HAHA only on Curacao.

  6. Henkie, mevrouw (j)Ajses heeft veel ervaring op kunnen doen bij Holiday Beach omdat ze daar aanbleef ondanks dat ze er een puinhoop van maakte. En dat kon omdat het bedrijf eigendom van haar vader was. Het personeel van Holiday Beach dankt god nog iedere dag op de blote knieen dat mevrouw Asjes daar niet meer werkt.

    En verder moet je niet zeuren over dat er een strand terug naar het volk gaat. Ik heb er alle begrip voor dat een hotel een strand afsluit en er entree voor vraagt. Die hotels zijn ontzettend belangrijk voor de economie, en dat het volk er niet meer zo maar op kan is een acceptebale prijs, temeer daar er nog tientallen andere stranden op het eiland zijn. Ik zou me als toerist ook niet erg veilig voelen als tientallen lokalen naast me aan het strand lagen.

  7. Internationale ketens van hotels stellen niets voor voor de lokale economie. Alleen in het begin met de bouw kan het iets toedragen aan de economie van een eiland. In een latere fase wordt al het geld doorgesluisd naar de moederbedrijven in het buitenland en blijft alleen genoeg geld achter voor de lage lonen.

    Een lokal gerund hotel en door lokale investeerders opgezet hotel kan er voor zorgen dat de diviezen niet naar het buitenland gaan maar hier op het eiland blijven. Dus als Breezers weg wil, goed zo. Sluit die Hilton ook maar, het ziet er niet uit en is zeker toe aan een opknap buurt.

    Trouwens waaron is het zo dat internationale ketens zich alleen maar hier willen vestigen als ze tax cuts krijgen en als ze een stuk strand van ons mogen hebben?. Als iedereen een vuist zou maken tegen dit soort praktijken, dan zouden deze grote internationale ketens moeten stoppen met hun malafide praktijken.

    Eerlijke belastingen voor iedereen en gelijke kansen, dan pas creer je een gezonde investeringsklimaat.
    YWN

  8. het is jammer dat een internationaal bedrijf vertrekt van ons eiland, maar ik kan ze wel begrijpen. Tenminste hebben we nu weer een strand terug voor ons volk.
    we kunnen het zelf wel, dat zullen we dan nu moeten bewijzen een overheids hotel zal me benieuwen wie daar allemaal leiding gevende functie’s zullen krijgen. Mevr Asjes misschien ze heeft heel veel ervaring.

  9. Tja met al die overvallen daar wil Breezes er niets meer mee te maken hebben en de 80/20regeling..