• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim 2500 demonstranten hebben gisteravond het vertrek van Kabinet Schotte geëist, omdat deze ondemocratisch zou zijn. De actie was georganiseerd door Kòrsou Uni, Akshon Curaçao, Nos patria, Movemientu patria pa tur, Grupo 40, Pro Pueblo en Akshon Dushi Kòrsou. 

De groepen hadden zich verzameld bij het SSK-gebouw. Volgens de pressiegroepen geeft de regering de oppositie geen ruimte, zijn er dubieuze contacten en is er sprake van vriendjespolitiek.

Recht
Bij de manifestatie waren bekende winkeliers, zakenlieden en politici van de oppositie aanwezig. Zij benadrukten dat ze hun ‘recht’ op een nette manier willen behalen. “We zijn nette mensen, maar de regering moet gaan”, zo stelde één van de sprekers tijdens de demonstratie. Morgen gaan de pressiegroepen richting de Staten waar de kans bestaat dat de petitie van Akshon Dushi Kòrsou alsnog in behandeling wordt genomen.

17 reacties op “Manifestatie tegen regering op Curaçao”

 1. lijkt de bekende surinaamse (toen nog status aparte net als Curacao nu) (wan)toestanden wel van voor 1975. en door die herrie heen heeft de NL’se regering de onafhankelijkheid van Suriname doorgeperst met man en macht, zonder referendum, niks, nada! Pas maar op mensen van Curacao..

 2. Wiels heeft wel eens gezegd dat er desnoods bloed moet vloeien. en ook heeft hij er geen problemen mee dat burgers ongehoorzaam zijn.

 3. @ Makayu. Iedereen heeft wel een jeugdzonde begaan. Het zij je vergeven, maar probeer te corrigeren.

 4. @ Benonderdepalm. Niet allemaal over 1 kam scheren. Er waren ook geciviliseerde sprekers of ruiste je palm toen te hard.

 5. Hoewel de eerste bijeenkomst van Frente Sivil qua opkomst best een succes was, stuitte de manier van doen van het merendeel van de sprekers mij tegen de borst. De gehele bijeenkomst stond in het teken van schreeuwerige en volksmennerige toespraken, die weinig of niets met “sivilidat” te maken hebben. Gelukkig is er kans op verbetering bij een volgende gelegenheid en zijn de doelen van Frente Sivil op zich wel iets waar men achter kan staan. Maar… “C’ est le ton qui fait la musique” en ik hoop, dat de leiders zich daar goed van bewust zijn. Ik wil best een tentje opslaan op het Fortplein, maar heb geen enkel belangstelling om me te laten aanschreeuwen (en dat dan ook nog vele male versterkt) door een of andere volksmenner. Als het niet op een normale toon kan, is Frente Sivil niet veel beter dan de leider van PS, die zich ook door geschreeuw in het wilde weg popi wist te maken.

 6. Ook ik heb in een vlaag van roze verstandsverbijstering MFK gestemd…….
  NOOOOOOOOOOOOOOIT meer dus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Prima aktie! Kan niet wachten totdat Gerrit Schotte uit de politiek vertrekt. En laat hem vooral zijn schaduw Stella van Rijn en die belachelijke privefotograaf meenemen.

  Kan Schotte in zijn tuin met zijn nieuwe zwaailichten gaan spelen.

 8. Wanneer is de volgende demonstratie en waar is dit op Facebook te volgen?

 9. @ Serka di Bo. Uiteraard bedoel ik 48% van de stemmers en dat heeft ook Wiels erkend, want die zet zich in voor de minderheid. Over de vele spijtoptanten, omdat ze zo graag iets anders wilden zonder de ontstane gevolgen te kunnen overzien, heb ik al vaak genoeg geschreven.

 10. Er was een perfecte sfeer. Unity-Eenheid.
  Gewoon door blijven gaan, we shall overcome.

 11. @Zorro, Ik denk zelfs minder stemmers. Veel MFK stemmers hebben veel spijt dat ze MFK stemde. Ze dachten dat de MFK daadwerkelijk verandering zou brengen en wellicht met de PAR zou regeren. Niet met de PS en zeker niet voor onafhankelijkheid. MAN gaat zowiezo geen stemmen meer halen die zijn zo door de mand gevallen.

  Verkiezingen beteken dat het huidige zooitje zal moeten opstappen.

 12. De opkomst is /was goed,dit zal Wiels aan het denken zetten om zelf te demostriren met zijn Pro regering actie?als bij deze actie van Wiels (lees) coalitie minder dan 2500 mensen komen zijn ze verloren en gaan ze nog meer gezichtverlies leiden,dus! letop geen actie van Wiels die kiest eiren voor zijn geld,Shotte had een betere optie bedacht om een persconferentie uit te roepen om gelijk als Chavéz 1.5 uur de bik boy uit te hangen.Bij de volgende demonstratie zullen het er zeker 5000 of meer aanwezig zijn,en de locatie moet fortie zijn gewoon het fortieplein innemen en er niet meer van af voordat deze regering haar ontslag indiend,

 13. @ John. Ik vrees, dat we er niet aan hoeven te twijfelen of de regering zal doorgaan op dezelfde verwoestende criminele en dictatoriale manier. Ze zijn helaas te laf om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, want ze weten wat de uitslag gaat worden en dat ze nog maar een minimale aanhang hebben. Ze vertegenwoordigen trouwens nu slechts 48% van de bevolking. Er is dus meer nodig dan deze manifestatie om ze weg te krijgen.

 14. hopelijk zullen deze demonstraties uiteindelijk resultaat boeken.
  zelf zal ik weer gaan als er een oproep komt en hoop dat er steeds meer mensen zullen opstaan om dit wanbeleid te laten stoppen.
  ik was gisteren blij met de grote opkomst en voelde me hierdoor gesterkt in het geloof in het land curacao.
  met deze huidige regering kreeg ik echt het gevoel, als makamba, beter te kunnen opstappen.

 15. Zeer geslaagd. Ik was er ook. Ik denk dat er lamgzamerhand meer mensen erbij zullen komen. Ik denk echter ook dat deze regering ons helaas zal negeren. En dat za jammer zijn.

 16. Kan me herrineren dat er bij de pro-regerings manifestatie ong. 50 mensen waren.

  De regering dient te vertrekken.

 17. Een enkele boberano lui achterover in een stoel voor de TV telde met het telraam slechts 1000 demonstranten en so what. De aanwezigen telden 2000-2500 aanwezigen. Er heerst hier geen demonstratiecultuur en de door de regering veroorzaakte angstcultuur zal ook mensen thuis gehouden hebben. Zelfs met 1000 aanwezigen zou het een succes zijn geweest en kan men nu spreken van een enorm en ongeevenaard succes. Alle leeftijden waren aanwezig van redelijk tot hoog opgeleid, want de 40% niet en slecht opgeleiden zitten bij de boberano’s. Een duidelijke afspiegeling van het volk, dat duidelijk heeft gemaakt dat het met Curacao zo niet verder mag. De niet gedane correcte screening blijft de basis van alle ellende en het is in de 65 jaar van ons kiesstelsel nooit gezien, dat iemand met een belastingschuld zelfs maar kandidaatminister is geworden. Het volk heeft het recht om te kiezen, maar heeft ook het recht fouten te corrigeren en de regering naar huis te sturen en dat moment is nu gekomen en heeft het volk heel duidelijk laten weten. Wiels en Schotte zullen dat behoren in te zien door het ontslag van deze regering aan de gouverneur aan te bieden. Met heel veel moeite zal een nieuwe regering nog kunnen redden wat er te redden valt uit de puinhopen van Curacao.