• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Als natuurorganisatie Carmabi te weinig financiële middelen heeft om haar natuurgebieden goed te onderhouden, dan moet zij een subsidieaanvraag met kloppende begroting indienen.” Dat stelt minister Jacinta Constantia van Milieu en Natuur.

Vorige week raakte Carmabi in opspraak toen Constantia in de ministerraad beweerde dat de natuurorganisatie natuurgebieden onderverhuurt aan derden. Dit is volgens Constantia in strijd met het contract dat de overheid met Carmabi heeft. “De negen natuurgebieden die de natuurorganisatie in beheer heeft zijn eigendom van de Curaçaose overheid. Carmabi beheert de gebieden in opdracht van de regering. In het contract staat dat de gebieden niet onderverhuurd mogen worden en dat is nu wel gebeurd.”

Oude afspraken
Vanochtend gaf Paul Stokkermans, directeur van Carmabi, aan dat de regering twintig jaar geleden de Grotten van Hato aan Carmabi in beheer heeft gegeven onder de voorwaarde dat de dagelijkse werkzaamheden in handen zouden komen van iemand met horeca-ervaring. Volgens hem was het dus een voorwaarde dat er derden zouden worden ingeschakeld. Constantia is het daar niet mee eens. “De door Stokkermans aangehaalde afspraken zijn al twintig jaar oud. Ik heb samen met Stokkermans en een jurist om tafel gezeten. In de nieuwe contracten die wij hebben gesloten staat niets over de afspraken waar Stokkermans het over heeft.”  

Samenwerking
De minister wil de samenwerking met Carmabi graag aanhouden, maar benadrukt dat ze alleen een verlenging vanaf 2013 wil tekenen als aan bepaalde criteria wordt voldaan. “De begroting moet kloppend zijn en Carmabi mag geen contractbreuk plegen.” Zo zou Carmabi onlangs de entreeprijs van het Christoffelpark voor toeristen hebben verhoogd van 17,50 naar 21 gulden, zonder dat eerst met het ministerie te hebben kort gesloten. “Carmabi moet deze prijsverhoging ook in hun begroting opnemen en duidelijk maken waar dat geld aan is besteed.” Aanstaande donderdag gaan de bewindsvrouw en Stokkermans weer samen om tafel.

Obesitas
Minister Constantia benadrukt met klem dat de natuurparken vooral ook voor de lokale bevolking toegankelijk moeten zijn. “Veel mensen op Curaçao lijden aan obesitas en onze regering wil dat grondig aanpakken. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen zich ook fatsoenlijk in de natuur kunnen bewegen.”

12 reacties op “‘Carmabi moet subsidieaanvraag indienen’”

 1. Hahahahahahahhhahah, Lion Fish, dat is een goeie.
  MFK is een bende zonder diploma’s, misschien gekocht in Venezuela? Shotte ????????

 2. Wat is ze Dom Hé.

 3. Beste Constantia… Als er een sluitende begroting is,dan is er GEEN behoefte aan subsidie. Een sluitende begroting maken waarin voldoende subsidie is verwerkt is een beetje zinloos. Toch maar een echt diplomaatje halen?

 4. Tja, wat moet je nog zeggen van Constantia dat nog niet gezegd en geschreven is (rapport veiligheidsdienst).

  Curacao is afgezakt tot het niveau bananenrepubliek met dank aan Schotte’s MFK rariteitenkabinet. Neem Schotte zonder enig diploma en betrapt op een reeks van fraudes of Jamaloodin, broer van crimineel Dos Santoa en met een belastingschuld van een miljoen die hij weigert te betalen, Amerigo Thode met een zoon in Nederland in het gevang voor drugshandel. Die hij vanaf heden zonder controle op Hato kan bezoeken, dus de vraag is of hij dan pan dushi of wat wit poeder meeneemt.
  En dan Constantia ja. Haar hoogste genoten opleiding schat ik in op een paar kooklessen, reden waarom ze betrapt werd op het vervalsen van een HBO diploma. In het bezit van een strafblad wegens meineed (liegen dat zij en niet haar broer achter het stuur van haar dienstwagen zat toen deze een ongeluk veroorzaakte). Verder gaf de veiligheidsdienst aan dat Constantia geen verantwoording aflegde over de fiancieen van haar overheidsstichtingen en zou ze haar hele familie daarin op de loonlijst hebben gezet.

  En dan zie je haar op foto’s staan tussen afgestudeerde medici die heel goed door hebben dat ze met een nitwit moeten vergaderen, maar Constantia denkt werkelijk dat ze inhoud heeft.

  MFK, Movemientu Forza Komediantes.

 5. Ik ruik hier een vetbetaalde baan voor een volgende nietsnut uit de familie van Constantia. Als je daar geen spontane obesitas van krijgt….

 6. HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA, ik ben het eens met jullie. Constantia, is een grappig figuurtje. Ze heeft altijd an die rare dingetjes. Ok er zijn mensen met Obesitas, er zijn ook genoeg sportscholen, koredor, stranden waar je kan zwemmen, ik denk niet dat iemand met Obesitas elke dag naar de Christoffel park gaat. Tja, MFk weer He, wat zijn zij competent zeg. Waar heeft Curacao op gestemd, ik weet dat het een kreet van wanhoop was, maar kijk wat wanhoop aan kan richten. Unda nos ta bai?

  Jacintha samen met haar compagnons mogen van mij naar huis. Want we hebben niks aan dat wanbeleid. het is elke dag wel raak. De belangrijke dingen als een geschikte plek voor de ziekenhuis uitkeizen word maar oppervlakkig over gedacht.

  Ik ben deze regering gewoon zat. Weg met die lui.

 7. Jacinta, een diploma fraudeur, is bezig de natuur van curacao te ondermijnen.
  deze zieke actie is gewoon een poging om weer een stuk van curacao af te breken.
  deze regering kan niet anders…
  mensen met obesitas zijn echt niet van plan om de christoffelberg te beklimmen..
  laat haar gewoon doen waar ze goed in is: frauderen en zuipen.

 8. “Carmabi moet subsidieaanvraag indienen” … en Constancia haar “legale” diploma.

 9. dus een asfalt weg tot aan de top van de Kristofelberg zodat de mensen met obesitas tot aan de top kunnen rijden ????

  Het stikt hier van je fastfood en junkfood restaurants en snacks, waar elke dag toch de parkeerplaatsen goed vol van staan,

  Denk dat de regering daar eens iets aan zou moeten doen, maar ja dan worden er belangen geschaad

  En trouwens zitten er in onze huidige feestcommissie (regering) ook genoeg, die dus danige vet reserves bezitten dat je denk dat ze klaar zijn om een winterslaap te gaan houden

 10. Carmabi kan beter de eer aan zichzelf houden en het beheer neerleggen en afwachten welk volgend wanbeleid Jacinta uit haar toverdoos gaat halen.

 11. Als veel mensen obesitas hebben dan snap ik niet dat er elke maand een nieuwe BK of KFC erbij komt… Ook de batata met porkchop is niet zo goed voor je gewicht!

 12. En daar gaan we weer… Het volgende projectje van deze regering is gestart.
  Ik hoop dat er nog iets meer overblijft dan wat brokstukken.