• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vervuiling veroorzaakt door de Raffinaderij Isla staat morgen om 09.00 uur op de agenda van de Staten. Kenneth Valpoort, vertegenwoordiger van de wijk Wishi en Marchena en Leni Beckers, vertegenwoordiger van Julianadorp, zullen onder meer het woord voeren.

 
Ook voorzitter Peter van Leeuwen van Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) en Edgar Leito van Movementu Solushon Isla (MSI) zullen de Statenleden toespreken.

Wit poeder
De wijken Wishi, Marchena en Julianadorp hebben veel last van de stankoverlast van de raffinaderij en de bewoners kampten juni vorig jaar met wit poeder dat de Isla uitstootte over verschillende wijken. Na dit incident hebben verschillende vertegenwoordigers het Actiecomité Basta! opgericht. SMOC en MSI strijden allebei voor een oplossing voor de schadelijk uitstoot van de Isla.

2 reacties op “Vervuiling Isla in de Staten”

  1. Staten? Sinds wanneer is de Staten echt Staten? Ten eerste, niemand debatteert. Ten tweede hebben we te maken met nep voorzitter(s) en ten derde, is de tendens nu om alles weg te stemmen. De Staten op dit eiland is momenteel te vergelijken met banale bijeenkomsten als die van “bou’i palu”. Effe lekker met de dobbelsteen gooien, mesjes slijpen, kijken wie wat krijgt en wie niet. Wedden dus dat er van deze thema weer niks van terecht zal komen? De PS krijgt petrodollars van de comandante en zal Nederland de schuld geven. Cooper is PdVSA, Gijsbertha van de MAN, die op hun beurt verwachten dat Cleopa, zoals altijd, tijdens z’n dramatische performance de boel verdraait, omdat ie van nature dé perfecte hipokriet is. Eisden is niet representatief, niet goed snik en een cheerleader van de PS. Rozier is een praatjesmaker, die volgens het draaiboek van Honoris Erasmus in z’n rol moet hangen, want de MFK is geen politieke partij maar een bende met een plan. PAR? Die moet nog leren hoe die binnen en buiten de Staten als oppositie partij (legale) strategische acties moet bepalen. En met de PNP weet je niet wat voor vlees je in de kuip hebt. Oh, en FOL? Laat me niet lachen. Ieder doet wat hij moet om z’n eigen show voort te zetten en Godett is allang bezig met die van hem. Dit alles terwijl Constancia, met strafblad en al, zich dood zit te lachen. Het volk moet het maar nu echt zelf doen!

  2. Hoe laat start??
    Volle tribunes !!!
    BASTA – BASTA – BASTA – BASTA