CURAÇAO – De politie centrale op Bonaire kreeg vrijdagnacht om 01.58 uur een melding binnen over een mishandeling en beroving. Een 28-jarige man zou zijn beroofd, maar hij was zo dronken dat hij geen verklaring kon afleggen. De man is door voorbijgangers naar het bureau gebracht.

De man verbleef in een hotel en is door de medewerkers opgehaald. Later die dag is er als nog een aangifte opgenomen. Het slachtoffer bleek te zijn beroofd van zijn paspoort, reisdocumenten en mobiele telefoon. De politie van Bonaire is op zoek naar getuigen die rond 01.58 uur op de Kaya Korsou een kleine blauwkleurige auto hebben gezien. De auto heeft mogelijk een verband met de overval. Informatie kan worden doorgegeven via telefoonnummer 7178000 of anoniem via 7177251.

Schietpartij
Een uur later, om 02.06 uur kreeg de centrale wederom een melding. Dit keer zou het gaan om een schietpartij aan de Kaya J.N.E. Craane. Toen de patrouille arriveerde werden zij aangesproken door een getuige die meldde dat hij drie schoten had gehoord en had gezien dat een slachtoffer in een auto naar het ziekenhuis werd gebracht. Naar aanleiding van deze informatie ging de patrouille naar het ziekenhuis en trof twee mannen aan. Eén van hen had een schotwond aan zijn knie en de ander een schotwond aan zijn rug. Het tweede slachtoffers is later overgebracht naar het ziekenhuis op Curaçao. Mogelijk is er sprake van een derde nog onbekende slachtoffer, de politie is een onderzoek gestart.

Huis beschoten
Kort daarna, vrijdagnacht om 02.34 uur, kreeg de meldkamer een bericht binnen dat er zou zijn geschoten bij een woning aan de Kaya Pueblo. Hier raakte niemand gewond maar wel zijn er meerdere kogelgaten in het huis aangetroffen. De Technische Opsporingsdienst die ook ter plaatse was heeft de hulzen veiliggesteld. Of deze schietpartij een verband heeft met de schietpartij aan de Kaya J.N.E. Craane, wordt nog door de recherche onderzocht.

Bedreiging
Gistermorgen om 05.45 uur werd de politiepatrouille naar de Kaya C.E.B. Hellmund gestuurd, ter hoogte van ChaChaCha Beach waar een ruzie uit de hand was gelopen. Drie mannen kregen om nog onbekende reden ruzie met elkaar. Een vierde persoon wilde bemiddelen maar werd bedreigd. De verdacht, een 30-jarige man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeersongeval
De meldkamer van de politie kreeg gisteren om 10.35 uur een melding binnen van een verkeersgeval aan de Kaya Nikiboko Zuid. Twee personenauto’s reden achter elkaar waarbij de eerste auto rechtsaf sloeg. De achterste auto reed om de afslaande auto heen waardoor hij op op de andere weghelft kwam en in botsing kwam met een tegenligger. De inhaler raakte ernstig gewond aan zijn borstkas en rechterenkel. De tegenligger was licht gewond. Beide slachtoffers zijn door de ambulancedienst overgebracht naar het ziekenhuis.

10 reacties op “Druk weekend politie Bonaire”

 1. @negrita, het is tijd dat jij een keer naar de feiten kijkt ipv PVV opmerkingen te komen ga terug naar je eigen land. Veel criminaliteit gebeurt door YDK op Bonaire. (net zoals op Curacao ook). Misschien kan je bezig houden met het in de gaten houden van deze crimineeltjes want ook jij zal aan de beurt komen!

 2. moeten de politieagenten van de nachtdienst eindelijk eens een keer wat doen. Normaliter liggen ze ‘s-nachts in de wacht te slapen i.p.v. te surveilleren. Als je ‘s-nachts belt reageren ze normaliter niet. Die luie vette politieagenten zullen nu wel moe zijn en zullen de komende week wel weer moeten uitrusten en hebben de boefjes weer vrij spel.
  Welterusten.

 3. In het weekend, in het holst van de nacht is het niet overal even veilig (zeker niet bij Karel’s Beach Bar en in Kaya Korsou!). Maar dat is voor zover ik weet al heel lang zo…

 4. @Serka di bo, lage gemene reactie hoor. Maar dat is de gewoonte hier en een ieder vind het blijkbaar prachtig. je bent geen Antilliaan. Je haat ons zo verschrikkelijk. Wat let je om jouw boeltje te pakken en weer naar jouw geboorteland of Nederland te vertrekken? Wat houdt je tegen? Inplaats van zo te haten, met het risico bepaalde enge ziektes op te lopen, want mensen die haten lopen kans op ziekes, ga dan lekker weg van ons eiland. Of kun je nergens anders terecht?

 5. @ras, zijn de ydk’s die naar Bonaire gaan om daar ook te roven.

 6. Zeg me of ik gek ben. Het was gewoonte voor mij om elk jaar een paar weken naar onze zuster eiland Boneiru te verkassen, bijna traditie. Ik beschouw Bonairianen als mijn landgenoten, we verschillen bijna niet van elkaar. Al is de Bonairiaan meer humilde, eenvoudiger, rustiger mensen en landelijker ingestelt dan de doorsnee YDK.

  6 maanden geleden ben ik voor het laatst geweest, helaas voor mij en wat familieleden op Bonaire. Ik werd volgens mij onheus behandelt door de Nederlandse marechausee, moest heel wat vragen beantwoorden die eigenlijk nergens op slaan, alsof ik een potentiele misdadigster ben.Ook een vracht papieren doorlezen en invullen. Terwijl ik al zeker 40 jaar met vakantie ga naar Bonaire, bij familie.

  Ben ik nou gek? Volgens mij is er nooit eerder zoveel criminaliteit op het eiland voorgekomen. Maar sinds de Nederlanders daar aan het bewind zijn is het Bonairiaanse volk duidelijk verarmt, daarbij voelen veel autochtone Bonairianen zich niet meer thuis in eigen eiland. Waarschijnlijk geldt dat niet voor alle Bonairianen. Maar het is wel een duidelijk teken aan de wand. Als autochtone Bonairianen zich niet meer thuisvoelen op hun eigen eiland is er iets grondig mis. Ontzettend jammer dat de Bonarianen mede door hun eigen bestuurders zo’n fastball is geleverd.

  Ben ik gek, of ben ik de enige die het opgemerkt heeft? Ik weet dat ik niet de enige ben. Zelfs Nederlanders die al veel langer op Bonatre wonen hebben hetzelfde als ik opgemerkt. Het is niet meer fijn toeven voor de meerderheid van de autochtone Bonairianen op Bonaire. Dieptriest.

 7. Ik denk dat het meer een gevolg is van het meer wereldkundig maken van wat er allemaal aan criminaliteit gebeurt. Je leest lang niet alles in de media en Bonaire heeft er blijkbaar voor gekozen om het meer bekend te maken.
  Volgens mij schrik je je kapot als je de acties van de politie van Curacao in een weekend zou samenvatten…

 8. Zeg me of ik gek ben. Het was een gewoonte voor mij om elk jaar een paar weken naar onze zuster eiland Boneiru te verkassen, bija traditie. Ik beschouw Bonairianen als mijn landgenoten, we verschillen bijna niet van elkaar. Al is de Bonairiaan meer humilde, rustiger mensen en landelijker ingestelt dan de doorsnee YDK.

  6 maanden geleden ben ik voor het laatst geweest, helaas voor mij en wat familieleden op Bonaire. Ik werd volgens mij bijna onheus behandeld door de Nederlandse marechausee, moest heel wat vragen beantwoorden die eigenlijk nergens op slaan, alsof ik een potentiele misdadigster ben. Ook een vracht papieren doorlezen en invullen. Terwijl ik al zeker 40 jaar met vakantie ga naar Bonaire, bij familie.

  Ben ik nou gek of niet? Volgens mij is er nog nooit eerder zoveel criminalteit op het eiland voorgekomen. Maar sinds de Nederlanders daar aan het bewind zijn is het Boairiaanse volk duidelijk verarmt, daarbij voelen veel autochtone Bonairianen zich niet meer thuis in eigen eiland. Waarschijnlijk geldt dat niet voor alle Bonairianen. Maar het is wel een duidelijk teken aan de wand. Als autochtone eilanders zich niet meer thuis voelen op hun eiland, is er iets grondig mis. Ontzettend jammer dat de Bonairianen mede door hun eigen bestuurders zo’n fastball is geleverd.

  Ben ik gek, of ben ik de enige die het opgemerkt heeft? Ik weet dat ik niet de enige ben. Zelfs Nederlanders die al veel langer op Bonaire wonen hebben hetzelfde als ik opgemerkt. Het is niet meer fijn toeven voor de meerderheid van de autochtone Bonairianen op Bonaire. Dieptriest.

 9. Dit is een gevolg van de vernederlandisering van Bonaire. Hoge prijzem = meer criminaliteit.

 10. Het word steeds gekker op Bonaire.
  Wat zich hier de laatste tijd afspeelt is niet meer normaal,waar is mi dushi Boneiru?