• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft een oplossing voor het huurdispuut over de huur van het Amstelterrein. De directie tekende namelijk in september 2010 twee contracten met vennootschap Scadta Real Estate C.V en zou om te kunnen voldoen aan de contracten, 243 miljoen gulden moeten betalen.

De nieuwe aandeelhouder en Raad van Commissaris (RvC) van Aqualectra hebben vastgesteld dat Aqualectra dit bedrag niet kan dragen zonder een verhoging van de water- en stroomtarieven. Daarom heeft de aandeelhouder twee commissarissen benoemd als speciale vertegenwoordigers van Aqualectra om met de pensioenfondsen te onderhandelen over een manier om Aqualectra van deze last te ontdoen.

Pensioenfondsen
De toenmalige directeur Anthony Casperson tekende op 20 september 2010, met goedkeuring van de RvC, de twee contracten. Het eerste contract betrof een ‘Lease Agreement Operational Center’ en de tweede een ‘Lease Agreement Technical Services Facility”. Scadta Real Estate C.V. is indirect in handen van de pensioenfondsen Vidanova, Fatum en pensioenfonds Isla.

Akkoord
Aqualectra meldt dat er een akkoord is bereikt met de pensioenfondsen om de zaak op een gezonde en acceptabele manier op te lossen. Het akkoord is als volgt:

– de fondsen dragen alle rechten op het terrein waar de gebouwen zouden komen te staan, bekend als het Amstelterrein, over aan Aqualectra;
– Aqualectra betaalt alle directe kosten die de pensioenfondsen hebben gemaakt op aanwijzen van de directie van Aqualectra;
– de pensioenfondsen geven Aqualectra een lening om de betreffende kosten te kunnen bekostigen; en
– hiermee heeft Aqualectra geen enkele verplichting meer aan de pensioenfondsen ten aanzien van deze zaak; op deze wijze blijft Aqualectra vele miljoenen aan huur en kosten voor de gebouwen bespaard.

Overname
Aangezien Aqualectra het Amstelterrein niet nodig heeft, is het bedrijf meteen begonnen aan besprekingen met de Curaçaose regering over de mogelijkheid om het Amstelterrein over te nemen. Daar tegenover geeft de regering in de toekomst een ander stuk terrein op Curaçao aan Aqualectra. Het nutsbedrijf zal ook de mogelijkheid nagaan om een gedeelte van de kosten gemaakt aan de pensioenfondsen, over te dragen aan de nieuwe ontwikkelaar van het Amstelterrein.

5 reacties op “‘Oplossing huurdispuut Aqualectra’”

  1. 243 miljoen voor een klein lappie grond. Ik schaar me bij Marius en zie hier 1 groot voorbeeld van zakkevullerij van meerdere kanten, waar de belastingbetaler weer eens voor moet opdraaien.

  2. Iemand vult hier op een verschrikkelijke manier zijn zakken!!!

  3. We zijn voorlopig nog niet van die stank af daar.

  4. Volgens mij kunnen de leden van de RVC aansprakelijk worden gesteld voor dit. Dus verhaal het geld maar op hen persoonlijk!

  5. Wat een gedoe, verplichtingen aangaan voor zaken die kennelijk niet nodig zijn. Kosten voor rekening van de klanten. Dan ok nog de`license fee` voor de overheid omdat er anders geen dividend binnenkomt…Uitkomst is voorspelbaar.. Dat worden nog hogere tarieven. Krijg hier toch een heel gek gevoel van… Wie is hier zo gek bezig?