• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Om de schaarste van gas op Curaçao tegen te gaan, komen er per eind maart 800 kleine gasbommen en 1500 grote gasflessen bij. Dat zei premier Gerrit Schotte gisteravond tijdens een persconferentie die live te volgen was op radio- en televisiezenders, terwijl er een demonstratie losbarstte bij het SSK-gebouw.

Bij de persconferentie waren ook de directeur van Aqualectra Darick Jonis, de president van de Raad van Commisarissen van Aqualectra Oswald van der Dijs, de directeur van Raffinaderij Isla Rudolph Garmes en de directeur van Curoil, Quincy Carrega, aanwezig. De conferentie moest de verhoogde benzineprijzen toelichten.

Iran
De premier wilde vooral benadrukken dat de benzineprijs gestegen is, omdat de prijs ook wereldwijd stijgt. Dit is volgens Schotte te wijten aan het Europees sanctiebeleid  voor Iran. Hierdoor is onder andere de olie-export vanuit Iran naar Nederland gestopt. Volgens Schotte is het onvermijdelijk dat, nu er een oorlog dreigt met Iran, de benzineprijzen gaan stijgen. Iran is namelijk is de vijfde olieleverancier wereldwijd en omdat het land er van wordt verdacht bezig te zijn met de ontwikkeling van een atoombom, vreest men dat de olietoevoer vanuit Iran zal stagneren.

[scribd id=84126192 key=key-2cb0k69j4t8efkl36526 mode=list]

12 reacties op “‘Meer gasbommen eind maart’”

 1. @ OPEC. Zo rarara is dat voor mij niet. Als je het precies wilt weten, moet je dat aan de afzonderlijke landen vragen. In Nederland is het ook duurder dan in Duitsland.

 2. Het lijkt wel een slapstick movie met Gerrit in de hoofdrol. Toen zijn ingelaste persconferentie werd aangekondigd dacht ik meteen dat er schokkend nieuws was zoals onze “onafhankelijkheidsverklaring” aan Nederland.
  Nee onze minister president komt ons vertellen dat er vanaf volgende maand wat meer gasflessen komen (die al verleden jaar besteld zijn omdat de oude flessen al een tijdje afgekeurd zijn). Dat verteld hij er niet bij, maar zijn aanhangers (zijn er niet zoveel meer) bejubelden hem als de messias, die hun bevrijd heeft van het koloniale juk.
  Wat een gasfles al doet voor zijn volk.

 3. Net een bericht gekregen uit Israël ze bereiden zich voor op een oorlog er is een aanbeveling om voor een maand eten en drinken in huis te nemen,nu als Israël Iran aanvalt dan moet Shotte zich zorgen gaan maken aangezien de VS mee zal moeten doen en Chavéz steun aan Iran moet geven dus de VS valt ook Chavéz aan,dus helemaal geen olie van je vriend Chavéz meer.

 4. @Zorro, We krijgen onze olie uit Venezuela en het wordt hier gerafinneerd door een Venezolaans staatsbedrijf! in de landen van de regio importeren zedezelfde benzine maar het is daar goedkoper.. rarara hoe kan dat?

 5. Wel of geen olie uit Iran, de prijs wordt wereldwijd bepaald ook die van Venezuela en spelen omstandigheden zoals met Iran gewoon mee. De olieproducerende landen zijn verenigd in de OPEC.

 6. @ gerrit. Ik gebruik de kleine gasbom en de problemen bestaan al ruim een maand. Kleine gasbommen haal je gewoon bij de benzinepomp, die daarvoor uitgerust zijn.

 7. Als de huidige overheid de burger (en dus de economie) van Curaçao zou willen helpen, dan kan dat. Hetzij de ingecalculeerde OB (1 schakel bijvoorbeeld) of accijns (gasoline) verwijderen. De overheid profiteert gewoon van een hogere brandstofprijs. Waarom de brandstofprijzen van Bonaire niet in de presentatie worden vermeld, vraagt u zich af? Want in Bonaire, die brandstof aangeleverd krijgt uit Curaçao, is de brandstofprijs lager! De Curaçaose overheid moet geld binnenkrijgen om de vele snoepreisjes e.d. te kunnen bekostigen. En dan heb ik het niet eens over die 20% stijging in de Omzetbelasting, wat funest is voor onze wankelende economie. Mas leu for di bo!

 8. 800/1500 gasbommen en dat voor duizende huishoudens,laat je na kijken bij de dokter,en wat berteft Iran,daar kom straks helemaal geen druppie olie vandaan binnen 9 maanden of lees je geen berichten uit Israël Shotte, de olie die wij hebben komt van comandante Chavéz en niet uit Iran,leugens een en al leugens die op de mouw van de bevolking word gespeld alleen er zijn meer mensen die hier zonder mouwen als met rondlopen,de mensen die lange mouwen dragen zitten op die stoel die zo lekker zit en waar ze voor geen goud af willen en deze figuren willen maar al te graag een verhaaltje op de mouw gespeld krijgen ze worden er alleen maar beter van,en die zet van je persconferentie allá Chavéz is ook in het water gevallen en word je niet in dank afgenomen door de bevolking,wat heeft Schotte zig in de kaart laten kijken zeg foei !!.

 9. Ome gerrit is toch zulke goede vriendjes met Chavez dus dan kan hij toch wel wat op de bekende wijze regelen.

 10. eind maart Zorro komen de gasbommen….. Je moet hier altijd 6 maanden vantevoren bestellen. Ze komen het bezorgen wanneer ze willen.

 11. Ik wist wel dat Schotte met het Iran verhaal zou komen. Volgens mij halen wij onze olie uit Venezuela en niet Iran! en ook daarvoor is de benzine enorm gestegen zonder Iran. Weer leugens en leugens!

 12. Dus zo’n 2 maanden wachten op gasbommen, dat tot de eerste levensbehoeften behoort. Weer een bewijs, dat deze regering alleen snel kan werken, als het in haar eigen kraam te pas komt en er iets persoonlijk aan verdiend kan worden. De miljoenenschuld moet tenslotte betaald worden.