• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie centrale heeft donderdagavond rond 21.00 uur een melding binnengekregen over een beroving met geweld. De patrouille rukte uit naar een hotel in de omgeving van Bapor Kibra. Bij aankomst troffen agenten een Amerikaans echtpaar aan, een man van 78 en een vrouw van 61.

Uit vooronderzoek ter plaatse bleek dat het echtpaar het hotel had verlaten. Op dat moment werden ze vergezeld door een beveiliger die in de buurt aan het werk was. Later op de avond keerden het paar, zonder de beveiliger, te voet terug naar het hotel.

Geweld
Een nog onbekende man benaderde de vrouw van achter en begon aan haar tas te trekken. Hierdoor viel het slachtoffer op de grond maar dat weerhield de verdachte niet. Hij bleef aan haar tas trekken met als gevolg dat hij de vrouw over de grond sleepte. De echtgenoot van de vrouw probeerde haar te helpen maar viel ook op de grond. Uiteindelijk is het de verdachte gelukt om de tas af te pakken waarop hij vluchtte in een witte auto die op hem stond te wachten.

Verwondingen
De slachtoffers keerden terug hun verblijfplaats, beide hadden verwondingen aan hun armen en benen en klaagden over pijn aan hun lichaam. Na behandelding van de dokter van het hotel hoefden het paar niet naar de polikliniek. De vrouw heeft aangegeven dat er niets waardevols in haar tas zat.

Tip
Het overvalteam is een onderzoek gestart en roept iedereen op die meer weet over deze geweldadige beroving. Informatie kan telefonisch worden doorgegeven aan de politie via telefoonnummer 8666124, 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

14 reacties op “Amerikaans echtpaar beroofd”

 1. Wen er maar vast aan Schotte is niet voor niets nar Haiti kan hij vast zien hoe hij Curacao gaat besturen.

  door de slechte economie word er steeds meer en vaker ingebroken en beroofd. en dit is nog maar het begin.

 2. als we nu eens de jongeren(16-30 jaar oud) aan het werk zetten, hij/zij die geen werk hebben of niet op school zitten. Lekker vuil op ruimen, stranden of baaien schoon laten maken. Dus zogezegd fysiek werk dan zijn ze tenminste in de avond moe om dit soort onzin uit te halen.
  Geen onderstand or what ever als je niet in een werkproject zit.

 3. Op vele amerikaanse websites is dit reeds een hot topic, samen met de waarschuwing hier niet te gaan duiken vanwege afwezigheid decompressiekamer. Wie vind het nog vreemd als na de economie nu ook het toerisme op ons mooie eiland als een kaartenhuis ineenstort ? Amateurisme ten top. Welterusten Schotte.

 4. Net zoals op Aruba onlangs, overvallers gewoon direct neer schieten. Misschien elke toerist nu al een pistool meegeven als hij zijn hotel ‘s avonds dúrft te verlaten? Workshop pistool schieten zit trouwens al bij de prijs van de vakantie in. Zie deze reactie als een ‘grap’ maar wel met een ondertoon.

 5. NOS MES POR!!!!!

  Helden zijn het!! Bejaarde mensen beroven.

 6. Deze toeristen zullen hier zeker nooit meer terugkomen. Schandalig.

 7. Tijd om een slagboom te plaatsen voorbij Breezes.

 8. En “onze” minister van Justitie Wilsoe maar roepen dat er niets aan de hand is……
  @Wilsoe: als je er niets aan kunt of wilt doen, bai kas!

 9. Triest, dat dit al als normaal gezien gaat worden op het eiland.
  bewaking kost geld, dus voor de toeristen zal het eiland te duur gaan worden.
  waarom is daar geen politie aan wezig ,als het daar zo gevaarlijk is geworden?
  maar ja, als de politie daar constant rond rijd, gaan de dieven weer naar andere plekken.
  het tuig moet opgepakt worden en zwaar gestraft.
  curacao moet weer veilig gaan worden.

 10. Welja Patrick. Niks aan de hand toch?

 11. Moet je tegenwoordig met een bewaker van en naar je hotel op Curaçao.

 12. Nos ta dushi dushi dushi dushi dushi hende!

 13. Zulke dingen gebeuren overal in de wereld.

 14. Wat een helden hoor om bejaarden mensen aan te pakken. Het resultaat van een falend beleid mbt justitie. En blijkbaar is dit nu Curacao dat toeristen alleen veilig straat opkunnen met een beveiliger.