• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naast de schulden van ministers Nasser El Hakim en George Jamaloodin, liggen nu ook financiële documenten van premier Gerrit Schotte op straat. Deze gegevens zijn per e-mail verspreid en laten transacties zien die Schotte naast zijn salaris van de Eilandsraad heeft ontvangen.

Op de afschriften is te zien dat Schotte aangeeft dat hij werkzaam is als entrepreneur, persoonlijk consultant en eilandsraadlid. En dat hij van diverse bedrijven flinke bedragen gestort krijgt.

Bedragen
Het gaat om behoorlijke bedragen die in de duizenden guldens lopen. Op één afschrift zou het gaan om een bedrag van 30.000 gulden. Hiervoor geeft Schotte als verklaring dat hij dit bedrag zou hebben geleend. De rest van de bedragen zouden zijn gestort door bedrijven. De afschriften dateren van mei tot november 2009. De gelekte transacties zijn via deze link te bekijken.

30 reacties op “Gelekte transacties van Schotte”

 1. Gerrit had vanavond een speciale reportage belegd op TV8 tussen half 8 en 8 uur en hij was razend van woede. De heer Manuel van radio Direct werd zeer agressief op een vraag beantwoord een MP-jochie onwaardig. Wat mij zorgen baart is zijn plan om hoe dan ook nog minstens 5 jaar te blijven zitten, want hij zei dat zijn regering in 5 jaar de infrastructuur zal verbeteren waarvoor normaal 10 jaar staat en hij vermeldde o.a. het Waaigat dat een open riool is.

 2. aan de leider van de PS,

  MijnHeer Wiels,

  Ik bewonder u doorzetting vermogen, als een vader kijkt u na u kinderen hoe ze stelen, liegen frauderen. Als ouder bent u loyaal , tenslotte het zijn u kinderen dat siert u.
  Ook zal u opleiding er wel mee hebben te maken, u begrijpt dat u kinderen( de regering en statenleden) een ongelukkige jeugd hebben gehad . Dat ze een rood fietsje kregen maar een blauwe fiets wilden,
  Maar als goed ouder weet u ook dat genoeg, genoeg is en dat u ze tot orde moet roepen .

  trek u steun in en laat de regering vallen, nieuwe verkiezingen zullen de goeden belonen en de slechte straffen.

 3. @freemdeling, je zegt dat het volk van Curacao ervoor gekozen heeft, correct. Je zegt, het is een vuile strategie van NL die ze eerder al in Suriname hadden toegepast, wrong. Wij hebben duidelijk gemaakt dat jullie, jullie slogan “nos mes por” inhoud moeten geven. Wat is hier vuil aan. Volgens mij is het niet duidelijker te zeggen of zoek je nu al een excuus voor als het fout gaat ?
  Vraag morgen jullie onafhankelijkheid aan, overmorgen zijn jullie een autonoom land met eigen paspoort, eigen sociale voorzieningen enz. enz. Alhoewel, is dat dan wel zo ? Ik persoonlijk heb het gevoel dat het een aantal mensen nog heel dun door de broek zal lopen.

 4. @R.Rojer, Aangezien Wiels met Asjes samenwerkt is hij niet integer. Ook heeft hij al aangegeven dat de MFK ministers en MAN mensen corrupt zijn en toch blijft hij met ze samenwerken. Hij heeft een oplichter als Monk minister gemaakt en broertje Werner verdiend goed geld bij AQ. En mbt belastingschulden vind hij dat heel normaal. Wiels is net zo integer als dat andere boevenzooitje.

 5. We moeten alle klokkenluiders op dit eiland koesteren als vogeltjes. Geloof mij alle vuiligheid komt op deze pretregering als een boemerang terug. Niemand kan zo ongestoord maar blijven doorgaan. Al die andere boeven die rustig blijven zitten zonder hun mond open te trekken krijgen alles op hun boterham terug.
  Dan heb ik het over o.a. Godett, Davelaar, Eisden, Thode, Wiels Asjes en de rest van het geteisem die erbij staan en ernaar kijken.

 6. Wiels is een eerste klas lafaard die lekker zit. In zijn vorige beroep…. had ie nooit zoveel bij elkaar kunnen schrapen en met de regelmaat vd klok naar Nederland kunnen gaan.Dus laat Helmientje maar schuiven.

 7. Het zou goed zijn als Helmin Wiels de stekker uit de huidge ministerraad trok. Hoewel ik twijfels heb over Helmin Wiels (zijn broer is benoemd in riant betaald luizebaantje bij Aqualectra, hij verfoeit en verafschuwt Nederland maar laat er wel zijn kinderen studeren) heeft hij zich eerder integer getoond door zich misdragende politici uit zijn eigen partij aan te pakken.

  Helmin, laat zien dat je een kerel bent!

 8. goed genoeg pret gemaakt, schandelijk dat alles zo op tafel moet komen.

  Mijnheer Wiels als u een man bent, dan trekt u uw steun uit de regering, laat ons onaafhankelijk worden en schrijf een nieuwe grondwet waar dit soort figuren niet meer aan de macht kunnen komen.
  Gelukkig is de doodstraf niet afgeschaft.
  laten we samen een nieuwe toekomst opbouwen en ons onafhankelijk verklaren , helemaal nu Nederland het dubble paspoort heeft afgeschaft. dan zullen we zien wie van ons land houdt. Voordeel is wel dat er al is bepaald wie YDK is dus onze mensen uit nederland met een YDK ouder is ook YDK dus die komen terug

 9. Ik wil ook zo’n vriend, iemand die me 30.000, 00 leent.
  hmmm 30.000, 00 gulden dat bedrag heb ik al een keer eerder gezien, o ja er was eens iemand die bij de loterij 30.000 gulden won.
  Misschien wel dezelfde vriend.

 10. @Datu brabu:

  NL wilt Curacao graag uit het Koninkrijk hebben.

  Het volk had nipt voor autonomie gestemd.

  Ik denk dat je NL niet de schuld moet geven van al deze wantoestanden hoor.

  Het volk van Curacao heeft ervoor gekozen.

  Het is een vuile strategie van NL die ze eerder al in Suriname hadden toegepast!

  Eerst het volk onrustig laten maken doordat hun leiders er een zooitje van maakten.

  De ene onvrede na de andere.

  Bevolking kwam in opstand.

  En in die hele heibel zal meneer Wiels opstaan en zeggen vooruit onafhankelijkheid!

  En dan wordt dat dan doorgedrukt.

  klaar.

 11. Datu Brabu, wat denk je nu zelf ? Wij, Nederlanders die jullie dag in dag uit uitschelden voor makamba stinki hebben genoeg van Curaçao en een aantal van zijn bewoners en dat dat schijnbaar nog niet tot jou is doorgedrongen ligt echt niet aan ons, wij zijn duidelijk geweest en hebben dat vaak genoeg gezegd. Bos nan mes por, doe het dan ook en zeur niet verder.

 12. @roepie, de fiscale authoriteiten hebben ook gefaald mbt Hakim en Jamaloodin. Ik heb er geen vertrouwen meer in en ga zelf ook geen belastingen meer betalen.

 13. Bring it on! It ain’t over till it’s over. Bedankt klokkenluiders!! Trouwens, onze j.o.r.a.n.v.a.n.d.e.r.s.l.o.o.t. in de Fòrti is ook aandeelhouder bij C.B.A.t.v. Cliëntilisme? … Occupy Fòrti, Save Democracy Now!!

 14. Petje af voor deze klokkenluiders. En dit moet tot de bodem uitgezocht worden, met name de bedrijven die Schotte zogenaamd betaald hebben voor consultantswerkzaamheden. Consultantswerkzaamheden verricht door iemand die nog niet eens de lagere school heeft afgemaakt en nog geen leguaan van een kabriet kan onderscheiden.

  Hoe kan een het ambtenarenpernsioenfonds (APNA) geld van de ambtenaren gebruiken om Schotte te betalen voor consultantstdiensten? Niet alleen Schotte moet hangen, de directeur van het APNA die deze betalingen gedaan heeft moet ook weg.

 15. Vanavond allemaal naar de bijeenkomst van Dushi Korsou, nu iedereen is een keer niet lullen maar doen!!!!

 16. Heeft ie netjes inkomstenbelasting betaald?

 17. Ben overigens erg benieuwd of onze criminele premier deze inkomsten heeft aangegeven in zijn IB aangifte. Ik heb zo’n vermoeden van niet…daar ligt dus een mooie taak voor onze fiscale authoriteiten.
  Night Life entertainment wordt overigens geleid door een tweetal Colombianen.Zou ook interessant zijn om te weten te komen wie de aandelen in deze toko houdt, maar ik denk het al te weten….

 18. @Zorro

  Zoals gewoonlijk, bedankt.

 19. Wat ik nog niet goed begrijp is de rol van de Gouverneur, de Minister voor konikrijksrelaties mevr. Spies (voorheen Donner) en de gehele Nederlandse Kabinet. Ze hebben iedereen laten vallen voor dit pret en korrupt kabinet. Ondermeer hebben ze laten vallen; commissie Rozemuller, maar meest belangrijke…..het volk van Curacao. Wat wil nederland van ons? Een tweede 30 mei om in te grijpen? Burgelijke Ongehoorzaamheid? Een grote manifestatie? Of speelt Nederland ook haar vies spelletje om ons het Koninkrijk uit te schoppen? Speel open kaart mevr Spies. W e zijn het allemaal zat!

 20. is curacao met zulke LIJDERS dan klaar voor de onafhankelijkheid?

 21. Boycot ALLE bedrijven met connecties naar onze regeerders en vriendjes !!!!
  MAANDAG 5 maart aanwezig bij protestmanifestatie SSK !!!!!!!!!!!!!
  WEIGER belasting te betalen TOTDAT Hakim & Jamaloodin betaald hebben !!!!!
  EIS dat Asjes zijn ruim 100.000 schuld aan Selikor betaald !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ACEPTEER geen extra lening door COOPER voor wegenherstel !!!!!!!!!!
  etc……….etc…………etc…………..etc…………..etc…………….etc………………..etc………………
  BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID totdat deze mafioso opstappen !!!!!!!!!!!!

 22. Wat ben ik blij met die klokkenluiders.
  Laat maar bekend worden met welk soort minkukels we te maken hebben.

  Grote vraag is wat de tegenprestatie is?
  Afschaffen van funmiles bij Asogas?
  Dit weekend uiteraard even wezen tanken en ik zag overal rijen, behalve bij Vanddddddddis.
  Dat doet me goed!
  Helaas een zak ijs van Lovers gekocht bij de toko. Ook maar een andere toko zoeken voor het ijs.

 23. Bij de prijs uitrijking van de Unesco moedertaal wedstrijd regende het van schaamteloze corruptie!

 24. Massaal de bijeenkomst van maandag bijwonen volk, er zit niks anders op! Deze mensen hebben alle schaamte gevoel verloren, en het volk kan slikken (bolita) of opstaan en protesteren met je presentie en SCREENING IJSEN!!!!

 25. zolang deze boevenbende op Curacao is raad ik iedereen af er naar toe te gaan vanwege de criminaliteit, ging ieder jaar op vakantie maar zie alles hard achteruit gaan. Zelfs de mensen van het eiland zeggen dit. Het is geen reclame om aan te bevelen als veilig eiland. een bezoeker van dit eiland

 26. Tja we weten allemaal dat als je geld geeft aan politici dat ze wat voor je kunnen regelen.

  Oa Humpry senior van de MAN doet dit.

 27. Publiceer de namen van die bedrijven!

 28. de cartier santos van 10,000 euro aan zijn pols kom dat ook van bedrijven…..er is crisis maar voor deze boeven niet. op ruimen de boel.

 29. Hier is dan weer de link om de pdf-files te bewonderen:
  http://www.atapalabra.blogspot.com/2012/03/lik-op-stuk-3-from-mary-doityourself.html

 30. Gewoon de hele boevenbende aanpakken.