• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is afgelopen week voor een werkbezoek naar Haïti afgereisd. Nadat Schotte uitleg had gekregen over verschillende aspecten in de haven van Port au Prince, gaf hij op zijn beurt een toelichting op de wijze van bestuur van onze haven.

 
Daarnaast kreeg de premier een rondleiding in nieuwe wijken die Haïti opbouwt. Met behulp van de Haitiaanse overheid worden huizen gebouwd voor gezinnen die twee jaar na de aarbeving nog steeds op tentenkampen wonen.

Ontmoeting
Vervolgens heeft Schotte een ontmoeting gehad met president Michel Martelly. Tijdens de ontmoeting gaf de premier aan dat Curaçao bekend staat om haar bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in verbouwing en renovatie van monumentale panden. “Als Haiti behoefte heeft aan deskundigen op dit gebied, is de regering van Haïti welkom op Curaçao om om tafel te gaan zitten met de bewuste bedrijven”, aldus Schotte.

Wederopbouw
Voordat een persconferentie van start ging spraken acteur Sean Penn en model Petra Nemcova met Schotte en minister Laurent Lamothe (Buitenlandse Zaken) over de wederopbouw van Haïti. Penn en Nemcova gaven aan dat zij samen een stichting hebben opgezet. De stichting heeft in november vorig jaar 2.3 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de bouw van basisscholen.

WiFi-mobiel
Begin deze maand bracht de president van Haïti een bezoek aan Curaçao. Hier maakte Martelly kennis met de WiFi-mobielen. Dit idee is meegenomen naar Haïti en de eerste bus is al ontwikkeling. Over twee manden zal de eerste bus, genaamd ‘Cyber Tap Tap’, beginnen te rijden in de wijken. Schotte gaf Martelly ook nog een aantal tips mee over het mobiele WiFi-systeem. Na een lange dag van meer dan twaalf uur nodigde Martelly Schotte uit voor een voetbalwedstrijd ter ontspanning.

Foto’s: Ramsay Soemanta

8 reacties op “‘Regering Haïti is welkom op Curaçao’”

 1. Meer stockphoto’s van de fotograaf. Hoeveel belastingcentjes gaat dat allemaal kosten? En wie zijn die “bewuste bedrijven”? Sponsors van MFK? En hoeveel krijgt onze salesman hiervoor? Good Lord, wat een clown!

 2. Je kan zien dat Schotte wel wat geleerd heeft van onze Mis Curaçao,met de handjes in de zij en benentjes in de goeie stand,hoofdje iets naar links en je staat er perfect bij op de 7.000,00$ kostende foto.Deze foto doet mij meer denken aan een paar zakkenvullers die duidelijk die lange slungel met lege zakken, uit staan te lachen.

 3. Grappig dat onze specialist op het gebied van weg en waterbouwkunde zijn expertise heeft aangeboden aan Haïti. De Haïtianen komen een van deze dagen polshoogte nemen van de staat van ons wegennet en onze afwatering bij een wat grotere regenbui. Schotte zal die paar kuilen en gaten in onze wegen wel in de schoenen schuiven van die incompetente wegenbouwers uit Nederland en dan heb ik het niet eens over dat afwateren van één regenbui, ook de schuld van die makamba’s die op het gebied van afwatering ook een stelletje mislukkelingen zijn. Nee hij en zijn Coopertje hebben het hier prima voor elkaar.

 4. weet iemand al waar z’n volgende reisje naar toe gaat? dit is toch niet te geloven!

 5. Het meereizen van die belachelijke privefotograaf Soemantie naar Haiti heeft de belastingbetaler weer tienduizenden guldens gekost.

  En wat heeft het opgeleverd? Een niet vrolijk makende foto van Schotte op het voetbalveld met zoals altijd zijn misselijk makende namaak lach.

  Walgelijk.

 6. Te Bont@ Nee dat is geen luier,dat is de onderkant van zijn kogelvrij vest ?

 7. Met hulp van de Haitiaanse overheid?.Ik dacht dat het geld”miljarden”van goedgeefse mensen en regeringen kwam waarvan Curaçao ook 200.000,00 en wat goederen bebben bijgedragen.gaat Schotte dit nu terug halen voor zijn eigen zak.Mis Jasjes bij het voetbalspelletje,de uitslag wel zo geworden zijn 20 milj Schotte en 100 milj voor Martelly en 100.000,00 voorschot voor de fotograaf,mooie foto trouwens met Schotte in een PAR schitje,maar ook een aanfluiting met die witte plasluier er boven uit!

 8. Als Curacao veel kennis heeft met monumentale gebouwen misschien kan zij beginnen om Curacao wat op te knappen?

  Is Schotte ook nog langsgeweest bij het belastingkantoor van Haiti. Misschien dat daar de ministers wel hun belastingen betalen.