• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -Actiegroep Dushi Korsòu heeft vanavond een openbare vergadering waar prominente eilandbewoners  spreken en mensen met elkaar in discussie kunnen gaan over de integriteit van de ministers van kabinet Schotte. Versgeperst.com ging de straat op om mensen te vragen of zij naar de vergadering zouden gaan.

Monica (48) gaat vanavond ‘zeker niet’  naar de meeting van de actiegroep. “Weet je, ik wil me eigenlijk niet bemoeien met de groepen die er bestaan, want ik vind dat alles hier zo troebel is. De ene zegt dit en de ander zegt dat. Ik vind dat die mensen gewoon moeten regeren en hun werk moeten doen, maar ik wil me daar verder niet mee bemoeien. Ik zeg niet dat er niets fout gaat. Er zijn dingen van deze regering die goed gaan en dingen die niet goed gaan, maar ja, die mensen moeten gewoon regeren. Overal ter wereld zijn er problemen en er zijn altijd mensen die het niet goed doen, maar mensen moeten ook een kans krijgen om te regeren.”

Andere verplichtingen
Yvon (45) woont nu twee jaar op Curaçao. Ze is erg positief over de openbare vergadering van Akshon Dushi Korsòu . “Ik zou de vergadering zeker bijwonen, als ik vanavond geen andere afspraken had gehad. Ik sta achter de berichtgeving van deze actiegroep. Ik vind het goed dat de integriteit van de ministers ter discussie wordt gesteld.”

Afzijdig houden
Willem-Jan (55) heeft het nieuws over de actiegroep zijdelings gevolgd en houdt zich wat afzijdig van de politiek. De openbare vergadering woont hij dan vanavond ook niet bij.  “Nee, dat was ik eigenlijk niet van plan om te gaan doen, want ik heb eigenlijk wel genoeg van dat modder gegooi over en weer. En ik weet niet wat waar is en wat niet, dus ik hou me er liever een beetje buiten. Ik zie wel dat de regering heel actief is, en ik zie ook wel dingen die beter kunnen, die anders moeten of misschien niet door de beugel kunnen, maar ik laat me er niet teveel mee in.”

Voor jezelf opkomen
Marjolein (32) vertelt dat ze de vergadering zeker zou bijwonen. “Als inwoner van Curaçao vind ik het belangrijk dat je voor jezelf opkomt. Want er zijn heel veel vraagtekens. Ik heb meer het idee met die nieuwe regering dat ze denken dat ze alles zomaar kunnen doen. Ik heb mijn vraagtekens of heel veel dingen wel verantwoord zijn, en of ze überhaupt wel goed voor Curaçao en de bevolking zijn.  En ik vind, als je niks hebt te verbergen, dan doe je gewoon aan een onderzoek mee. Dan doe je de boeken open, heel simpel!”

Taak voor rechtstaat
Een van de ondervraagden (40)  wil graag anoniem blijven, maar wil zijn mening wel geven. Vanavond woont hij de vergadering van de actiegroep niet bij. “Ik ben superneutraal. Ik vind dat dit een taak is voor onze rechtsstaat op Curaçao. Op het moment dat iemand mij beschuldigt van diefstal, dan moet diegene aangifte doen en dan moet een rechter na eerlijk onderzoek een uitspraak doen. Als mensen vinden dat de ministers van kabinet Schotte fouten maken, dan moeten ze aangifte doen en dan zal een onafhankelijke rechter zich daar wel over uitlaten.”

10 reacties op “‘Ik heb genoeg van dat moddergegooi’”

 1. willems R, op 07-03-2012 om 05:36 schreef: Je reactie wacht op goedkeuring van onze redactie

  Ben gewend aan jullie scheldtirrades, die de kern van de zaak niet versluiert.Er is een Curaçaos volk en daarbij 4000 indringers die hun wil willen opleggen zonder enige respect voor de rest van de bevolking. 4000 is nog steeds een democratische minderheid die zich moeten aanpassen!
  Wie zich niet wil aanpassen en hoe dan ook als 4000 indringers hun wil op deze Curaçao wil opleggen, is bezig haat en nijd tegenzichzelf op te roepen.
  Deze groep van 4000 is erop uit een coup om dan zelf zoals tijdens de periode van Nederlandse Antillen zich te kunnen verrijken op de rug van de gewone Papiamentstalige Curçaoenaar. Mocht men dan via de politiek naar de macht grijpen, dan zal een sanitaire cordon volgen om ze definitief uit te schakelen! Het gaat hier om een vrije Curaçaose Volk of 4000 indringers die hoe dan ook zich willen laten gelden. Gaat het nu om 4000 indringers wat hun gelijk ook kan ziijn, of gaat het om een vrije Curaçaos Volk die geen 4000 indringers nodig hebben die de dienst uit te maken. De enigste korte weg is, ze moeten alle 4000 weg opdat Curaçao zich vrij zal kunnen ontwikkelen zonder druk van niemand. Zij passen zich aan of oprotten of eeuwigdurende polarisatie dat voor iedereen het leven zal verzuren! Het moet duidelijk zijn, 4000 indringers maar nooit meer boven de Curaçaose bevolking. Zij die het willen begrijpen doen dat, en zij die niet willen begrijpen doen dat ook, maar 4000 indringers boven de Curçaose volk, nooit meer!!

 2. Laat Schotte maar kletsen., Het geeft slechts aan hoe onintelligent de man is. Anders sta je niet voor schut 1.5u lang onzn uit te kramen.
  Laatsr stuiptrekkingen????????????

 3. het gaat zo goed met deze regering dat ze nu ook al gaan boycotten als er een demonstratie van een bezorgede bevolking gehouden word.Gouw een onzin persconferentie geven alla Chavéz.Belachelijk,je had je niet beter voor schut kunnen zetten. Meneer Shotte met in je hielenspoor een stelletje konte kruipers,Tjonge Tjonge wat bent u weer inteligent geweest met deze actie,maar het toont ook aan dat u alleen maar dan ook helemaale een MP bent die vecht voor zichzelf en voor die gene die op deze pret regering heeft gekozen.

 4. Protest zal groeien !!
  Deze “voice of the people” is niet meer te stoppen.
  De ministers en statenleden hebben hun kaart overspeeld.
  Steeds een locatie voor protestmanifestatie dichter bij “het vuur” – volgende stap: Brionplein – rondom Forti (blokkades) – Statengebouw etc. etc.
  Be Ware of your people, you can’t hide & cheat anymore: GAME OVER !!!!!!!!!

 5. @monica, Het gaat erom dat de regering uit fraudeurs en criminelen bestaat en gefinancierd wordt door criminelen. Een minister hoort geen honderd duizenden schulden te hebben en nog erger deze regering heeft ervoor gezorgt dat de screening niet goed ging en daarom dit nieuws niet naar buiten kwam.

 6. deze reacties geven wel weer, hoe de gemiddelde mensen hier denken.
  het maakt ze niet uit dat hun regering voor een groot deel bestaat uit fraudeurs en halve en hele criminelen.
  ze zien het niet of wllen het niet zien.
  heel jammer…..

 7. Neutraal blijven is geen optie meer!
  “WIR HABEN ES NICHT GEWUSST” mag NOOIT meer als excuus worden gebruikt !!!!

  Laat je niet intimideren, verhef je stem en kijk kritisch wat er zich WERKELIJK afspeelt onder de regie van onze Ministers en Statenleden GENOEG is GENOEG!!

 8. Ik geloof dat ze al 1.5 jaar lang de kans hebben om te reageren.. maar eerst moesten perse allemaal YDK weg worden gepest bij overheids nv;s en vriendjes op plaatsen worden gezet.. en nog doen ze helemaal niets voor het volk.. en als je Wiels weer vandaag hoort die is ook door en door corrupt! Hij heeft zijn ziel nu al verkocht..

 9. ons kent ons, daarom zijn er velen bang om wat te zeggen of om wat te doen.
  jammer dat we nu in deze angstcultuur moeten leven, ja dat doet de regering op het moment wel goed, zorgen dat de burger zijn mond houdt.
  de mensen zijn de uitspraak nog niet vergeten dat als je tegen deze regering bent of iets zegt dat je dan een landverrader bent.
  Of dat je rekeningen bezittingen op de TV komen, of je baan kwijt raakt , of misschien wel een contract niet verlengt word.
  Dus ja we doen allemaal mee, van hoe het nu gaat op ons eiland.

 10. @ Monica. Wat gaat er na 1 1/2 jaar dan wel goed en wanneer hebben ze geregeerd? Wij zijn zeer benieuwd.
  @ Anoniem. Het is niet mogelijk om aangifte te doen over de screening, want dat gaat niet over strafbare feiten.