• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 32-jarige man uit Suriname is op Schiphol door de mand gevallen omdat hij vermoedelijk cocaïne probeerde te smokkelen in kleding. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee had hij een koffer vol kleren bij zich waarin de harddrugs mogelijk zaten geïmpregneerd.

De man zit vast. De marechaussee onderzoekt nog of het daadwerkelijk om cocaïne gaat en wat de precieze hoeveelheid is. De douane kreeg tijdens een controle argwaan over de bagage. Op de kleding waren blauwe vlekken te zien, wat kan duiden op geïmpregneerde drugs. De zegsman van de marechaussee liet weten dat de laatste tijd vaker op deze manier drugs het land in worden gesmokkeld.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Man smokkelt cocaïne in kleding”

  1. @ Kasuari. Gedwongen moet je niet al te letterlijk nemen. De dokters in America schrijven die “drugs” gemakkelijk voor, want zij verdienen er ook aan. Zo kan iemand 10 dokters bezoeken om een recept te krijgen en dat is geen enkel probleem. Lagaliseren voor softdrugs maar wat mij betreft niet voor harddrugs.

  2. Zorro,

    Dat is nieuw voor mij… wordt men tegenwoordig gedwongen? En als het gelegaliseerd wordt, dan valt er weinig te dealen toch?

    Overigens is er bijvoorbeeld in de USA een veel groter probleem dan de verboden harddrugs, namelijk de makkelijk verkrijgbare pijnstillers die veel meer doden en verslaafden veroorzaken dan een Cocaine of Heroine op jaarlijkse basis. Maar ja de farmaceutische industrie levert nou eenmaal geld op, dus de aanpak van dit probleem geniet minder aandacht.

  3. Ferd, je ziet even over het hoofd, dat in cocaine wordt gedeald en anderen vaak gedwongen worden ook te gebruiken zelfs onder jonge leerlingen van scholen.

  4. Met dit soort vindingrijke manieren om cocaine te smokkelen wordt detectie steeds moeilijker.

    Legaliseer drugs en je bent af van de criminaliteit. Alchohol is ook vrij verkrijgbaar en de maatschappelijke schade van alcoholmisbruik is vele malen groter dan die van cocaine.

    Gebruik van alcohol en cocaine is een keuze die je maakt, daar hoeft de overheid je niet tegen te beschermen zoals ze dat wel tegen bijvoorbeeld vuurwapens moet doen.