• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nadat er veel is gediscussieerd over de locatie van het nieuwe ziekenhuis, werd vorig jaar gekozen voor het terrein naast de UNA. Maar de plannen zijn omgegooid waardoor het ziekenhuis verplaatst wordt naar het Amstelterrein. Versgeperst.com vroeg aan voor- bijgangers of dit een geschikte locatie is.

Renata (38) heeft haar twijfels over het Amstelterrein. “Het terrein heeft een brakke grond en het nieuwe ziekenhuis wordt een groot gebouw. Ik ben bang dat bij de eerst volgende tropische storm à la Tomàs alles daar onderloopt en het gebouw wegzakt.”

Verkeer
De 44-jarige Gio maakt zich echter meer zorgen over het drukke verkeer. “Saliña is tijdens de spitsuren een hel om erheen te rijden. Er staan dan hele lange files en er is geen plek voor de ambulances om er langs te rijden. Ik voorzie problemen.”

Centraal
“Ik vind het Amstelterrein een betere locatie”, zegt de 23-jarige Suri. “Het is centraler en de meeste mensen werken hier in de buurt. Al ligt het nu verder vanaf Banda Bou. Misschien zouden ze ook in Banda Bou een ziekenhuis moeten bouwen.” Ryan (26) vindt de locatie prima, maar hoopt wel dat de regering nu bij deze beslissing blijft. “Al dit wikken en wegen zorgt voor een enorme vertraging van de bouw van het ziekenhuis. We hebben al jaren heel hard een nieuw ziekenhuis nodig. Het is tijd om snel wat knopen door te hakken!”

Bouw
“Uit egoïstische redenen ben ik blij met de nieuwe locatie. Ik woon en werk er namelijk heel dichtbij. Ik verwacht wel dat we veel last gaan ondervinden tijdens de bouw van het ziekenhuis, omdat op de wegen rondom het Amstelterrein altijd veel verkeer is.” Imro (33) ziet de nieuwe locatie ook zitten. “Het Amstelterrein ligt heel centraal en is goed bereikbaar. Goede keuze!”

9 reacties op “‘Nieuwe locatie zorgt voor vertraging’”

 1. De locatie van het Sehos is natuurlijk niet de beste lokatie. Ga maar na. Aan de ene kant de megapier en aan de andere kant downtown Otrbanda. Kortom, een toeristische A locatie. Als ik de grond had zou ik die ook zo duur mogelijk verkopen. Daar kan van alles.

 2. Bij nader inzien moet ik iedereen gelijk geven en was het aanwijzen van het Amstel terrein een te overhaastte beslissing. Helaas kan ik niet uit de boeken doen wat het verhaal achter het verhaal is, want anders krijgen we behalve het volk ook Nederland op ons dak. Wel kan ik U vertellen dat VidaNova het pensioenfonds is van Aqualectra en UTS. Ook weet U dat de directeur van de Fatum de oud-directeur is van Aqualectra en dat dhr Cooper op de loonlijst staat van de Isla. Aangezien we het belang van het volk voorop houden zullen we alles nog eens beraden. We zullen dit keer kiezen voor de oplossing die echt het beste is voor het volk.. We zullen U spoedig berichten welke nieuwe oplossing we zullen kiezen.

 3. Ach het is de perfecte plek, bij een goed regebui kan je tenminste vanuit je kamer gaan vissen.
  Lees dit maar eens: http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=114&t=1943

  Was dus al bekend vanaf 2010. Ach ja deze clowns leiden nu ook aan ouderdoms kwalen. Of is er een ander addertje dat speelt??????

 4. De Amstel terrein is een zeer slechte keuze. Salinja is superdruk, Het gaat geld kosten om de wegen om te bouwen. Parkeergelegenheid zal een probleem zijn op dat kleine terreinHet is ver van banda abou. Alle hierboven genoemde knelpunten zijn sterke knelpunten en wegen zwaarder dan de positieve reacties. Ik sluit me aan bij de knelpunten. Ik geloof zelf dat het persoonlijke voordelen heeft voor de beslissers, waarom is de tereno naast UNA van kaart gedaan na zoveel tijd?
  Het is 10X beter dan het Amstel terrein. Veel centraler, het is daar rustiger en er zijn veel meer mogelijkheden daar in de buurt.
  Ik snao het niet meer MFK ga a.u.b. naar huis en laat regeren over aan die, die er wat van bakken.
  Jullie bakken er niks van. het ruikt naar verrotte vis.

 5. Inspecteur Generaal Volksgezondheid legt functie neer. Wanbeleid is onhoudbaar. Als ongeschikten aan de macht komen kiezen de geschikten het hazenpad.

 6. Diepe zucht. Waarom niet de bestaande locatie? Waarom is deze regering, net als de vorige, blind voor wat het betekent als het ziekenhuis uit Otrobanda vertrekt, terwijl daar prima nieuwbouw kan plaatsvinden??? Shonnan ojo, hier speelt meer. Het Amstelterrein is geen goede locatie!!!

 7. De lokatie moet niet alleen bepalend zijn voor het bouwen van een ziekenhuis men moet ook kijken wat heeft Curacao nodig een goede medische verzorging en hoe kunnen wij die geven en waar. Curacao heeft een raffinaderij, er komen Cruise schepen, alle soorten petrogemische schepen maar we hebben geen brandwondencentrun, tijdens het cruiseseizoen duizenden en dan nog de andere toeristen maar geen capassiteit voor een epedemie ramp enz. volgens mij zou het beter zijn 4 volledig ingerichte poliklienieken over eiland verdeeld te bouwen en het Sehos te moderniseren zodat daar speciallistische verzorging kan worden gegeven en voor het caribischgebied een Umcc(Universiteits Medisch Centrum Curacao) teverwezelijken

 8. En ik zie inderdaad iemand al dedrukke spits daar noemen. En what about parkeren?

 9. het Amstelterrein. Lijkt best wel klein. En ookal loopt dat terrein zelf (net) niet onder water bij veel regen, hoe kan je er nog komen in dat geval? de wegen er naar toe lopen wel altijd onder.