• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Actiegroep Dushi Korsòu nodigt iedereen uit om vanavond mee te praten over de integriteit van de ministers van kabinet Schotte.  Volgens woordvoerder Derek Durgaram leeft deze politieke discussie ‘diep in alle lagen van de bevolking’.

 
Akshon Dushi Korsòu eist van het parlement dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de integriteit van de ministers. Eind 2011 verzamelde de actiegroep hiervoor al ruim 4000 handtekeningen van bezorgde burgers. Woensdagochtend stemt de Centrale Commissie-vergadering of ze het agendapunt zullen bespreken of niet. Durgaram: “Ze moeten wel met goeie argumenten komen, als ze de stem van 4000 burgers willen negeren”.

Openbare vergadering
Derek Durgaram hoopt dat er vanavond veel mensen op de openbare vergadering afkomen, maar heeft geen idee hoeveel mensen hij kan verwachten. “Verschillende mensen die centraal in de gemeenschap staan zullen vanavond spreken. Ik wil hun namen nog niet noemen, maar het zijn mensen die zich zorgen maken over de democratie op Curaçao.”

Bedenkingen
Woensdagochtend zal de petitie van Dushi Korsòu mogelijk inhoudelijk worden besproken. Durgaram is erg benieuwd of het agendapunt van Dushi Korsòu door de stemming komt. “Ik heb er een dubbel gevoel over. Aan de ene kant heb ik hoop dat het agendapunt zal worden behandeld, aan de andere kant heb ik ook zo mijn bedenkingen. Als ik kijk naar de besluiten die deze regering maakt, dan heb ik mijn twijfels. Ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers zien dat een groot deel van de bevolking integriteit hoog in het vaandel heeft.” Mocht het agendapunt woensdag niet door de stemming komen, dan komt de actiegroep ‘vast met vervolgacties’.

8 reacties op “‘Regering kan 4000 stemmen niet negeren’”

 1. Suti,

  Ik denk dat Schotte & Co meer thuis moeten gaan zitten ipv al die vakanties van hun… waar jij ook aan meebetaald, zonder dat jij er iets voor terugkrijgt!

 2. @suti, ga terug naar je hok!

 3. derek durgaram moet thuis ga zitten.

 4. Deze regering kan alles zolang wij het allemaal tolereren

 5. Wiels kondigt een manifestatie pro regering aan.

 6. VS roept op om Syrië te bombaderen om de democratie te herstelen en de bevolking te beschermen tegen de coalitie????????????????????

 7. Een Staten die niet beseft dat het volslagen belachelijk en pure verkwisting van belastinggeld is dat een minister een privefotograaf in dienst neemt die hem op zinloze plezierreisjes over de hele wereld vergezeld met als enige doel om de facebookpagina van Gerrit Schotte vol te krijgen, een dergelijke Staten moet zelf zsm vertrekken.

 8. Mee praten over de integriteit van de ministers van kabinet Schotte. Probleem is juist dat de ministers totaal niet integer zijn!