• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet te spreken over het optreden van SMOC, MSI, Actiecomité Basta! en Organisashon Wishi/ Marchena gisteren bij de Staten. De organisaties eisten bij het Statengebouw een vergadering over de vervuiling van de Isla. “Ik schenk geen aandacht aan stommiteiten”, aldus Asjes.

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft het artikel dat Versgeperst.com hier gisteren over publiceerde, geplaatst op zijn Facebookpagina. “Bovendien is Asjes niet geïnteresseerd om mee te werken aan het politieke/publicitair spel van Edgar Leito en de andere organisaties.” Leito is de oprichter van Movementu Solushon Isla (MSI) en woordvoerder van de vier organisaties.

 Discriminatie
“Laat Leito maar blijven lachen en de naam van de voorzitter van het parlement proberen te schaden. Het volk is intelligenter dan deze organisaties denken. Ik wil geen aandacht schenken aan leugens, stommiteiten en bedreigingen.” Leito reageert op hetzelfde Facebookbericht en zegt dat Asjes discrimineert in zijn besluitvorming als Statenvoorzitter en zijn naam te schande maakt. “Je hebt geen criteria als voorzitter om je werk te doen.”

Brief
De organisaties stuurden vorige week een brief aan de Staten met het verzoek om een vergadering in te lassen met als onderwerp de vervuiling van de Isla. Ondanks dat ze geen antwoord kregen op de brief, verzamelden zij zich gisterochtend toch voor het Statengebouw. Asjes was te druk om de groepen te woord te staan, maar stuurde zijn secretaresse.

Commissie
Ondertussen heeft griffier Silvin Cijntje een brief teruggestuurd aan de vier organisaties.  “Zoals ik heb kunnen constateren hebt u het standpunt ingenomen om gisteren niet met de Commissie Gezondheid, Milieu en Natuur van de Staten te vergaderen. De vaste commissies van de Staten hebben juist als taak om voorbereidende werkzaamheden te verrichten voor de Staten”, schrijft Cijntje. “Van de voorzitter van deze commissie heb ik vernomen dat de commissie openstaat en het op prijs stelt om alsnog met u te vergaderen.”

22 reacties op “Asjes: ‘Ik schenk geen aandacht aan stommiteiten’”

 1. het beste lijkt me dat deze regering de eer aan zichzelf houdt en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Ze zijn tenslotte zo overtuigd van hun eigen gelijk en dus de aanhang van het volk, dat er geen enkel risico voor hen bestaat. Ik durg echter veel om te wedden dat ze dat toch maar niet aandurven. En het natuurlijk verdedigen met allerlei drogredenen. Dat is namelijk een van de specialiteiten van deze regering: onderdedigbare zaken verdedigen met drogredenen en gewoon tegen beter weten in doorgaan.

 2. Natuurlijk schenkt hij geen aandacht aan stommiteiten, want dan komen zijn eigen stommiteiten bovendrijven: Een tonnetje NAF aan Selikor, een baantje (zonder sollicitatie) voor zijn Dushi… ;Privéuitgaven met een creditkaartjevan “de baas”, enz. enz.

  Maar hij hoeft dan ook geen aandachtbte schenken aan de stommiteiten van zijn “gabbers”.
  Omgerekend al gauw Naf 4.000.000,00 om maar te zwijgen over diplomafraude enz. enz.

 3. Waar blijft de actie van onze gouverneur ? Wanneer worden deze corrupte charlatans opgepakt ?

 4. Lees dit “zwartboek” ook maar eens: http://www.atapalabra.blogspot.com/ opdat wij niets vergeten.

 5. Vroeger hadden we het Forti -gate, en nog heel veel meer.
  Nu zitten we met zak en Asjes, de volgende zaken zullen straks aan het licht komen, corruptie, omkoping, Karakter moord, afpersing en vriendendiensten.

  Ik bedoel er mee te zeggen, er is niks nieuws onder de zon hier, of ergens anders waar ook te wereld.
  We zijn nu eenmaal zo opgevoed, hoeveel mensen van de politiek in de jaren 80 hadden of hebben een finca in Costa Rica.

  wat ik had gehoopt dat was dat de Hr Wiels nu eindelijk de stekker uit deze regering trekt en een uitspraak vraagt aan ons volk.
  Hij weet als de beste wat er allemaal fout gaat, Ook weet hij van zijn broer hoeveel schulden er zijn bij bepaalde mensen en ook wie met de meters heeft gerommeld.
  Laat we man en paard noemen en laten we onze leiders die fout zijn op pakken wegens fraude.
  Kijk dan geef je en duidelijk signaal af aan het volk

  .

 6. Hahahahaha, laat Asjes nou wel de Christoffel beklimmen, deze man heeft uidelijk last van Obesitas.

 7. En het vervelende is…. dat noemt zich ook nog ‘onze’ Statenvoorzitter !!
  (plaatsvervangende schaamte…)

 8. bedoel natuurlijk>>>karakatuur!!

 9. toch jammer dat hij al een karatuur is…zal er namelijk graag één maken!!! opzouten eikel !!!

 10. Voor veel mensen, met name mannen, (sorry voor degenen die zich nu op eigen staart getrapt voelen) is liegen en bedriegen een eerste en veelal kwetsende levensbehoefte als levensbasis op de eerste plaats en komen deze leugenaars bij mij over als “Zelfstandig Kwetsende Ondernemer Sloopbedrijf Huppelepup”.

  Een leugenaar denkt alleen aan zichzelf en heeft niets met de ander op.

  Leugenaars zijn alleen te gierig om met eigen hersenen vooraf te bedenken, dat liegen en bedriegen, in welke vorm dan ook, alles stuk maakt , zowel zakelijk als prive.

  Leugenaars liegen en bedriegen zichzelf als eerste in eigen zak en de onwetende ander als tweede, waarbij kwetsen een leugenaar niets uitmaakt.

  In het ergste geval gelooft de leugenaar in zijn eigen leugens en faket hij er lustig op los, waarbij een internet-fake-account ook niet uitgesloten is.

  Leugenaars liegen en bedriegen uitsluitend zichzelf in eigen zak als de ander kennis van de waarheid heeft, waardoor de leugenaar zichzelf met eigen dom gedrag als onbetrouwbaar te boek heeft gezet, maar tevens ook een lachwekkend beeld van zichzelf heeft gegeven, omdat een leugenaar voorafgaand aan zijn leugens ook alles aan elkaar gelogen kan hebben.

  Confronteer leugenaars niet met hun eigen leugens, want dan geven ze plotseling niet meer thuis en ontstaat er “ik ga weg gedrag”, omdat men dan last heeft van “eigen kromme tenen in stalen neuzen”, of men gaat de ene leugen met de andere bestrijden middels woorden verdraaien, zodat de leugenaar zelf het gevoel krijgt “in het reine” te zijn met zichzelf ten koste van de ander, waarbij kwetsen hoogtij mag vieren, als de leugenaar zijn eigen schoenzolen maar op de ander “schoon kan kwetsen”.

  Leugenaars hebben ook vrienden en aangezien vrienden toch veelal mensen zijn in de vorm van “soort zoekt soort”, is het niet vreemd, dat heel de wereld van leugens en bedrog aan elkaar hangt.

  Vandaar, dat er in verhouding maar weinig relaties op langere termijn stand houden en vandaar ook, dat de economie wereldwijd aan de afgrond zit, waardoor zakelijk gezien ook wereldwijd de “leugens met elkaar aan de knikker” zijn gegaan.

  Zo is het leven van tegenwoordig, met de Regeringen, veelal door mannen geleid(t), als voorbeeld voorop!

  Vergeet niet te liegen en te bedriegen en ga vooral stuk voor stuk door met liegen en bedriegen.
  Geniet van eigen leugens en kwets er lustig op los.
  De wereld draait alleen maar om ik ik ik en de ander kan stikken.

 11. Ik ben het met Asjes eens.. Asjes moet aandacht schenken aan die 100.000 gulden die hij moet terug betalen aan het volk wat hij had gestolen bij Selikor!!

 12. Als ik dit soort berichten lees, krijg ik last van hartkloppingen en dan wel het soort dat niet goed is voor de gezondheid. Waarom gaat deze regering overal tegenin?

 13. De man heeft een dikke betonnen plaat voor zijn kop.
  hij denkt werkelijk dat er nog mensen zijn die op hem zullen stemmen?

  de mensen hebben toen op wiels gestemd en plots kwam wiels met deze asjes naar voren?
  dat maakt duidelijk dat Wiels in de handen valt van de schoonouders van Asjes.
  en Wiels is zo tegen corruptie….????
  is er nog iemand die daar in trapt?

 14. Het is duidelijk dat hij geen aandacht aan zichzelf besteed, behalve z’n wenkbrauwen dan, zo stom is dat nog niet…

 15. @ Domboklad. Dat noem je serieus ijdelheid? Met zo’n kop? Met zo’n corpulent lijf? Dat noem ik sadomasochisme, want als academicus kan hij niet krankzinnig zijn of toch? Ik zou mezelf verhangen en mezelf stiekem in een passende ton met ongebluste kalk verstoppen en verschepen naar Ghana.

 16. Ik ben ervan overtuigd, dat de naam van wat zich Statenvoorzitter noemt niet erger beschadigd kan worden dan met wat hij zichzelf al heeft aangedaan en daarbij zijn derden overbodig om dat uit te vergroten.

 17. Het verklaart inderdaad veel. Asjes en de Staten moeten juist WEL aandacht geven aan stommiteiten van de regering, want het is een controlerend orgaan. Een typische gedachtengang: alleen letten op wat goed en slim is (lijkt) heet een tunnelvisie.Jammer dat we op dit niveau een statenvoorzitter hebben. Het is of ik de grote democraat Poetin hoor. Het is allemaal dom omdat ik het niet heb bedacht of goedgevonden..Assad en Ghadaffi staan ookin dat rijtje.. Het volk is dom. En omdat ze hem gekozen hebben…klopt het ook nog voor een deel.

 18. Het volk is intelligent genoeg. Nu onze Staten voorzitter nog.
  Asjes stapelt de ene arrogante stomiteit op de andere,
  denkt hij nou echt dat het inelligente volk dat niet ziet??

 19. jaja asjes toont ballen hij is zelfs zo ijdel dat ie elke dag in de spiegel durft te kijken !!

 20. Dit is dus een volksvertegenwoordiger………….

 21. En dat uit de mond van de grootste stommeling die wij ooit als statenvoorzitter hebben gehad en dan alleen nog omdat zijn schoonfamilie de PS financiert. Hij verkoopt zijn eilandgenoten zoals zijn voorouders onze voorouders verkochten.

 22. Mag ik de de wel edel gestrenge Staten voorzitter er aan herinneringen dat er al jaren stommiteiten worden gemaakt. Dat we daardoor nu al jaren in de problemen zitten.
  Door stommiteiten zo weg te zetten hebben we nu een vuil terrein , grote werkloosheid, atrako en een stijging op de lijst van een land dat met stip is binnen gekomen als narco doorvoer staat.

  kijk dat is nu stom om geen aandacht te geven aan dat soort stommiteiten.