• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de vleugel van een vliegtuig dat zondag aankwam op Schiphol vanuit Curaçao en Bonaire, troffen de douane en de marechaussee zes kilo cocaïne aan met een waarde van 250.000 euro. De opsporingsdiensten doen onderzoek naar de herkomst, zei een woord- voerder van de marechaussee vandaag.

In het belang van het onderzoek kon de marechaussee niet meer details geven. Vorig jaar werden op Schiphol onder anderen 1068 koeriers en slikkers van verdovende middelen aangehouden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

17 reacties op “Zes kilo coke gevonden in vliegtuigvleugel”

 1. gelukkig is er het statuut waarin staat dat het Koninkrijk der Nederlanden verantwoordelijk is voor de grensbewaking.

  Nu hebben we een kleine groep ondersteuning vanuit Nederland, zal me niks verbazen als het Koninkrijk der Nederlanden alles overneemt.

  Terecht want het statuut geeft daarvoor de mogelijkheid.Tenslotte willen we niet dat het Koninkrijk der Nederlanden als Narco-staat of dat we niet genoeg doen om het Internationale terrorisme te bestrijden omdat hier op ons eiland er zo makkelijk word over gedacht.

  Het smokkelen, wapen doorvoer, witwassen van gelden, honderden verdachte meldingen bij het MOT ( zelf van onze Minister President ) roept vragen op in de rest van de wereld.

 2. @rasecht. Ik denk idd dat ze het in NL in de velugel hebben gestopt om het naar Curacao te brengen!
  Trouwens een statenlid heeft eerder al gezegd dat Curacao ook een drugseconomie heeft en daar geen problemen mee heeft omdat het werk oplevert!
  Trouwens volgens mij worden er veel mensne vermoord op Curacao, ook mannen die hun excriendinnen neersteken of mensen worden voor de ogen van de kinderen doodgeschoten.. veel criminaliteit voor een klein eilandje.. Gebeurt niet op Texel!

 3. Het leven van alle passagiers wordt op het spel gezet als aan de vleugel wordt gerommeld. Het toont weer aan wat voor soort mensen de smokkelaars zijn, winstbejag is belangrijker dan het leven van een paar honderd onschuldige reizigers. Betere screenings en veel zwaardere straffen zijn nodig om dit soort gedrag te ontmoedigen.

 4. Wat een gore bende. Luie varkens die op een gemakkelijke manier hun geld willen binnenhalen. En Jamoloodin nog beledigd zijn dat ie niet zomaar mag doorlopen.
  Oppakken dat geteisem, enough is enough!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ben nog steeds van mening dat dit niet op hato gebeurt. Je kan niet zomaar een tas in een vleugel stoppen. Dit zal tijdens een onderhouds beurt ergens gebeurt zijn.

  Maar ja nemen jullie de criminelen het kwalijk. ze volgen maar het gedrag van onze ministers. Je ziet maar alles kan en mag zo lang je niet gepakt wordt. Als je wel gepakt wordt lieg je maar erover en na 2 maanden is iedereen het weer vergeten.
  Bij een slechte economie stijgt de ciminaliteit. people are getting desparate. en gelukkig houden ze het bij drugsmokkel en atrakos als ze het niet meer aankunnen en doen ze niet hun familie vermoorden en daarna zichzelf zoals we nu steeds vaker in NL zien.

  En mensen maar praten over het personeel op hato screenen. Wat zou jij doen als je 1200 gulden per maand in je handen krijg voor echt hard werken en iemand je dan 15.000 gulden aanbied om een tas op een kist te zetten. Of erger nog dat ze dreigen je familie iets aan te doen. No questions asked. Iedereen heeft zijn prijs. Zelfs douane en beveiligers en jaa zelfs hehehehe ministers.En dan kan je gescreend zijn wat je wilt in moelijke tijden nemen mensen domme beslissingen.

  Maar waar ik altijd mee zit is het welbekende vraag en aabod. Waar vraag is komt een aanbod. Dus NL en EU moet maar stoppen met snuiven en spuiten dan zal de smokkel vanuit hier ook ophouden.

 6. @ WIMPIRI,

  kan me niet schelen hoe of wat de coke aan boord is gekomen, ik beschuldig niemand maar het blijft een feit dat onze VDC in grote gebreke blijft voor wat betreft de infiltratie van onze luchthaven.
  Nee uitwisselen van gegevens, rollend over straat omdat er een stammenstrijd gaande is tussen de diverse groepen.
  Ons land moet goed beveiligd zijn, we moeten als we het zelf niet kunnen( willen omdat het misschien wel bepaalde personen het goed uitkomt) steun vragen aan de rijks regering van het Koninkrijk der Nederlanden.
  Indien onze regering van Curaçao het verzoek niet doet aan de Gouverneur, die dan de wensen over kan brengen aan de Rijksregering. Zullen we zelf maar de kar moeten trekken en de regering voor het blok moeten zetten.
  Zoals de Hr Wiels eerder heeft gezegd als je burgerlijke ongehoorzaamheid vertoont voor een goede zaak , dan is het niet erg,
  Aangezien onze veiligheid , waarborg van de rechtstaat en geloofwaardigheid op spel
  staat, is alles geoorloofd,

 7. Waar zijn nu de ministers die verantwoordelijk zijn voor luchtvaart en veiligheid? Worden de mensen op Hato gescreend (..oops.., screening door wie?)

 8. Die lastige vliegtuigvleugels zijn niet meer nodig nu de ministers de drugs gewoon in hun koffers kunnen meenemen. De controle op minisiters op Hato is immers afgeschaft.

 9. @roosjr, ja het kan ook aan boord gesmokkeld worden tijdens het “in flight” refuelen.

 10. Hmm maarja dit geeft ook aan dat heel makkelijk mensen bepaalde dingen kunnen stoppen in een vliegtuig.. nu is het drugs maar het had ook een bom kunnen zijn. En daar betalen wij een security fee voor???

 11. @ Serka di Bo:
  Alle ministers en hun gevolg ha ha ha….Welke minister zat er aan boord??? Gezien de criminele records en de megaschulden van deze charlatans is het niet vreemd dat ze een beetje proberen bij te verdienen. Alleen met de 100% controle op Schiphol, is het moeilijk. Dan maar eenmula gezocht die het even voor je opbergt.

 12. ze doen maar wat , onze VDC ligt rollend op straat , Minister die chantabel zijn, onze luchthaven waar je als je door de controle heen moet, alles uit moet doen , flesjes worden ingenomen. maar via de achterdeur alles en nog wat aan boord kan worden gebracht.
  Niet alleen zijn wij zo weer een Narco staat, maar ook een gevaar voor de veiligheid in de burger luchtvaart.

  Gelukkig kan het Koninkrijk der Nederlanden ingrijpen voor wat betreft de bewaking van de landsgrenzen.
  Hier kan onze regering niks aan doen , want deze taken zijn weggelegd voor de Koninkrijk Regering .

 13. Tja, dat krijg je met een tweederangs luchthaven in een land met een corrupt bewind wat zomaar die luchthaven in en uit kan lopen

 14. Lekker straks stort een een vliegtuig neer omdat een of andere mafkees zonodig drugs ergen tussen moet stoppen.

 15. Naast container scanners krijgen we nu ook vliegtuig scanners 8)

 16. tijdt is aangekomen om beter opteletten want mensen die ook daar werkt doe mee anders kunnen al die druks niet binnen komen begin mensen te wisselen van de vluchten die uit curacao komen en kontroleer je eigen personeel want het kan niet zijn dat zomaar drfuks opde vlucht komt er is altijdt iemand die daar werkt die een handje helpt sory july kunnen wel elke keer zeggen het komt uit curacao maaar het kan ook uit bonaire komen of ergens anders dus ga maar uit zoeken wat beter is voor het veiligheid van elke pasagiers aan boord

 17. Wie heeft toegang tot de vliegtuigvleugel? IPV passangiers te onderwerpen aan ondervragen en door hun bagage te gaan kan er beter ook goed worden gekeken naar het Hato personeel dat blijkbaar zonder controle drugs mee kunnen smokkelen.