• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vergadering over de vervuiling van Raffinaderij Isla is niet doorgegaan, maar dat weerhield de vertegenwoordigers van SMOC, Movementu Solushon Isla, Actiecomité Basta! en Organisashon Wishi/Marchena er niet van om op te komen dagen bij de Staten. “Wij eisen een Centrale Commissievergadering.”

De vier organisaties hebben vorige week donderdag een brief gestuurd aan de Staten met de vraag om een vergadering, maar hebben hier geen antwoord op gekregen. Ondanks dat, kondigden de vertegenwoordigers gisteren toch aan dat er om 09.00 uur een vergadering zou zijn bij de Staten.

Boodschap
“Wij zijn netjes om 09.00 uur komen opdagen bij de Staten en we hebben gevraagd of Statenvoorzitter Ivar Asjes ons te woord zou staan”, vertelt de woordvoerder van de vier organisaties, Edgar Leito, aan Versgeperst.com. “Maar de voorzitter kwam niet naar buiten en stuurde zijn secretaresse in zijn plaats.” De boodschap die de secretaresse meebracht was er één waarmee de vier organisaties niet akkoord gaan.

Media-aandacht
“Asjes wil een kleine besloten vergadering wijden aan dit onderwerp. Maar dat willen wij niet, wij willen een openbare Centrale Commissievergadering met de commissie van Gezondheid, Natuur en Milieu.” Volgens Leito is het onderwerp van groot maatschappelijk belang en hij begrijpt niet dat een openbare vergadering niet mogelijk is. Maar de organisaties gaan vandaag niet met lege handen naar huis. “We hebben ondertussen al veel media-aandacht gekregen”, zegt Leito lachend.

4 reacties op “‘Wij eisen een Centrale Commissievergadering’”

 1. Besloten vergaderingen zijn nuttig als het gaat om staatsgeheimen en/of strict persoonlijke zaken die vertrouwelijk moeten blijven. Ik snap dus wel dat men de vergadering besloten houdt.. stelje voor dat het volk alles zou vernemen wat er is/wordt besloten. Dat kan destabiliserend werken en is dus per definitie staatsgevaarlijk! Deze coalitie staat dicht bij het volk onder het motto `voor u,over u, maar vooral zonder u`

 2. Leito heeft bijna z’n leven lang gewerkt voor ISLA en nu de goedheilige spelen! Er moet zeker iets aan gedaan worden maar Leito…..

 3. Alles wat met de rafinaderij aangaat MOET via achterkamertjes geregeld worden. Daar kan ook Asjes niet van afwijken. Daarnaast… stel je voor dat Constantia in het openbaar zou moeten antwoorden… daar heeft ze wel de diplomas voor, maar is ze niet voor opgeleid 😉

 4. Blij zijn met media-aandacht alleen moet al “gepasserd station” zijn.
  Het is al lang tijd voor HARDE ACTIE !!!!!!!!!!!!!!!