• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een tekort aan tetanusvaccin op het eiland, dat houdt oud-minister van Gezondheid Omayra Leeflang sinds gisteren bezig. Een patiënt wendde zich tot Leeflang nadat hij vandaag nog steeds geen tetanus shot heeft kunnen krijgen bij botika’s, de huisarts en het ziekenhuis.

De patiënt, van wie Leeflang de identiteit anoniem houdt, is gisteren op een verroeste spijker getrapt. Zijn huisarts schreef hem een recept voor een tetanus shot voor, maar na het bezoeken van zes botika’s probeerde de patiënt het bij het ziekenhuis.

Ziekenhuis
Bij de poli kreeg hij de boodschap dat het ziekenhuis nog maar zes shots had, en deze alleen gebruikt worden voor patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Maar Hillary Straal, woordvoerder bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) zegt van niets te weten. “We hebben geen tekort aan tetanusvaccin.” Ook Taamskliniek is niet op de hoogte van een tekort aan tetanusvaccin.

SVB
Huisarts Adrianne Boersma bevestigt dat er op de EHBO van het ziekenhuis geen tetanus shots worden verstrekt aan mensen die niet zijn opgenomen in het ziekenhuis. “Vroeger gebeurde dit wel, maar nu niet meer. Tegenwoordig moet men ook betalen voor een tetanus shot, het wordt niet meer gedekt door de SVB.”

Leverancier
Na een rondvraag van Versgeperst.com bij verschillende botika’s, blijkt inderdaad dat er geen tetanus shots op voorraad zijn. ”De leverancier heeft het medicijn nu al maanden niet meer geïmporteerd waardoor apotheken het medicijn niet meer hebben, en het ziekenhuis heeft het beperkte aantal van zes behandelingen”, aldus Leeflang.

Kuur
De leverancier van tetanusvaccin is Oduber Agencies NV. Volgens de oud-minister krijgt de leverancier vandaag tien shots uit Aruba. “Maar één kuur is al vijf shots, dus dat is veel te weinig”, aldus Leeflang. Oduber Agencies NV wil niet bevestigen of ontkennen dat er een tekort is aan tetanusvaccin op het eiland. De leverancier geeft geen informatie aan particulieren of de pers, alleen aan botika’s.

Heberprot-P
“Wat de situatie nog triester maakt is dat de minister van Gezondheid,Jacinta Constancia, bijna één miljoen gulden heeft gereserveerd voor een avontuur met het medicijn Heberprot-P uit Cuba om veronderstelde amputaties van benen van diabetispatienten te voorkomen”, vindt Leeflang. “Terwijl specialisten in een open brief hebben aangegeven dat er te weinig wetenschappelijk bewijs is dat dit medicijn de aangegeven resultaten oplevert.”

14 reacties op “‘Tekort aan tetanusvaccin’”

 1. Dat heb je met een verre van intelligente omhoog gevallen Constancia van Gezondheid die van toeten nog blazen weet. Past helemaal in het pret-regering plaatje.

 2. En daarom moet juist Idereen morgen bij het SSK gebouw aanwezig zijn,deze regering moet weg!

 3. @Linda, welcome to the new Curacao. Dit is nu precies het gevolg van deze fijne regering die we hebben. Naast dat ze corrupt en crimineel zijn hebben ze ook geen enkel verstand van wat ze doen met dit als een van de gevolgen. En ik vertel je nu al dit is alleen nog maar het begin! Misschien kan je mee met Schotte naar Haiti want dan weet je precies hoe het hier zal zien in een paar jaar.

 4. Is er geen ander bedrijf die dit kan/magimporteren? Fijn monopolie dan.

 5. Te erg voor woorden!!! Dus als je een tentanus injectie nodig heb,kan je nergens terecht en als je terecht kan moet je het zelf betalen? Hoeveel kost zo injectie dan? En als je het niet zelf kan betalen,moet je maar ziek worden dan? Kost trouwens veel meer hoor,huisbezoek dokter,opname ziekenhuis,onderzoeken ziekenhuis en opname/verblijf ziekenhuizen!…Ik heb altijd al gezegd,wil niet graag ziek worden hier,maar nu wil ik ook voorkomen dat ik gebeten word door een straathond of dat ik oa op een veroeste spijker zal gaan trappen,want het word mijn “”dood”!!!

 6. bizar dat de leverancier geen informatie wil geven over het aantal tetanusvaccins….lijkt mij van algemeen belang!

 7. En zo gaan we maar door …..

 8. Dit is wel heel erg triest! Ga vooral zo door regering! Asjes natuurlijk voorop! Wiels maar schreeuwen op te komen voor de yu di korsou!

 9. Afgezien van de incompetentie van Constancia, vraag ik me vooral af wat de importeur Oduber bezield om een tekort te laten ontstaan. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een zakenman zijn waar niet wil verkopen.

 10. Maar we hebben wel geld voor een privefotograaf voor een minister!

 11. kan alleen maar hier op deze klip echt niet te geloven stel je voor je wordt door een hond of paard gebeten jongens waar hebben we het over niet genoeg op het eiland BIZAR VOOR WORDEN waar gaat dity heen TRIEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Jacinta heeft een alternatief: zuip je helemaal klem en dan gaan de bacterien ook vanzelf dood.

 13. Dit is het begin van het einde

 14. Wat verwacht je anders van een minister met 2 jaar lagere school en een dansdiploma???
  Iemand die haar diploma’s vervalst??

  Geen vaccin, het is echt een bananenrepubliek.