• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wie op online encyclopedie Wikipedia zoekt naar informatie over de politiek op Curaçao krijgt als eerste treffer het artikel ‘politieke crisis Curaçao. Onderwerpen als de screeningsaffaire, Trompgate en de affaire-Monk worden behandeld.

 
Op het world wide web wordt het huidige politiek klimaat als volgt omschreven: “De politieke crisis in Curaçao is een voortdurende politieke crisis rondom de integriteit van enkele ministers uit het Kabinet-Schotte, waaronder minister El Hakim van Economische Zaken en Ontwikkeling, minister Jamaloodin van Financiën en premier Schotte, die allemaal lid van de partij Movementu Futuro Korsou (MFK) zijn.”

Crisis
Volgens de auteur van het artikel is de crisis begin 2010 begonnen toen de regering van de Nederlandse Antillen haar bevoegdheden en ambtenaren overdroeg aan het eilandgebied van Curaçao. “In 2011 vroeg premier Schotte de Rijksministerraad om een onderzoek te starten naar deze crisis en de beschuldigingen van corruptie, die door directeur Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten werden gedaan aan het adres van Kabinet-Schotte. De regeringscoalitie, die een meerderheid heeft in de Staten van Curaçao, weigert echter iets met de uitkomsten van het onderzoek te doen.”

Update
Iedereen die over een internetverbinding beschikt heeft de mogelijkheid om informatie toe te voegen op Wikipedia. De laatste update op de pagina van ‘politieke crisis Curaçao’ is op 4 februari 2012 gedaan. Recente ontwikkelingen over het uitlekken van privégegevens van minister Nasser El Hakim en minister George Jamaloodin zijn nog niet geplaatst.

12 reacties op “Politieke crisis Curaçao op Wikipedia”

 1. @ serka

  mijn probleem is dat de schrijver alles heeft gebaseerd op wat hij in de kranten en online heeft gelezen. Maar als iemand dit leest het als de waarheid gaat geloven.

  hoe negatief wilt men het beeld van korsow nou maken?

 2. @rasechte, In dit geval zijn er alleen maar feiten gepubliceert. Dus ik snap niet wat je probleem is.

 3. Het zal me niks verbazen dat de volgende stap hier van de regering een opdracht is aan de internet provider om bepaalde site’s te sluiten of te blokkeren. Dat ze de IP adressen af moeten geven van de briefschrijver en dat er een Minister zegt dat de schrijver van vrije mening uiting
  eigenlijk dood ordinaire landverraders zijn en dat ze op het plein aan de galg moeten.

 4. dat is hem net. iedereen kan een stuk op wikipidea plaatsen. Zonder onderzoek of studie. Mensen kennen jullie van vroeger nog het gezegde: Geloof niet alles wat je in de krant leest? Dat geld tegenwoordig ook voor te televisie en vooral internet. iedereen kan een website op zetten en eenverhaaltje erop zetten. (niet negatief bedoeld i90Christiaan).

  Its all about the money> wat verkoopt?? sappige verhalen. een saai verhaal haald de voorpagina echt niet hoor.

 5. Volgens mij heb ik mij als schrijver vooral laten leiden door de Curaçaose media, omdat die beter weten wat er speelt. Ik heb vooral heel veel bronnen van versgeperst.com (deze website!) gehaald.

  Ik heb het stuk niet geschreven vanuit een wraakgedachte of een negatieve houding tegenover Curaçao of haar bevolking. Ik vind juist dat we veel meer moeten samenwerken binnen het koninkrijk en dat de gevolmachtigd ministers eens een volwaardige portefeuille moeten krijgen binnen het Rijksministerraad, want dat kan gewoon.

 6. Als een land niet normaal bestuurd wordt, de ministers denken dat ze onschendbaar zijn, de minister president de veiligheidsdienst frustreert, ministers belasting ontduiken, dat kan de bevolking niet anders doen dan via nieuwe/sociale media hiervoor aandacht vragen. Politici die integer handelen zal dit niet zo snel overkomen. Nu moet de wereld weten wat er speelt, en reken maar dat alle ambassades in NL deze zaken keurig doorgeven aan hun landen. Haiti, Colombia, Brazilie, Panama, Venezuela, USA, EU, zelfs Transparency International weten dus prima hoe onze ministers ervoor staan en wat het laatste nieuws is.Beleefheidshalve zullen ze het niet ter sprake brengen, maat in hun voorbereiding zullen ze gniffelen en weten dat onze ministers een succesje af en toe nodig hebben. Daarvoor zal Curacao concessies moeten doenen de effectiviteit van onzeministerx is nul. Wat denk je dat ze het IMF bijv denkenover het gedoe met de Centrale Bank? Wie neemt onze veiligheidsdienst nog serieus in vertrouwen. Om mee te doen, moeten we zelfs hele systemen overdragen aan Colombia?

 7. De huidige regering is een corrupte incompetente bende, echter wel gekozen door het Curacaose volk die zichzelf daarmee een brevet van onvermogen geeft.

  Daarom verdient het Curacaose volk ook niet beter.

 8. @ Joan,
  Er kunnen alleen positieve dingen over Curacao worden gezegd als er ook iets positiefs te melden is, maar waar vindt jij dit de laatste tijd.?
  Ja, de gewone man en vrouw, die zijn/haar werk naar behoren doet, de mensen die bezig zijn om onderling het leven van elkaar te verbeteren en elkaar bij te staan.

  Maar het ”buitenland” wordt momenteel alleen overspoeld met negatieve zaken betreffende dit eiland, dus wat wil je dan, toeristen en zeker investeerders zullen wel beter uitkijken om op Negatief Curacao maar 1 stap te zetten.
  Nu al is Aruba ons met armslengte voorbij gestreefd met allerlei investeringen en samenwerkings verbanden met buitenlandse bedrijven, het is daar boming bussness.
  Ik vrees dus met vreze dat er binnenkort positieve geluiden hier vandaan zullen galmen.!

 9. @Joan, als we een integere regering zouden hebben zou er niet zoveel negatiefs naar buiten komen!

 10. Kunnen deze wiki mensen ook positieve dingen melden over ons eiland?? Of moeten toeristen, investeerders en curacaoenaars in het buitenland etcetera alleen maar negatieve dingen lezen op internet. Hier: lees liever dit artikeltje van versgeperst en luister naar MJ’s liedje Man in the mirror! : https://www.versgeperst.com/lifestyle/143810/geef-iemand-een-schouderklopje.html

 11. Ik maak me geen zorgen om die harde schijf, dat komt omdat ik met een gerust geweten kan slapen. Of liever gezegd ik zal wel in het bestand zitten maar dan als een burger die zijn belasting betaald en waar ik werk. Mijn vrienden zoek ik zorgvuldig uit en ik zorg dat ik niet met populaire figuren op de foto kom staan.

  Dat we nu wikipedia halen, ach het zal wel, dit komt ook omdat er nu er niet geluisterd word in het parlement. diverse mensen ondergronds gaan.
  Mocht er vandaag of morgen oproer, staatsgreep of een politieke moord worden gepleegd dan heeft de wereld natuurlijk graag de achtergronden.

  Ook kan het zijn dat er straks een minister of kennissen van de regering ineens worden opgepakt voor fraude , omkoping, smokkel of witwas praktijden. dan wil de wereld ook graag weten waarom de regering is gevallen.

  Als laatste kan het natuurlijk ook zo zijn dat bepaalde figuren een situatie aan het maken zijn waarbij het Koninkrijk de Nederlanden moet ingrijpen de huidige regering onder toezicht plaatst.

 12. Het gedeelte dat Schotte de Colombiaanse veiligheidsdienst inhuurt en een Nederlandse Benno om de hele harde schijf van de Veiligheidsdienst te copieren mag ook wel hierop staan. Wat gaat deze Benno doen met die gegevens? en wat gaat Colombia hiermee doen?