• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De afgelopen 300 miljoen jaar helpen de gevolgen van oceaanverzuring anno 2012 beter te voorspellen. Dit concludeert een internationale groep biogeologen, meldt SMOC. De snelle toename van CO2 in de atmosfeer leidt niet alleen tot klimaatopwarming; het verzuurt ook het oceaanwater.

De verzuring leidt weer tot negatieve gevolgen voor het oceaanleven. “En omdat de huidige CO2-uitstoot groter en sneller is dan ooit, zijn de gevolgen wellicht dramatischer dan in het verleden”, laten onder andere biogeologen Appy Sluijs (Universiteit Utrecht) en Patrizia Ziveri (Barcelone/Vrije Universiteit Amsterdam) weten.

Top tien
Volgens SMOC behoren de voormalige Nederlandse Antillen bij de top tien CO2 uitstoot per capita. Daarnaast is er op Curaçao ook nog sprake van zwaveldioxide (SO2). “In het begin is het een mondiaal effect. Fossiele brandstoffen worden naar boven gehaald, zoals aardolie, en worden verwerkt tot benzine en diesel. Tijdens verbranden van de stoffen komt er koolstofdioxide (CO2) vrij. Zodra CO2 in aanraking komt met water wordt er koolzuur gevormd (H2CO3).”

Stijging
Dat betekent dat de concentratie koolzuur in oceaanwater zal stijgen en een verlaging van de ph geeft in het water. Het water wordt zuurder. Vooral koraalriffen lijden hieronder geeft SMOC aan. “Zwaveldioxide doet hetzelfde omdat zwaveligzuur en zwavelzuur (H2SO4) kan worden gevormd maar dat is meer een lokaal effect.” SMOC is van mening dat er meer marinebiologisch onderzoek moet komen op Curaçao naar onder andere het effect en uitstoot van SO2, aantasting koraalriffen en lozen van afval in wateren. “We hebben de Isla en die stoot veel zwaveldioxide uit en we weten niet hoe groot dat effect is”, aldus SMOC.

Centrale Commissievergadering
Woensdag hebben SMOC, Actiecomité Basta, Movementu Solushon Isla en organisashon Wishi/Marchena wederom een brief gestuurd aan Statenvoorzitter Ivas Asjes. De actiegroepen willen een Centrale Comissievergadering om hun zorgen kenbaar te maken betreffende vervuiling en aantasting van het milieu op Curaçao.

3 reacties op “‘Curaçao stoot zwaveldioxide uit’”

 1. Ieder land stoot CO2 uit, live with it of ga op lekker op Mars wonen.

  De zogenaamde opwarming van de aarde is te wijten aan de verplaatsing van de meetlocaties naar warmere gebieden. Zie Lord Monckton op Youtube voor meer informatie over het leugen omtrent klimaatopwarming.

 2. dE STRIJD OM EEN SCHOON EN GIF VRIJ cURACAO TE KRIJGEN ZAL ONVERMINDERD DOOR GAAN.

  http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=19&t=1958

 3. En waar denk je waar deze brief ligt in de prullemand van Jasjasjes daar gaat alles in wat der meister niet aanstaat.