• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling) heeft zijn dag gisteren benut om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden die plaatsvinden op het eiland. Hij bezocht de projecten aan de Colombiaweg, Julianadorp, Kaya Aquamarine en huizen van Fundashon Kas Popular (FKP) aan de Moontjeweg.

Op de Colombiaweg wordt een kanaal gegraven om er zo voor te zorgen dat het water makkelijker naar het riool kan lopen en de straat niet onderloopt. De straat wordt ook opnieuw geasfalteerd.

Aannemer
In Julianadorp is men hard bezig met herstelwerkzaamheden aan de Paralelweg. Deze straat moet snel in de oude staat zijn, omdat deze als hulpweg moet worden ingezet wanneer de bouw van een rotonde in Julianadorp zal starten. Aan de Kaya Aquamarine is een aannemer in de arm genomen, omdat bleek dat de weg verkeerd was gelegd. Er is besloten om de nieuwe straat helemaal opnieuw af te graven zodat de straat de komende dertig jaar in goede staat is.

FKP-woningen niet klaar
Minister Cooper bezocht ook de 78 FKP-woningen aan de Moontjeweg. Volgens de minister moet er nog heel wat gebeuren voor de huizen kunnen worden opgeleverd. Hij geeft aan dat de huizen nog te hoog zijn voor kinderen en er bescherming moet komen. Ook moet er nog een centraal systeem voor gaslevering worden aangesloten door Curgas en een afwateringsysteem. De aannemer heeft Cooper beloofd dat het project eind maart kan worden overhandigd aan FKP waarna de oplevering van start kan gaan.

Colombiaweg

 

Kaya Aquamrine

11 reacties op “Cooper gaat de straat op”

 1. Ik las: “Cooper op straat geschopt”!

  (ijdele hoop)

 2. @ henkie. In het kader van werk, veiligheid en goed onderhouden wegen moet er een wet worden aangenomen waarin is bepaald dat vrachtwagens niet zwaarder mogen zijn dan 8000 kg.

  Je kan een normale vooruitgang niet tegenhouden, want dan is het einde zoek. Van een goed bestuur wordt dan verwacht de infrastructuur daarop aan te passen. Computers zou minder werkgelegenheid hebben opgeleverd en we vissen al lang niet meer met kleine vissersbootjes maar met varende fabrieken. Dat moet je niet willen beteugelen.

 3. Lees het rapport van de veiligheidsdienst dan kun je niet anders concluderen dan dat Cooper gewoon mafia is.

 4. O…….
  Ik las de titel verkeerd, dacht dat er stond “Cooper op straat”
  Jammer.

 5. Als ik hem zo zie lopen in z’n bachi, moet ik nog altijd denken aan die foto van hem in de U.S.A. waar hij als een makaku een benzinepomp (met goedkope benzine) omarmt en ook daar hoor je hem niet meer over. Ik bedoel dan die goedkope benzine.

 6. Persmomentje, meerniet waarschijnlijk.

 7. zolang er niks aan word gedaan voor wat betreft de voertuigen die te zwaar zijn is het dweilen met de kraan open.
  Merendeels van onze wegen worden kapot gereden door vrachtwagens die totaal ongeschikt zijn voor onze straten en wegen.
  In het kader van werk, veiligheid en goed onderhouden wegen moet er een wet worden aangenomen waarin is bepaald dat vrachtwagens niet zwaarder mogen zijn dan 8000 kg.
  voordeel.

  meer werkgelegenheid immers er komen kleinere vrachtwagens waardoor er meer chauffeur nodig zijn.
  Minder zware vrachtauto waardoor de wegen niet zo belast worden.
  Minder schadelijke uitstoot van zwaardere motoren die de zware vrachtwagen hebben.
  Meer inkomsten van SVB en minder onderstand uitkering want om een vrachtwagen te rijden hoef je gelukkig niet hoog opgeleid te zijn.

  Dus het weegstation weer maken, auto zwaarder met belasting van meer dan 8 ton afkeuren.

 8. Waarom moet er weer een rotonde komen???? Die kosten megabedragen!!

 9. Kijk, een echte hands on minister. Hij heeft een heel ministerie aan ambtenaren om dit werk te doen, maar ja, als je het allemaal zelf kan…..

 10. Zou hij daardoor afgevallen zijn?

 11. Had Cooper ook niet even de illegale bouw van Anparo dos Santos bij Baya Beach kunnen gaan bekijken waarbij Cooper weigert in te grijpen? Deze bouw had al lang afgebroken moeten worden op kosten van Anpara dos Santos die de samenleving al tonnen heeft gekost met door hem ontslagen directeuren die vervolgens door de rechter weer worden teruggedraaid.

  Nee natuurlijk niet, want dat is van een politiek vriendje. Cooper deelt liever shirtjes en petjes uit aan het lagere volk dat zijn mooie praatjes gelooft en straks weer op hem stemt.