• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de belastingschulden van minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en George Jamaloodin (Financiën), liggen nu ook hun Sociale Verzekeringsbank (SVB)-gegevens op tafel. Via een mail werden de documenten met daarin gegevens over hun schulden verspreid in de media.

De documenten zijn opgesteld rond de screeningsperiode van de ministers en geadresseerd aan het Hoofd Veiligheidsdienst Curaçao, ter attentie van Lisa Dindial. Het betreft vertrouwelijke gegevens die op verzoek van de veiligheidsdienst door de directeur van de SVB Philip Martis zijn verstuurd. De brief dateert van 15 november 2011 en is ondertekend door Martis.

Schulden
De schulden bij de SVB liggen een stuk hoger dan de eerder uitgelekte belastingschulden. Volgens de gegevens heeft Hakim een schuld opgebouwd van meer dan 285.000 gulden bij de SVB. Dit betreft de schuld als directeur van deels Optica Hakim en Hakim Holding.

Hoger
Jamaloodin’s schulden laten nog een nulletje meer zien. Zijn totale schuld bedraagt meer dan 1.7 miljoen waarvan 36.452 zelfstandig AOV/AWW premie en de rest als directeur van Speedy Services Group en Speedy Alarmsystem. De documenten met de SVB-gegevens zijn hier te bekijken.

23 reacties op “Ministers ook in de schulden bij SVB”

 1. lees alles lik op stuk 1,2, 3 en 4 hoe ALI BABA en zijn veertig rovers de schatkist van Curacao leeg plunderen

 2. spreekwoord van de week voor ons,

  ALS APEN IN DE BOMEN KLIMMEN , DAN KUN JE HUN BLOTE BILLEN ZIEN.

  UITLEG:

  IEMAND DIE MEER WIL DAN WAT HIJ KAN, MAAKT ZICH AL VLUG BELACHELIJK

 3. Waarom noemen wij “de waarheid in de openbaarheid brengen” tegenwoordig lekken ? Persoonlijk vind ik dat op het moment dat er belastinggeld involved is, het diefstal is van het volk en daar moet ons OM ons (het volk) tegen beschermen en de dieven voor de rechter brengen. En zorgen dat het gestolen geld alsnog bij de landsontvanger terecht komt.

 4. Ik heb in de wandelgangen gisteren gehoord dat er a.s. maandag voor de Schouwburg een grote bijeenkomst ‘zou zijn’ van vakbondsmensen en hun aanhang. Ook voor hen is genoeg genoeg. Weet iemand hier misschien meer van.

 5. loonbeslag lijkt me toch wel het minste wat we kunnen doen,
  oh ik weet ook nog ergens dat er 54 miljoen dollar beschikbaar is van een financier van de Ministers.
  Kijken wat het Broertje van Wiels nu gaat doen omdat er ook nog is geknoeid met de meter van
  water en elektra. Trouwens dit is ook fraude erger nog diefstal ja zo kom je wel aan het lekverlies. by the way ze hadden natuurlijk nooit Minister mogen worden, deze schulden waren er ook al in 2010 voor 10-10-10 waarom is er niet eerder door de toenmalige eilandsraad ingegrepen.

 6. De accountant van het SVB is volgens mij Henry Jourdain, vorig jaar ontslagen bij FKP wegens het uitschrijven van cheques aan hemzelf.

  Als je onberouwbare cijfers goed wilt laten keuren zoek je natuurlijk een onbetrouwbaar accountant, en dan lijkt mijnheer Jourdain de perfecte kandidaat.

 7. Het verbaast mij dat de intelligente reactie op deze site weer van mij moet komen, want niemand heeft hier kritiek op 1 directeur Martis van de SVB die geen enkele actie heeft ondernomen om zijn vorderingen op Jamaloodin en el Hakim te innen en 2 Lisa Dindial.

  Lisa Dindial heeft in de schulden van Jamaloodin en el Hakim geen enkele reden gezien om hen niet ministeriabel te achten en doet dus gewoon mee aan de mafiapraktijken van Schotte. Nu wordt de reden voor de keuze van haar als tijdelijk hoofd van de veiligheidsdienst ook duidelijk: er was een ja knikker nodig en daarvoor was Lisa Dindial zeer geschikt.

  Ik wens de Chata veel plezier met deze karakterloze dame als hoofd.

 8. @churandi, ik denk dat de accountant Thierry Hernandez is…

  Kan de Nederlandse ‘Benno’ hier geen onderzoek naar doen??

 9. people, lets do something!! dit kan toch niet zomaar kunnen, dit kan toch niet zo doorgaan!!
  MFK needs to go!

 10. We kunnen zo nog wel een tijdje doorgaan zonder dat de bevolking zich roert. Vergeet niet dat we hier al heel wat gewend zijn. Kun je je voorstellen dat de ZUS van de beoogde premier (Godett) premier werd in zijn plaats omdat hij zelf strafrechtelijk veroordeeld was? Dat kunnen we ons in Amerika of Nederland helemaal niet voorstellen, maar hier kan het wel. Dus deze zaken wekken slechts gevoelens van ongeloof en onbegrip op bij ‘buitenlanders’, niet bij de lokale bevolkong. Die accepteert dit soort toestanden zonder een werkelijk woord van protest. Helaas, helaas, het is niet anders.

 11. LOL !! en LIKE !!

 12. http://atapalabra.blogspot.com/2012/03/bert-doehtzelf-lik-op-stuk-deel-2.html

 13. Word tijd dat die 2 per direct “”geschorst worden en buiten dienst gesteld worden in de regering!..Hoe kan iemand met zoveel schulden nou Minister zijn van financieen als die zelf zijn eigen rekeningen niet eens betaald???….En hoe is het mogelijk dat het zover kon oplopen?..Als je zelf 1 mnd overslaan staan ze al voor je deur,bij wijze van spreken!
  Onverstelbaar!!!!!!!!!??????????????????

 14. Voelen die ministers zich niet schuldig tegenover arme mensen die alles op alles zetten, amper kunnen eten om hun SVB te betalen? Mensen die uit een verrot milieu willen komen en keihard werken voor 1 gulden per uur om hun schulden af te lossen? TREED AF! STA OP VOOR JE LAND EN HOU DE EER AAN JEZELF! Je zet jezelf te kijken!

 15. Ojee nu weer Martis aan de beurt. SVB daar zou eens een onderzoek naar gedaan moeten worden. Hoe kan een bedrijf of ondernemer zo’n hoge schuld hebben ? 2 maanden niet betalen..hupsakee…incasso erachter

 16. @ Zeepie. Ministers zijn onschendbaar.

  Dat noem ik nou een zeperd. Ja, we zouden inderdaad gaan denken, dat ministers niets hoeven te betalen, omdat ze onschendbaar zijn. Ik kan je verzekeren, dat ze moeten betalen en dat de SVB na de Belastingdienst behoorlijk in gebreke zijn gebleven ten koste van de belastingbetaler. Gewoon boetes opleggen, rente laten betalen en beslag leggen op salaris en (on)roerende goederen en veilen.

 17. Zouden we het hiermee gehad hebben of komt Aqualectra straks ook nog. Mogen we nu gratis winkelen bij Optika Hakim?

 18. @zeepie ministers DENKEN dat ze onschendbaar zijjn. Maar net als alle burgers moeten zezich aan de wet houden…Neem maar aan dat het grappig bedoeld was, anders is het wel heel erg als er echt zo gedacht wordt..

 19. Wellicht handig om ook even de leveranciers van Hakim en Jamaloodin na te gaan. Die zullen ook vast en zeker nog geld krijgen van die criminelen…

 20. Als we dit normaal vinden voor de minister van financien, die ervoor moet zorgen dat deze fondsen voldoende geld hebben…Hoe kan de man in hemelsnaam de betalingsmoraal van de burgers aanspreken? Net als Hakim, deze mensen moeten toch de eer aan zichzelf houden en opstappen? Internationaal word je toch ook uitgelachen. Berlusconi werd op het laatst ook niet meer serieus genomen. Ik zie het interview al voor me waarin de minister van financien wordt gevraagd (of in de staten) wat hij gaat doen aan de betalingsachterstanden van burgers en welke regelingen hij gaat treffen… LOL.

 21. And it keeps on getting better..

 22. Ongelofelijk dit. 1.7 miljoen? Wie is de accountant van dit bedrijf geweest? Die zal ook verantwoordelijk gehouden moeten worden.

 23. Weer een lek? Uitzoeken wie gelekt heeft. Colombianen erbij halen en nog wat nederlandse veiligheids-adviseurs. We moeten nog maar een paar mensen zwaar onder druk gaan zetten, dit kan toch niet? De daders moeten opgepakt worden. Ministers zijn onschendbaar. Wat ze ook doen. Dus wie dit soort gegevens in de openbaarheid brengt moet jaren de bak in! Mischien bij voorbaat de hele PAR-aanhang opsluiten. Dan weet je zeker dat de dader ook vast zit.