• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN), Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en stichting FORMA hebben gisteren het startsein gegeven voor de campagne ‘Krea bo Futuro’. In aanwezigheid van leerlingen, leraren en vertegenwoordigers onthulde gedeputeerde Sylvana Serfilia een billboard.

Doel van de campagne is om het imago van het beroepsonderwijs op Bonaire positief te beïnvloeden. Fleur Lagcher sprak namens minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) de genodigden toe en merkte op dat het ‘voor een gezonde economie van groot belang is, dat er niet alleen mensen worden opgeleid voor kantoorbanen’. “Welvaart dank je voor een groot deel aan vakmensen die met hun handen werken.”

Promotie
Tijdens de looptijd van de campagne, van maart tot juni, zullen over het hele eiland posters te zien zijn van leerlingen, die een beroepsopleiding doen en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen en wat hun plannen zijn. Maar ook van enkele vakmensen, die vertellen hoe zij in hun vak zijn terechtgekomen. De jongeren zullen ook hun boodschap overbrengen via een serie krantenadvertentie, televisieprogramma’s en een radiospot.

Beroepsprofiel
De campagne wordt verder ondersteund door de Facebookpagina “Kreabofuturo” met informatie over de campagne, waarop onder meer wekelijks een beroepsprofiel zal worden gepresenteerd om jongeren te informeren over mogelijke beroepen en het opleidingspad naar die beroepen toe. Deze profielen zullen op openbare plaatsen gratis verkrijgbaar zijn in de vorm van pamfletjes.

Sint-Eustatius en Saba
Een soortgelijke campagne zal vanaf 12 maart op Sint-Eustatius van start gaan en een week later ook op Saba. Op Saba zal de campagne samenvallen met de officiële opening van het nieuwe gebouw in Cove Bay waarin de technische beroepsopleidingen worden gegeven.

www.versgeperst.com