• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Anthony Godett, fractieleider van oppositiepartij FOL, wil opheldering van minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling) over de ontwikkeling van Wèchi. Fundashon Kas Popular (FKP) zou op het terrein 3.000 huizen bouwen, maar dit werd tegengehouden door Amigu di Tera.

De natuurorganisatie spande een rechtszaak aan om de bouw van sociale woningen op het terrein te voorkomen. Amigu di Tera wil niet dat het gebied wordt aangetast. De organisatie won de rechtszaak en FKP had zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Volgens de cijfers van FKP wachten 9.000 mensen op een woning.

Oplossing
“Als FKP de komende maanden geen huizen bouwt zal het aantal woningzoekenden blijven toenemen”, aldus Godett. De fractie van FOL heeft geconstateerd dat in de afgelopen zeventien maanden geen nieuwe woningen zijn gebouwd en opgeleverd door FKP. “Het terrein van Wèchi, dat eigendom is van FKP is een oplossing voor de huisvestingsproblematiek.”

Hoger beroep
Godett wil van Cooper weten of er hoger beroep is aan getekend door FKP en wat de status is van het beroep. Daarnaast wil de fractieleider weten waarom er 78 woningen aan de Moontjesweg, gebouwd door FKP, niet opgeleverd worden. “Waarom wordt de bevolking die een huis nodig heeft gestraft, door deze huizen niet op te leveren?”

Financiën
Daarnaast maakt Godett zich zorgen over de financiële situatie. “Volgens de voorzitter van het bestuur van FKP heeft de stichting een rekening  van 259.00.000 gulden te innen bij de regering! Klopt dat? Kunt u deze schuld specificeren en naar het parlement sturen?” De partij wil ook zo snel mogelijk de begroting 2012, de jaarverslagen en –rekeningen van de jaren 2010 en 2011 van FKP zien.

16 reacties op “FOL wil opheldering over Wèchi-project”

 1. @poppie, je bent net als de bende rovers die nu in de regering zitten met zgn 16 jaar PAR. was er maar 16 jaar PAR geweest dan waren we nu net zo welvarend als Dubai. Helaas hebben we de afgelopen 16 jaar met de clowns van MAN, PLKP, FOL, PNP, NPA en de figuren zoals Lak, Marchena en Prince..

 2. En waarom steeds blijven lullen over Wechi en zeggen dat Amigu di tera die zielige mensen hun huizen onthoud.

  Bij Noord zapateer staat een hele kavel klaar voo rbebouwing (en dit keer echt voor sociale woningen) waar de FKP steeds maar niet aan begint!

  Niets mis met dit land, straten en lichten staan er al, het is al ‘schoongemaakt’ en mag bebouwd worden volgens het bestemmingsplan.
  FKP onthoudt mensen juist hun woningen. Verbeeld je maar niets, de focus op Wechi is nie vanwegen de sociale woningen, maar vanwegen de vele particuliere wonigen waar onze overheidsmensen en aannemers veel belangen in hebben.

 3. Poppie: PAR heeft de FKP aan Godett gegeven….

  Anthony Godett was gedeputeerde voor Infrastructuur en voorzitter van het bestuur van woningcorporatie Fundashon Kas Popular (FKP)!

 4. Poppie, bekijk de uitslagen maar even goed. FOL had 60% meer stenmen in de zittingsperiode 2003-2007 dan PAR (8 zetels tov 5). Dus wie was wiens schoothondje toen? Bovendien werd FKP aangestuurd door Godett en is hij degene die er persoonlijk beter van is geworden.
  Zit toch niet altijd alles te gooien op die partijpolitiek en kijk welke personen en instanies er echt corrupt zijn! Dacht je nu echt dat politiek en partijen degene met de macht zijn?? hoe naief. En veel personen hoppen van partij naar partij. Onze premier heeft ook PAR, MAN en nu MFK gehad, dus wat betekent het nu eigenlijk een partij te zijn?

 5. Het feit dat Godett nog steeds in de Staten zit is een aanklacht tegen de intelligentie van de Curacaose kiezer (kwaadwillenden zullen zeggen een bevestiging van de corruptie van de Curacaose kiezer).

  Godett heeft een jaar in de gevangenis gezeten wegens corruptie, liet zich toen als premier vervangen door zijn zus (destjds koffiemeisje bij Selikor meen ik), was twee handen op een buik met criminelen als Monte en Komproe (ook veroordeeld) en benoemde zijn totaal ongeschikte broer als hoofd van de milieudienst.

  Hoe kun je zo’n clown als Godett, die net als Schotte als hoogst genoten opleiding 2 danslessen op zijn CV heeft staan, serieus nemen?

  Deze Godett ging zelfs recent naar Suriname om daar de investering van UTS te beoordelen. Godett, die nog geen debet van credit kan onderscheiden en evenveel verstand heeft van telefonie als Schotte van integriteit.

 6. Godett heeft nu echt een dikke pot boter op zijn hoofd.
  eerst zijn zakken vullen met de schoonmaak van het terrein en nu 4 jaar verder kan het terrein weer schoongemaakt worden.
  maar er gaat echt niets gebeuren daar er is gewoon geen geld voor en ook geen vraag naar is om daar te wonen.
  Godett, hoe kan hij zich zelf nog recht aan kijken in de spiegel.
  hij is de persoon die het zakkenvullen heeft uitgevonden.
  waar haalt hij nog zijn stemvee vandaan????

 7. @serka di bo, Klets niet uit jouw grote bonkonko nanishi jongen. PAR voerde de laatste 16 jaar tot en met 10-10-’10 alle regeringen aan! MAN, FOL en PNP waren gewoon om beurten hun dienstmeiden.

 8. Misschien kan meneer Godetteerst uitleggen waarom het terrein is schoongemaakt zonder toestemming en zonder openbare offerte aanvraag?.

  Nee?, geen antwoord, heel simpel, omdat u heer Godett heel veel geld hiervoor heeft gekregen van uw vriendjes die het terrein hebben schoongemaakt. Trouwens schoongemaakt is een verkeerd wordt. Het terrein was niet vies, het was begroeid met natuur. Dus laten we maar eerst beginnen met een onderzoek naar milieuschade waarvan u de verantwordelijkke van bent.

  Waarom deze aanval op MFK?, hebben zij uw voorstel niet aangenomen om samen te werken?, vreemd he?.
  YWN

 9. Nog even samengevat.

  FKP zegt dus voor het volk te zijn maar heeft enorm veel geld van datzelfde volk verkwist aan:
  -gerechtskosten
  -personeelskosten (zowel die dag niet werken als tijd dat ze aan deze zinloze plannen spendeerden)
  -bouwplannen van terrein en huizen
  -kosten om het terrein en meer dan dat kaal te slaan en te egaliseren (en stiekem houden ze ook weer stukken bij)
  -hekwerk en borden voor het afzetten van het terrein

  En het is daarnaast ook nog eens onschatbaar wat ze ons gekost hebben door hun vernielzucht

  In een woord:
  Schandalig!!!!

  Mensen let op. er speelt meer. FOL beweesrt wel dat het land bestemd was voor volkswoningen, maar ze hebben niet voor niets 3x meer land kaalgeslagen dan dat er voor deze woningen nodig was. De hoge heren zouden een aardig centje bijverdienen aan de duurdere huizen die op de ander 2/3 gebouwd zouden worden en daar balen ze nu van!

 10. De FKP (destijds onder leiding van FOL-er A Godett) wilde bouwen op terrein dat volgens het bestemmingsplan conserveringsgebied was.
  Ze hadden beter hun huiswerk moeten doen alvorens al dat geld uit te geven aan de bouwplannen en het doden van al die hertjes.. Drie keer meer mundi laten vernielen dan wat nodig was voor het FKP project!! Wat denk je dat dat kost?? Om maar niet te spreken wat dat met de natuur gedaan heeft.
  En door deze gok te nemen hebben ze ook nog ons belastinggeld verkwist aan de rechtzaak. En om hun personeel op de dag van de rechtzaak niet te laten werken (ze moesten namelijk verplicht naar de rechtzaal om de Amigu di tera mensen, die zelf de verdediging voerden omdat ze geen geld voor een advocaat hadden, af te schrikken).

  Ze mogen AdT dankbaar zijn. Wechi is namelijk oko nog eens een watervanggebied, dus heeft ook weer onderloopproblemen als je wel bouwt. Wat aardig van FKP dat ze mensen dat aan willen doen.
  Amigu di tera is daarnaast ook nog eens zo lief geweest alternatieve aan te gegeven waar wel gebouwd kan en mag worden.

 11. @poppie, nee dat was de FOL en MAN regering en al die eenmanspartijen..

 12. Godett heeft eerst zijn zakken lopen vullen door het hele Wechi terrein te laten schoonmaken voor een bedrag van NAF 2,5 miljoen, terwijl hij ook wel wist dat er nooguit met een paar woningen begonnen kon worden. En nu een grote mond over de FKP. Wie neemt deze man nog serieus?

 13. En onder welke regeringen heeft de FKP die enorme schuld opgebouwd? Juist, tijdens de regeringen van de PAR plus FOL en PNP. Godett moet maar eens zijn handen in eigen boezem steken.

 14. En wie zaten aan het roer toen de FKP die enorme schuld opbouwde? Juist, de PAR regeringen plus FOL en PNP. De huidige regering heeft niksnada van doen met die enorme schuld van de FKP . Godett moet maar eens zijn handen in eigen boezem steken.

 15. ik zal maar eerst eens de schulden betalen want er ligt retentierecht op op het landhuis aldaar. geld is dus al blijkbaar op

 16. En de FOL snapt nog steeds niet dat oa. vanwege deze enorme schuld van de FKP huizenbouw op Wechi niet mogelijk is? Waarom zo’n peperdure locatie kiezen? En hoe deugdelijk is die wachtlijst van 9000 mensen wel? (heeft U ook gezien dat dit aantal steeds wisselt??).