• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De tweede lichting van de Sociaal Vormende Dienstplicht (SVD) is vanmorgen bij Marinekazerne Suffisant van start gegaan. 44 jongeren doen mee aan dit programma en worden vanaf nu ‘miliciens in opleiding’ genoemd. De komende maanden staan in het teken van vormen en opleiden.
De SVD is erop gericht de kansen van Curaçaose jongeren te vergroten. Dit gebeurt met een vormingsproces van vier maanden, en een aansluitende vakopleiding die zes maanden in beslag neemt.

Lessen
Tijdens het vormingsproces krijgen de miliciens verschillende theorie- en praktijklessen zoals militaire sporten, navigeren en exercitie. Ook worden er lessen verzorgd door externe bureaus op het gebied van bijvoorbeeld financieel management, sociale vaardigheden en maatschappijleer.

Trainen
De SVD wordt gegeven door een team van Nederlandse en Curaçaose leden. Onder andere sergeant Anthony Cijntje en sergeant-majoor Rodney Eugenio zullen de komende periode de miliciens begeleiden en trainen. In juni wordt deze periode afgesloten met een eindoefening.

4 reacties op “Dienstplicht voor jongeren van start”

 1. En nu ook die jongens onder de bomen weghalen en die jongens op motos en de jongens in de Toyota Yaris.. en mee laten doen!

 2. Een zeer goede zaak, zou ook erg goed zijn voor de verwende jongetjes rond het spaanse water en omgeving,alleen al om hun asociale gedrag te verbeteren!!!!
  Maar die worden helaas nog steeds gekweekt, beschermd en uit de wind gehouden door de volgevreten corrupte patsers van deze Curacao,se regering.

 3. Jammer dat ik er te oud voor ben!
  Goede en zinvolle zaak.

 4. heel goed!!!!