• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) kwam deze week weer in opspraak. Zelfs de Tweede Kamer en de Commissie van Toezicht (CvT) bemoeien zich er dit keer mee. Versgeperst.com ging daarom de straat en vroeg voorbijgangers: heb jij nog vertrouwen in de VDC?

 
Jean-Jamil (30) vindt dat de maat vol is. “Het kan niet normaal zijn dat er al zoveel misstanden binnen de VDC naar buiten zijn gelekt. Dit is allemaal begonnen toen deze regering is aangesteld. Ik heb geen vertrouwen meer in de VDC, in de regering en alle andere instellingen die te maken hebben met de overheid.”

Naar gevoel

De 41-jarige Eliane heeft ook geen vertrouwen meer in VDC. “Op het moment dat het hoofd van VDC, Edsel Gumbs, eruit is gewerkt, heb ik een naar gevoel. De regering zet er nu gewoon wat politieke vrienden neer en niemand kan ze wat maken. Het zijn maffiapraktijken!”

Overdreven
De 62-jarige Guy vindt wel dat het rommelt bij de VDC, maar denkt ook dat de verhalen die te ronde gaan over de veiligheidsdienst overdreven zijn. “Ik denk dat sommige mensen een hoop verzinnen en de media smult van deze verhalen. Misschien zit er een kern van waarheid in, maar ik denk dat alle maffiaverhalen over Colombianen op een hotelkamer erg overdreven zijn.”

Screening
“De veiligheidsdienst is een lachertje”, vindt de 45-jarige Thirza. “Waarom heeft de veiligheidsdienst de screening van de ministers goedgekeurd? Terwijl nu uit al die gelekte documenten blijkt dat er van alles schort aan onze ministers. Curaçao is niet veilig meer, ze kunnen de dienst opdoeken.”

Negatief
De 56-jarige Edsel vreest voor zijn eiland. “De veiligheidsdienst is totaal niet integer. Al deze negatieve berichten schaden het eiland en het jaagt investeerders weg. Daar gaat mijn dushi Kòrsou.”

7 reacties op “‘Daar gaat mijn dushi Kòrsou’”

 1. Thirza snapt het niet. De VDC heeft juist de ministers niet goedgejeurd en daarom moest Gumbs het veld ruimen (onterecht).. en daarna is er een schimmenspel geweest en heeft de gouverneur het goedgekeurd. Ook mw Dindial wist hiervan af maarja zij wil graag een leuk baantje overhouden.

 2. Nog even en we zijn echt een 3e wereld land!

 3. Ministers hoeven geen belasting te betalen, geen Aqualectra, hoeven niet door de controle bij Hato, hebben zwaailichten op hun auto’s om files te ontwijken en reizen met privefotografen de wereld rond.

 4. Verbaas me niks.

 5. Zelfs de lionvis neemt de vlucht,daar er niks meer is re roven.

 6. trouwens opvallend dat Thode en Wiels er geen problemen mee hebben. want iedereen heeft schulden en het maakt me niets uit. Wel raar dat als ik AQ niet betaal ik meteen wordt afgesloten en ministers mogen voor duizenden guldens illegaal tappen en hoeven geen belasting te betalen. Weer een feit dat deze regering door en door corrupt is!

 7. Tja binnenkort gaat de regering de veiligheidsdienst gebruiken om zgn verraders op te pakken..