• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie ontvoerde buitenlandse zeelieden van een Nederlands vrachtschip verkeren in goede gezondheid. Dat heeft de Nigeriaanse rebellengroep MEND vandaag laten weten. Het vrachtschip vaart onder de Curaçaose vlag.

 
Een woordvoerder van MEND (Beweging voor de Emancipatie van de Nigerdelta) zei dat de rebellengroep en de ontvoerders contact hebben gehad. De ontvoerders zouden hebben aangeboden de zeelieden aan MEND over te dragen.

Piraten
De zeelieden zijn twee Russen en een Filipijn. Ze werkten op het Nederlands vrachtschip Breiz Klipper dat dinsdag in de buurt van de Nigeriaanse havenstad Port Harcourt door piraten is aangevallen. Volgens het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) hadden alle bemanningsleden op het schip de Russische, Oekraïense of Filipijnse nationaliteit.

Prioriteit
De eigenaar van de Breiz Klipper, de Groningse rederij Seatrade, probeert een bevestiging te krijgen van de melding van MEND. “We doen er alles aan om de bemanningsleden zo snel mogelijk vrij te krijgen. Dat heeft de hoogte prioriteit”, liet de rederij vandaag weten. De Breiz Klipper, die onderweg was van Ierland naar Port Harcourt in Nigeria met een lading ingevroren vis, ligt nu in de haven van Tema in Ghana.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “‘Ontvoerde zeelui Nederlands schip ongedeerd’”

  1. Het was toch een Curacaosch schip? Heb gespannen de verslagen op de radio gevolgd van deze acties….Zijn de Curacaosche schepen nog weg veilig op de wereldzeeen? Wat heeft onze regering gedaan om de Nigerianen boos te maken? Ik blijf er maar over tobben.