• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sommige mensen dromen er al van kleins af aan van om net als een astronaut een ruimtereis te maken. Voor lezers van de gratis krant Metro kan die droom werkelijkheid worden. Vandaag is de wedstrijd Race for Space begonnen.

Tot 1 april kunnen lezers van de Metro uit twintig verschillende landen vertellen waarom juist zij een ruimtereis willen maken. Persvoorlichter Stefanie Kooijman van Metro Nederland is tevreden met het aantal deelnemers tot nu toe. “Rond lunchtijd hadden we al 52 inschrijvingen en we hopen dat we er vanavond zo’n 100 hebben. Op onze website is te zien wie zich allemaal hebben opgegeven. Mensen kunnen vervolgens op hun favoriet stemmen en onze jury maakt dan op 12 april de Nederlandse genomineerde bekend.”

Winnaar
Ieder Metroland kiest een genomineerde. Op 27 april wordt de winnaar uitgekozen. Stefanie Kooijman: “De winnaar gaat niet zonder voorbereiding de ruimte in, maar krijgt een uitgebreide astronauttraining waarin alles over de ruimte wordt verteld. Ook kan de winnaar alvast ervaren hoe G-krachten voelen.”

1 april-grap
Kooijman benadrukt dat het echt niet om een 1 april-grap gaat. “Veel mensen denken dat inderdaad, maar dit is een echte wedstrijd. Metro International was bezig om een promotieactie voor de krant op te zetten en dit leek ons een goeie stunt om aandacht te krijgen.” De inzendingen verschillen nogal van elkaar volgens Kooijman. “Sommige mensen sturen een paar regeltjes in, terwijl anderen een heel verhaal insturen waarom zij willen winnen. We hopen uiteindelijk zo’n 1000 inzendingen te krijgen.”

Deelnemers
 Zo wil Stefan heel graag winnen. “Sinds ik een klein jongetje was droom ik er al van om het heelal te verkennen. Gewichteloosheid, het zwarte uitspansel met miljoenen sterren, de aarde vanuit de ruimte zien, het is zo fascinerend. Ik ben sterrenkunde gaan studeren om te leren hoe dat allemaal werkt. Ik vind het jammer dat ik niet 500 jaar later geboren ben, de kans lijkt mij groter dat de ruimte tegen die tijd vrij toegankelijk is.” Deelnemer Rutger hoopt stemmen te krijgen met “Dit is je unieke kans om Rutger van de aardbodem te laten verdwijnen. Pak hem! En stuur Rutger de ruimte in. Dat is beter voor jou. Dat is beter voor mij. Dat is beter voor ons allemaal.”

www.versgeperst.com