• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Prins Johan Friso is vandaag opgenomen in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. De prins verliet eerder op de dag het ziekenhuis van Innsbruck.

De koninklijke familie heeft gekozen voor het Wellington ziekenhuis op basis van adviezen van deskundigen. “Daar kan prins Friso in zijn huidige toestand optimaal worden verzorgd”, aldus de RVD. Ook biedt Londen voor zijn kinderen ‘het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit’. Friso woont met zijn echtgenote prinses Mabel en twee dochtertjes al enige tijd in de Britse hoofdstad.

Intensieve periode
De RVD laat weten dat met de opname in het Londense ziekenhuis ‘een lange en intensieve periode aanbreekt voor de koninklijke familie en met name voor het gezin van prins Friso’. In de kliniek zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen. Koningin Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken.

Terughoudendheid
“De koninklijke familie heeft alle ruimte nodig om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Friso en het leven daarop in te richten”, herhaalde de RVD. De Oranjes verzoeken de media opnieuw om hiervoor de privacy van het gezin te blijven respecteren. “De koninklijke familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs”, liet de RVD namens hen weten.

Dank
Mabel herhaalde de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. “Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot”, aldus de prinses.

Hersenbeschadiging
Ongeveer twee weken geleden werd de prins opgenomen in het ziekenhuis van Innsbruck nadat hij bij het Oostenrijkse Lech door een lawine werd bedolven. Door het ski-ongeval liep Friso een ernstige hersenbeschadiging op. Hij komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn, lieten zijn artsen weten. Een eventueel herstel zal in ieder geval maanden, zo niet jaren in beslag nemen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Friso opgenomen in ziekenhuis in Londen”

  1. @ Vito. Als de vragen naar binnen blijven schieten is er niets aan de hand, maar zodra ze je te binnen gaan schieten moet je even aan de bel trekken:-)).

  2. Eigenlijk komt de vraag bij mij naar boven, waarom de vriend van de prins uitsluitend een luchtbag bij zich had en de prins niet. Was de prins zo koppig of stoer? Heeft hij alle voorspellingen aan zijn laars gelapt? Hadden ze een triotje relatie of hoe zit het in elkaar. Dit lijkt een beetje verdacht of was dit ook iets ala Joran van de Sloot. Ik ben geen politie, rechter, psycholoog en ook geen psychiater. Ik vraag me af wanneer de waarheid boven tafel komt. Binnen de blauwbloed families gebeuren er ook van die nare dingen hoor. In ieder geval veel sterkte met de familie.”Dit zijn allemaal vragen die mij als leek naar binnen schieten.

  3. Trieste situatie. Ik vraag me alleen af of Bep Bemelmans uit Emmen ook in dat top ziekenhuis terecht zou zijn gekomen na een dergelijk ongeluk.

  4. ja wat moet je er nog aan toevoegen ,vreselijk voor het gezin met op groeiende kinderen of je nu van blaauw bloed bent of niet je blijft net als ieder ander een mens met goede en moeilijke tijden .wens Mabel met haar gezin en fam erg veel kracht toe.