• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Via de speciale Curalyse, is de regering erin geslaagd de economie in 2011 te laten groeien met 0,3 procent, stelt minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling. “Dit is een resultaat waar we trots op mogen zijn, zeker als je ziet dat de verenigde Staten en Europa door een economische crisis gaan.”

Volgens Curalyse is er in 2008 een economische groei geconstateerd van 2 procent, in 2009 was er sprake van een krimp van 0,5 procent waarna de economie is 2009 weer groeide met 0,1 procent. Vorig jaar groeide de economie nog een stukje verder tot 0,3 procent. De groei is vooral terug te zien in de toerismesector. “Het toerisme is vergeleken met 2010 in 2011 gestegen met 14 procent”, laat Hakim weten.

Negativiteit
Hakim vindt het jammer dat ‘ondanks de vooruitgang die deze regering boekt, er nog steeds groepen zijn die negativiteit brengen en politiek proberen te bedrijven door onjuiste informatie’. “Door het verspreiden van deze informatie, zorgen de groepen voor onzekerheid en angst in de samenleving. Onder mijn beleid wordt niet gedacht aan politiek wanneer er beslissingen worden genomen, maar aan het volk!”, aldus Hakim.

24 reacties op “‘Economie in positieve groei’”

 1. Valt nog mee, 0,3 % in zijn eigen portemonnee, net als bij die andere boeven zeker

 2. Zet deze man eens aan een leugendetector.!!
  Wedden dat die op tilt slaat!!

 3. @Peter Post

  ja laat die man fij zijn werk doen. er is echter wel een verschil peter nu krijgt curacao geen aanvulling meer van NL dus moeten we erg zuinig zijn.
  maar ja ik las het al weer oud zeer tegen PAR het gaat niet om welke partij je bent maar wees realist en zie wat er gebeurt en nu is het onze schuld door hier te reageren?
  welke beslissing nemen wij dan???????????

 4. geloof er helemaal niets van!

 5. zo de regering kan eindelijk aftreden, alle zaakjes zijn geregeld, vriendjes op de juiste posten, inkeer regeling voor buitenlandse rekeningen, schulden regeling bij de belastingdienst en schuldenregeling voor electra en water Lovers is ook weer blij

 6. korting op openstaande rekeningen.

  er is weer een leugen geboren.
  er is een speciaal loket geopend voor mensen met een betalingsachterstand bij Aqua en electra.

  kortingen die kunnen oplopen tot 65 a75 % als je alles in 1 keer aflost.
  Kijk nu komt het aapje uit de mouw van de Hr Wiels,
  Ik als onwetende burger had altijd begrepen niet betalen van je rekening dan word je afgesloten, later heb ik gelezen behalve als je vriendjes heb
  nu zijn er Ministers die rekeningen hebben, wegens fraude ook nog van 200.000 gulden en die als ze straks alles in 1 keer aflossen maar 25.000 gulden hoeven te betalen.

  Laten we eerlijk zijn de betalingkorting is niet voor het volk want die word gelijk afgesloten, nee het volk betaald dus het zo genaamde lekverlies door een hoge energieprijs van water en electra zodat de vriendjes van de regering de hele dag in de airco kunnen zitten.

  Mijnheer Wiels , foei

 7. @ Peter Post. Waarom schreeuwde jullie niet toen PAR miljoenen van Nederland afkomstige kapitaal injecties aan het stelen was.

  Noch PAR, noch een auto, noch een stuk hout kunnen stelen en ook niet in de gevangenis gezet worden. We verzoeken je vriendelijk, als je namen weet, om daarvan aangifte te doen. Zo niet, dan ben je een leugenaar net als Wiels.

 8. Googelen met cijfers is niet zo moeilijk.
  Zo lang er nog steeds mensen vertrekken, huis achterlaten en er niet nauwelijks verkoopbaar is dan gaat het dus niet goed, mijnheer Post.
  Daarbij genomen dat er paniek is bij de bouwers, veel mensen hebben niets te doen. Zet uw tunnel vision bril eens af. Vraag ook eens rond bij de makelaars.

 9. Brilletje Hakim??? 0.3 zie je op deze wijze met een vergoting van 1000% hahahahahahaha

 10. @Peter Post, nee wij betalen gewoon belasting en als we dat niet doen hebben wij een deurwaarder op de stoep. leg jij aub uit waarom dat niet gebeurt bij deze ministers? un lei pa tur?
  en ze hebben al 1.5 de kans gehad en bakken er nog steeds niets van en ze hadden niet eens minister mogen worden want die horen integer te zijn!

  Ik zie dat jij een echte jasjes fan bent met als andere het doen dan mag ik het ook! zwak hoor! helaas voor jou is het spel afgelopen! Het is over goedwillig of kwaadwillig!

 11. ja kom nou nog meer kansen geven, gezien het feit dat we geen afdrachten meer hebben aan de Nederlandse Antillen, er een schuldsanering is geweest , dat we nog steeds de opcenten betalen die nu niet mee nodig zijn. zal je toch denken dat we nu genoeg geld hadden moeten hebben om te kunnen investeren in de toekomst. maar het geld verdwijnt als water in de zon.
  in plaats dat alles beter werd, is alles duurder geworden, het kan natuurlijk zo zijn dat er nog meer ondernemers schulden hebben bij de belastingdienst en bij het SVB.
  ik kan me nog herinneren juli 2010 dat de Hr Cooper in de media met een foto in de krant stond hoe het kon dat de benzine in Amerika zo goedkop was en dat het op ons eiiland ook zo kon zijn

 12. @peter post, Een minister die niet werkt aan zijn vertrouwen, mag geen vertrouwen van het volk verwachten. Als hij (en anderen) gewoon open kaart spelen zullen ze daarna ook wel op hun daden worden beoordeeld. Iedere PR les kan ze leren dat ze EERST die duidelijkheid moeten geven omdat het anders doorzeurt. Een onafhankelijk onderzoek en daarna gewoon fouten toegeven kan veel oplossen. Inderdaad is niemand foutloos, maar een bestuurder moet het kunnen toegeven, hij is `van ons allemaal` letterlijk een publiek figuur en dat stelt andere (hogere) eisen..

 13. De reden dat Curacao het zo slecht doet is door de mensen die hier heel zielig en kortzichtig het hardst schreeuwen. Geef die lui toch een kans, deze minister probeert het nog het hardst. Fine, belasting problemen?! Hoeveel problemen hebben jullie gehad? En zo niet hebben jullie nooit kansen/risicos genomen..

  Heel zwak van jullie, zogenaamd voor Curacao opkomen. Waarom schreeuwde jullie niet toen PAR miljoenen van Nederland afkomstige kapitaal injecties aan het stelen was. Ik begrijp dat jullie er toen beter van werden maar ooit moet het toch afgelopen zijn.

 14. Beste Hakim, als je echt aan het volk denkt, betaal dan je belasting die aan het volk toekomt. Dat de man dit durft te zeggen.. Niet aan politiek denken…Leg ook nog even uit hoe de Hezbollah relatie met Libanon in elkaar steekt! (of ga accoord met een onafhankelijk onderzoek, zodat we de zaak kunnen laten rusten).

 15. Waaaahahahahahahahaha… oh die man moet echt n standup comedian worden

 16. slechts 0,3 % dit ondanks de schuldsanering en daarom geen rente over de schulden te hebben betaald??
  waar is al dat extra geld gebleven?
  Eilanden om ons heen minimaal 0,7 % groei!!!!!!!!

 17. 0.3%geweldig.maar je vergeet het volgende te vermelden Hakim.
  sinds 10-10-10
  ===========
  Achter uitgang en stilstand in de Bouwsector”de slagader van de economie
  rotzooi in de gezondheidzorg.
  elende en verhogingen van fruit,groente, 35%, benziene 35%,openbaarvervoer 20%, alle levensmiddelen 15%, OB 1%, miljoenen aan claimen uit te betalen,door betalen van salarissen van directeuren en diensthoofden en als klap op de vuurpijl de miljoenen aan onzin reisjes met hun gevolg,hoe lang denk je nog minister te zijn Hakim,doei,ik betaal in iedergeval geen gulde belasting meer.

 18. Ha, ha, hij gelooft nog in zijn eigen sprookjes.
  @ churandy, je vergeet Monk te noemen, maar begrijp ik wel.
  die willen we allemaal zo snel mogelijk vergeten.

 19. Ik heb even de gegevens opgezocht voor wat betreft de groei in Amerika en Nederland.
  Amerika had een groei van . 1,5 % groei en Nederland een groei van 1,2 %
  zolas gewoonlijk schermt de Minister weer met gegevens die niet waar zijn, ook niet zo gek als je zoveel schulden heb. dan kan je ook niet rekenen , trouwens al gekeken wie de eigenaar is van dat Buro Curalyse of wie daarvoor het onderzoek doet .
  zal wel een vriendje zijn die er vorstelijk word voor betaald,

 20. De grafiek moest wel zeer groot gemaakt worden om de 0,3 duidelijk te kunnen laten zien!

  Hakim is zelf verantwoordelijk voor de negatieviteit door de belastingen niet te betalen! Helaas wordt de positieve nieuws dan niet meer serieus genomen.

 21. Het is niet DANKZIJ jou, El Hakim, maar ONDANKS jou en zonder deze regering zou het nog beter zijn geweest..

 22. 0.3 is eigenlijk hetzelfde als stilstand. er komen geen nieuwe investeerders naar het eiland. Er is dus geen sprake van vooruitgang.

 23. Vergelijk dit met de groei in Aruba van 10%/jaarbasis … !

 24. sjonge jonge, 0.3 procent. Bravo!

  Wat wil je hiermee zeggen Mr. Hakim? Wil je een schouderklopje voor iets waar je voor bent aangenomen om te doen?

  Dit is niet boven alle verwachtingen, dus hoezo iets om trots op te zijn? Sorry, maar die 0.3 zegt mij zeer weinig.

  Ik ben iets meer benieuwd naar het investeringsklimaat. Hoe staat het daarmee?
  Is deze ook beter geworden ten gevolge van deze regering? Denk het niet met al die uitlatingen van Jasjes, Wiels en corruptie van Bobolodin, Schotte en Hakim.