• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim 2500 mensen zijn gisteren afgekomen op de roep van de pressiegroepen. “Er waren zoveel mensen aanwezig dat er eigenlijk geen sprake meer was van een vergadering. Er is directe kritiek geuit, het ging er hard aan toe”, laat woordvoerder Derek Durgaram  van Akshon Dushi Kòrsou weten.

Meerdere sprekers gaven gisteren aan dat de huidige regering weg moet. Deze schreeuw werd ook door het publiek geuit. “De opkomst en hoe het er gisteren aan toe ging, dat was boven mijn verwachting. Er een duidelijk signaal afgegeven dat een grote groep het niet eens is met de gang van zaken binnen de regering”. De pressiegroepen hebben tevens bekendgemaakt dat zij nu één front vormen. De naam van de nieuwe actiegroep is Frente Sivil – het front van het volk.

Realistisch
Morgen gaat Frente Sivil naar de Staten voor een Centrale Commissievergadering. “Wij hebben geen grote verwachtingen van wat er morgen gaat gebeuren. Er zijn elf parlementsleden die niet over onze aangekaarte onderwerpen willen praten, we moeten realistisch zijn”, vertelt Durgaram. “We zien wel welke kant het opgaat”.

Discussie
Statenvoorzitter Ivar Asjes liet gisteren weten dat hij de uitspraken van Akshon Dushi Kòrsou betreurt. Volgens Asjes worden er valse beschuldigingen geuit met als doel de naam van het parlement te beschadigen. “Wij doen geen beschuldigingen maar willen over bepaalde issues praten die op dit moment spelen”, laat de actievoerder weten. “Het is te gek voor woorden dat Asjes onze manier van kritiek uiten aankaart. Ik hoop niet dat hij daar morgen op ingaat, maar juist bevestigt dat de onderwerpen waar wij het over hebben inderdaad kloppen. De regering moet durven de discussie aan te gaan in plaats van de boel om te draaien en het hebben over hoe wij kritiek uiten.”

Meer duidelijkheid
“Het volk wil meer duidelijk. Onze vraag aan de regering is of zij willen bevestigingen dat er inderdaad bepaalde dingen zijn gebeurd binnen de regering die niet door de beugel kunnen. Nogmaals, wij willen duidelijkheid en weten hoe zij dit denken aan te gaan pakken”, aldus Durgaram. Morgen om 09.00 uur gaat de nieuw gevormde actiegroep richting de Staten.

8 reacties op “‘Regering moet de dicussie aangaan’”

 1. Hoewel de eerste bijeenkomst van Frente Sivil qua opkomst best een succes was, stuitte de manier van doen van het merendeel van de sprekers mij tegen de borst. De gehele bijeenkomst stond in het teken van schreeuwerige en volksmennerige toespraken, die weinig of niets met “sivilidat” te maken hebben. Gelukkig is er kans op verbetering bij een volgende gelegenheid en zijn de doelen van Frente Sivil op zich wel iets waar men achter kan staan. Maar… “C’ est le ton qui fait la musique” en ik hoop, dat de leiders zich daar goed van bewust zijn. Ik wil best een tentje opslaan op het Fortplein, maar heb geen enkel belangstelling om me te laten aanschreeuwen (en dat dan ook nog vele male versterkt) door een of andere volksmenner. Als het niet op een normale toon kan, is Frente Sivil niet veel beter dan de leider van PS, die zich ook door geschreeuw in het wilde weg popi wist te maken.

 2. @ mafeld. Curacao is niet het dierenbos waar je maar over grote aantallen teken, mieren en ratten kan spreken, die er wel zijn. Dat is nu jullie probleem om met overmoed en arrogantie zonder enige behoorlijke opleiding hoog van de toren te blazen. Als er toch af en toe een kleinigheid goed gaat, is dat uitgekozen door de nog zittende ambtenaren die hun geloof in hun politieke partij niet zullen verloochenen. Zij spelen het spel “wie is de mol” of beter “wie zijn de mollen” en daar zijn jullie nog steeds niet achter en jullie zullen er ook nooit achter komen. Soms denken jullie met het wegwerken van personen een mol te pakken te hebben, maar niets is minder waar, maar de mollen hebben wel bereikt, dat jullie aanhang steeds minder is geworden en het volk woedend.

 3. henkie als wij komen dan is het met meer dan 15000 en geen 2000,wij hebben PAR begraven en het blijft zo.

 4. Ik hoop dat de Staten geen actie gaat ondernemen, want dat is dan het laatste bewijs wat we nodig hebben om hen volledig onbekwaam en meewerkend aan corruptie te verklaren.

  Want stel dat ze wel actie ondernemen, dan wordt een organisatie als Transparancy International gevraagd om een vaag rapport te schrijven dat er helemaal niet toe doet of wordt een Terry Hernandez, Henry Jourdain of Anthony Cijntje gevraagd een onderzoek te doen. En van de geldwolven Hernandez (zelf wegens fraude vertrokken bij De Paus Vesseur), Jourdain (eruitgegooid bij FKP wegens het uitschrijven van cheques aan zichzelf) en Cijntje (uitgekotst bij Deloitte) weten we dat ze precies schrijven wat de opdrachtgever hen voorschrijft en betaalt. Ook al zijn het de grootste leugens.

 5. Ik denk?? dat Jasjes het niet aan durft deze vergadering in de soep te laten lopen zoals gewoonlijk?we hebben dan wel als Frente Sivil een reden om direct weer een protestactie te organiseren en dan wel op het Forti plein en niet eerder weg als dat het probleem is opgelost,er is genoeg steun van mensen die ons eten en drinken,luchtbedden tenten komen aanrijken zeker weten.

 6. [qoute] Ivar Asjes liet gisteren weten dat hij de uitspraken van Akshon Dushi Kòrsou betreurt. Volgens Asjes worden er valse beschuldigingen geuit met als doel de naam van het parlement te beschadigen[/quote]

  Asjes, die hebben jullie zelf al beschadigd en zelfs als JOKE van de eeuw op de wereld ranglijst gemaakt

 7. Deze regering staat bekend als dictoriaal en wil geen discussies aangaan. Desnoods halen ze het van de agenda. er zullen harde acties dienen te volgen.

 8. en morgen is er weer een dag, dan zullen we zien dat de vergadering is verzet in het kader van de openbare veiligheid, of omdat we geen genoeg parlementsleden aanwezig zijn.
  Zo kan je op een democratische manier de feiten ontlopen.
  Persoonlijk verwacht ik nu iets meer van de PS, de Hr Wiels kan zo makkelijk een draai geven aan deze regering. De Hr Wiels heeft duidelijk gezegd dat hij voor het volk opkomt, blijkbaar heeft hij ook wat te verbergen, anders had hij al lang opgetreden.
  Wat het ook is waarvoor hij zich in moet houden zullen we uiteindelijk wel te weten komen.

  Feit is wel dat we van hem niks kunnen verwachten alleen maar een paar brieven gestuurd aan het parlement en de Ministers , die dood leuk worden genegeerd ,omdat ……………………… ze iets van hem weten. Is het een diploma, is er iets gebeurd daar op westpunt, we wachten wel af.