• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In totaal hebben 101 personen vorige week de Nederlandse nationaliteit verkregen door het afleggen van de verklaring van verbondenheid ten overstaan van gouverneur Frits Goedgedrag. De drie ceremonies hebben afgelopen vrijdag plaatsgevonden in het Paleis van de Gouverneur in Fort Amsterdam.

Het afleggen van de verklaring van verbondenheid, door het uitspreken van de eed of belofte, is de laatste stap die in het traject van naturalisatie en optie gezet moet worden om Nederlander te worden.

6 reacties op “101 mensen genaturaliseerd”

 1. @evert: kijk dat ding is dat de bureaucratie op curacao erg is. je stukken worden opgestuurd en zijn slechts twee weken geldig. en daarna plotseling verdwijnen ze en moet je ze opnieuw sturen. en soms vergeet men dat je verblijf verlengd dient te worden. zo zijn er een heleboel gevallen bekend waarbij er stagnatie ontstaat. het is echt niet gemakkelijk hoor.

 2. @Nosmesnopor

  Uw uitspraak is zeer suggestief. De naturalisatieproces is vrij duidelijk verwoord in staatscourant 2010 nrs. 15745, 20949 en 20953.

  Paspoort wordt pas uitgegeven nadat de kandidaat voldaan heeft aan een aantal voorwaarden. Het verzoek wordt bij de Kabinet van de Gouverneur ingediend, waarna het naar Nederland wordt verstuurd. Nadat het in Nederland is gecontroleerd en in orde bevonden, ontvangt de kandidaat een schrijven omtrent het gunstig besluit van Nederland. De kandidaat is dan Nederlander geworden. Slechts met het bewijs van Nederlanderschap in handen KAN de kandidaat een paspoort aanvragen. Een Nederlands paspoort is EIGENDOM van de Ned. staat.

 3. Het naturaliseren kost 5 jaar. Men moet 5 jaar met een geldig verblijf aanwezig zijn op 1 vd eilanden ( geen studentenverblijf), dan kan men aanspraak maken op de NL nationaliteit. Men moet een naturalisatietoets maken ( sommige landen niet) en men moet over de nodige documenten beschikken.
  Lijdensweg is een groot woord, maar je moet wel uitzoeken wat je nodig hebt, en wanneer iets geldig is.

 4. @Nosmenospor:

  Hoe lang moet je als buitenander in Curacao woonachtig zijn met verblijfsvergunning om genaturaliseerd te worden tot Nederlander? Wat ik heb begrepen van velen is dat het een hele lange lijdensweg voor een heleboel vreemdelingen om genaturaliseerd te worden. Op Aruba is het stukken gemakkelijker.

 5. @Nos, ja en Daal is vakkundig weggewerkt bij Kranshi.,.en daar zijn al meerdere tokos in de tokos geweest..

 6. Ik denk dat Nederland er verstandig aan doet alle naturalisaties op Curacao eens goed onder de loep te nemen. Nu MFK aan de macht is sluit ik niet uit dat er tegen betaling paspoorten worden uitgegeven terwijl lang niet aan alle voorwaarden voldaan is.

  Zeker ministers met mega (belasting en Aqualectra) schulden zullen snel in de verleiding komen om op deze wijze wat extra geld binnen te halen.