• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – De PAR-fractie heeft naar aanleiding van vragen over de prijsverlaging van groenten en fruit en de ‘Makutu Basiko’, een vergadering aangevraagd. De fractie wil over dit aspect met minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) praten. Volgens de PAR is niet duidelijk hoe de prijzen zijn gedaald.

“De minister gaf te kennen dat hij twee weken nodig had om alle vragen te beantwoorden over dit onderwerp. “Dit betekent voor het volk van Curaçao dat zij deze week, tijdens de parlementsvergadering, het recht hebben op meer duidelijkheid over de prijsverlaging”, aldus de PAR.

Klap
“Iedereen kan merken dat wat je vroeger met honderd gulden kon kopen, nu veel minder is. Om de economische en financiële klap te verzachten heeft Kabinet Schotte beloofd om de nodige actie te ondernemen, vooral voor degene in de samenleving die het het moeilijkst hebben.” Volgens de fractie heeft minister Hakim beloofd dat de prijs van groenten en fruit zou worden verlaagd. “Maar na 1 januari bleek dat dit beperkt was tot tien groenten en vruchten.”

Meer helderheid
Daarnaast is de PAR van mening dat Kabinet Schotte vanaf januari een ‘Makutu Basiko’ zou vaststellen, bestaande uit producten van de eerste behoefte. “In de praktijk heeft het volk tot op heden daar niets van gemerkt net als de prijsverlagingen van groenten en fruit.” De fractie hoopt dat Hakim deze week meer helderheid geeft over de prijsverlagingen en of de omzetbelasting nu wel of niet is opgeheven op deze producten.

3 reacties op “‘Volk heeft recht op meer duidelijkheid’”

  1. Gebruikelijk is om enkele maanden uitstel te vragen om te kunnen antwoorden. El Hakim heeft het ook druk.

  2. Hoe kan je nu een prijsverlaging beloven terwijl de basiko van de economie (lees bouw,vervoer)(.benziene() verhoging inplaatst van verlaging,door onze strot worden gestamt,ik hou er mee op,ik betaal geen gulde belasting meer.

  3. Als Jamaloodin en el Hakim alleen al eens rente gingen betalen over hun belastingschulden (rente is bij 12% circa 10,000 resp. 5,000 florin per maand) konden we de prijzen van groenten al verder verlagen.