• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – Een grote groep ambtenaren is ontevreden, ongemotiveerd en verschillende van hen hebben tegen Partido PAIS gezegd dat zij wachten op hun VUT-leeftijd om te kunnen stoppen met werken. Dat zegt de politiek leider van Partido PAIS, Alex Rosaria.

 
“Dit is een ongewenste situatie omdat zonder een capabel ambtenarenkorps het onmogelijk is om een goed bestuur te hebben”, aldus Rosaria.

Papieren
Volgens de PAIS-voorman is deze ontevredenheid veroorzaakt door de benoeming van mensen zonder papieren en ervaring op sleutelposities. “Er zijn veel gevallen waar een ambtenaar met meer capaciteiten een chef krijgen die niet over de juiste achtergrond beschikt om het werk te kunnen doen.”

Klachten
Ook laat de behandeling die ambtenaren ontvangen, veel te wensen over. “Er zijn veel klachten van geschreeuw, gescheld en vernedering van de ambtenaar op zijn werkplek en in bijzijn van zijn collega’s”, zegt Rosaria. “Bovendien zijn er veel ambtenaren die elke dag naar het werk gaan zonder dat zij iets te doen krijgen, terwijl ondertussen anderen in dienst worden genomen.”

Werkveld
Rosaria geeft wel toe dat niet alle problemen deze regering aangerekend kunnen worden. “Feit is dat het nieuwe ambtenarenapparaat is geboren met verschillende defecten omdat het proces veel te gehaast en niet goed uitgedacht, is gegaan. De grootste fout was dat heel veel van bovenaf is opgelegd zonder input vanuit het werkveld te vragen. Maar het is deze regering die nu aan het stuur is en verantwoordelijk is,” aldus Rosaria.

Rust
PAIS is ervan overtuigd dat er rust nodig is in ons ambtenarenkops. Om dit te bereiken moet de bemoeienis van de politiek in het apparaat worden geminimaliseerd en moet het hoger kader de autoriteit krijgen om te handelen en vertraging te voorkomen in de uitvoering. “Tot slot moeten bewindslieden en hoofden zich realiseren dat zij de ambtenaren als mensen moeten behandelen. Het taalgebruik en de manier van communiceren moeten worden verbeterd in het korps.”

10 reacties op “‘Ambtenaren ontevreden en ongemotiveerd’”

 1. het is makkelijk om iets negatief te schrijven om de dienaren van ons volk.
  Maar zo is het niet, ik denk dat er genoeg ambtenaren zijn die trots op werk zijn en dat ook met volle overtuiging hun werk verrichten.
  Het is ook vaak de leiding die de zaken frustreren, die geen nee tegen een regering durven te zeggen of politiek zijn benoemd en dan hun vriendjes aannemen.
  Bij de wisseling van een regering zal het goed zijn dat er alleen voor elke Minister twee medewerkers mogen worden aangenomen en verder dat er een aanname stop is voor een geheel jaar.
  Diensthoofden kunnen dan rustig een jaar hun beleid bepalen en hebben kennis van zaken waar ze met hun afdeling mee bezig zijn.
  Dit moet gewoon kunnen,

  Het andere probleem is natuurlijk, omdat alle partijen hebben beloofd dat er geen ontslagen gingen vallen tijdens 10-10-10 dat we van twee bestuurslagen het personeel hebben. Nu we bijna 18 maanden bezig zijn moet het toch wel zo zijn dat we weten hoeveel mensen we nodig hebben.

  Het is jammer dat de regering nog steeds geen opdracht heeft gegeven om de beoordelingen op te maken voor het personeel werkzaam bij de overheid.
  Indien er ambtenaren zijn die niet naar behoren functioneren kan er een ontslag procedure worden opgestart.
  Dit geld natuurlijk helemaal voor mensen die niet eens op komen dagen en salaris ontvangen.

  Ook kan de regering een meldlijn openen waar burgers wantoestanden of andere toestanden kunnen melden.

  Ambtenaren die denken omdat de leiding het niet goed doet daan hoeven wij ook niks te doen zijn zelf verantwoordelijk voor hun handelen en het is een schande dat zij zo met gemeenschap gelden om gaan.

  De ambtenaar is er voor de burger en niet anders om.

 2. Tja dit is al jaren aan de gang. Elke keer een nieuw BC en er werden meteen overal mensen geplaatst. ik denk dat 75 procent van de ambtenaren geplaatst is door de poltiiek zonder de juiste papieren. Niet voor niets werken er vrijwel alleen maar YDK’s..

  En aangezien de regering zelf alleen uit criminelen en mislukkelingen bestaan kan je niets verwachten..

 3. Curacao heeft al JAREN een te groot ambtenarenapparaat wat niet goed functioneert.

 4. We zitten met een rampzalig slechte organisatie, gestoeld op verkeerde principes en aangestuurd door een peperduur waterhoofd, de MT’s. die bemensd zijn door niet ter zake kundigen die politiek benoemd zijn. Geen wonder dat de gewone ambtenaren gedemotiveerd zijn. Dit is de schuld van de vorige en deze regering.

 5. Frustratie, intimidatie, vriendjespolitiek zorgen voor een impotent ambtenarenapparaat.
  Geen innoverend en ondernemend vermogen meer want alle initiatieven worden “doodgeslagen”.
  Voorbeeld in top (regeerders en bestuurders) is totaal misplaats:
  Nepotisme, maffiose contacten, ongegeneerd negeren van juridische uitspraken en regels (belastingontduiking voor tonnen/miljoenen, fraude etc etc)
  Vind je het gek dat ambtenarenapparaat niet functioneert ????

 6. Was te verwachten. Het zelfde geldt voor de overheidsNV’s. Probeer maar nu dit land te bouwen. Het was al moeilijk genoeg. Het wordt langzamerhand mission impossible. Maar ja als je tegenspreekt wordt je de grond ingeboord, zie zo de directeuren en hoofden van dienst. Aan de andre kand als je je mond houd, ben je even schuldig. A good man that does nothing is evil enough. Korsou merese miho.

 7. allemaal kenmerkende surinaamse wantoestanden. op zo een manier ga je een land nooit kunnen opbouwen vrienden.

 8. Met ontevreden ambtenaren is het moeilijk regeren. Alles wat de overheid wil, moet door het ambtelijk apparaat worden uitgevoerd. Hier kan wel eens de achilleshiel van het lokale gouvernement zitten. Als “Doe het Zelf” wordt vertaald als “Doe het Niet” of “Doe het heeeeel langzaam “, kan dat kwalijke gevolgen hebben.

 9. Was me nog nooit opgevallen.

 10. De ambtenarij op Curacao is niet veel meer dan een sociale werkplaats voor mensen die het volledig ontbreekt aan een dienstverlenende instelling.

  Politieke vriendjes worden er aan nietszeggende baantjes geholpen, zoals de ordinaire dj Tony Castro die paperclips mag tellen in de Staten en de broer van Godett die bij de milieudienst is geinstalleerd waar hij echter zelden gezien wordt.

  En aan de top is het helemaal goed toeven, zoals Stella van Rijn (een mislukt journaliste) die aan het eind van iedere maand omvalt van het lachen als ze haar bankerekening ziet met weer een riant bedrag aan salarissen en daggeldvergoedingen bijgeschreven voor het puppet on a string spelen van Schotte.