• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is nog steeds geen duidelijkheid over een tekort aan tetanusvaccins op het eiland. Oud-minister Omayra Leeflang (PAR) kan alleen vertellen dat de patiënt die vanaf vorige week geen tetanusshot kon vinden, uiteindelijk gisteren voor 106 gulden een injectie heeft gehad bij de poli.

Een man nam vorige week contact op met Leeflang, nadat hij op een verroeste spijker was getrapt en nergens een tetanusshot kon krijgen. Meerdere botika’s hadden geen voorraad van het vaccin en het ziekenhuis had een beperkte voorraad van zes shots, die alleen gebruikt worden voor opgenomen patiënten.

Angstcultuur
Maar ook de oud-minister weet niet hoe het ervoor staat met het aantal vaccins op het eiland. “Iedereen houdt zijn lippen stijf op elkaar want iedereen is bang”, aldus Leeflang. “De angstcultuur blijft groeien.” De leverancier van het tetanusvaccin, Oduber Agencies NV, wil aan Versgeperst.com geen informatie geven over de voorraad. Het Sint Elisabeth Hospitaal en de Taamskliniek zeggen niet op de hoogte te zijn van een tekort.

Parlementsvergadering
Op de vraag of Leeflang haar partijgenoten zal stimuleren om een parlementsvergadering aan te vragen over dit onderwerp, antwoord zij ‘nee’. “Het heeft geen zin meer in dit land om een parlementsvergadering aan te vragen. Ik breng dit naar de media om het volk te waarschuwen. Het enige wat ons nog rest, is bidden tot God dat hij ons beschermt.”

3 reacties op “Onduidelijkheid over voorraad tetanusvaccin”

 1. @ Leeflang. “Het heeft geen zin meer in dit land om een parlementsvergadering aan te vragen. Ik breng dit naar de media om het volk te waarschuwen. Het enige wat ons nog rest, is bidden tot God dat hij ons beschermt.”

  Correct gesproken. Een even ware als trieste constatering in onze dictatuur.

 2. Hoe kan er onduidelijkheid zijn? Of je hebt ze op voorraad of niet. Lijkt mij redelijk simpel toch.

 3. Ik heb bij onze botika Sorsaka (Caracasbaaiweg) geinformeerd en zij hebben ook geen tetanusinjecties.
  Dus toch iedereen uitkijken, en vooral kinderen dus. Levensgevaarlijke situatie.