• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) slaagt er niet in om een onderkomen te vinden voor een 31-jarige Curaçaose Andy S. Dat meldt het Eindhovense Dagblad. Hij zou naar een tehuis in Epe gaan om te resocialiseren, maar de directie trok de toezegging in.

 
Ook andere instellingen zeggen de veroordeelde niet te willen opnemen.

Overval
Volgens de officier van Justitie, M. de Bruijn, zijn de instellingen bang voor veel media-aandacht. Andy S. is veroordeeld voor de gewelddadige overval waarbij bewoonster Nicole Lodewijks werd verkracht, terwijl haar toenmalige echtgenoot in bed onder schot werd gehouden.

Curaçao
Andy S. zou op 15 februari voorwaardelijk vrijkomen, als er een onderkomen voor hem zou zijn buiten de provincie Brabant. Er is hem namelijk een provincieverbod voor Brabant opgelegd. Volgens de krant heeft Andy S. aangegeven het niet erg te vinden als hem een verbod op heel Nederland opgelegd wordt. Dan wil hij naar zijn familie op Curaçao gaan, omdat hij daar naar eigen zeggen wel gewenst is.

Kort geding

Vanwege de plaatsingsproblemen heeft De Bruijn gekozen voor een tussenoplossing: de veroordeelde kan tijdelijk terecht in een forensische psychiatrische kliniek. In de tussentijd wordt er gezocht naar een definitieve oplossing. Advocaat Yannick Quint stemde in met deze noodoplossing, maar overweegt een kort geding aan te spannen tegen de staat omdat die zijn cliënt niet weet te huisvesten, zo meldt het dagblad.

29 reacties op “Geen plek voor Andy S.”

 1. @paps, ik zal proberen je te verlichten, al weet ik bij voorbaat dat dat gezien jouw intelligentie niveau een moeilijke taak zal zijn. Alle minderheidsgroepen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, worden als het enigzins kan, na het uitzitten van hun straf naar hun thuisland gedeporteerd. De minderheidsgroepen die jij noemt hebben de Nederlandse nationaliteit en kunnen daarom gezien de huidige wetgeving moeilijk tot niet gedeporteerd worden.
  En let op, nu komen jouw Curaçaoenaars aan de beurt; Curaçao kent de landsverordening vreemdelingen beleid en hier staat o.a. in dat, ja ook Nederlanders,indien zij een misdrijf hebben gepleegd gedeporteerd mogen worden. En wij (Nederland) willen deze Curaçaoese landsverordening overnemen, zodat zij ook Curaáoenaars die een misdrijf hebben gepleegd kunnen deporteren. Gemakshalve noemen wij dat op basis van wederkerigheid oftewel gelijke monikken gelijke kappen.
  Als je het nu nog niet begrijpt laat het dan even weten, probeer ik het nog een keer in Jip & Janneke taal.

 2. Goed heren, bedankt voor de gegeven antwoorden. Maar ik heb nog steeds geen antwoord op de cruciale vraag. Ik zal het maar iets bondiger stellen.

  Waarom worden of kunnen misdadigers van Marokkaanse, Surinaamse afkomst, en andere misdadigers behorend tot een van de in Nederland verblijvende minderheden NIET het land uitgezet worden als ze een zware misdaad begaan?

  Terwijl men wel Antilliaanse misdadigers uit het land wil zetten. Hoe kan dat? Ik dacht dat juist dat Antillianen ook de Nederlandse nationaliteit hebben. En bovendien ook nog inwoners van het Nederlands Koninkrijk zijn. Ik kom er gewoon niet uit. Ik snap er helemaal geen sikkepit van. Zijn Antillianen misschien de meest vreselijkste misdadigers die er op de wereld bestaan?

  Dus, geen enkele misdadiger behorend tot een van de minderheidsgroepen in Nederland wordt bedreigt met uitzetting, alleen de Antilliaanse misdadiger.

  Dat snap ik gewoon niet.

 3. @paps, Je vergeet iets. Andy zit in een resocialisatieproces en Sander en Stanley niet. Die heren komen hopelijk nooit meer vrij en behoren ook TBS te krijgen. Dus er is duidelijk wel verschil in de zaken en ook mbt de strafmaat. je bent bezig om appels met peren te vergelijken. Daarnaast is onze vriend Andy ook vluchtgevaarlijk..
  Maar als hij idd welkom is op Curacao waarom mag hij daar niet heen om te resocialiseren?

 4. Beste Paps,
  Wat moet ik hier nu mee, eerst het in een racistische hoek trekken en dan bij tegengas uzelf een slachtoffer rol aanmeten. Heb ik u dom genoemd?
  Laten wij het nu niet hebben over discriminatie in het Koninkrijk als Curacao de LTU en de 20/80 regeling hebben voor o.a. Europese Nederlanders.
  Waarom kunnen wij niet naar de overeenkomsten kijken ipv constant de verschillen benadrukken.

 5. Ik dacht het al. Dus na een heel uur zijn er voor de door mij gestelde vragen geen redelijke antwoorden voorhanden. Och, waarschijnlijk heb ik inderdaad een paar ontzettende domme vragen gesteld. Typische een domme Curacaoenaar, wat ik dan ook ben.

 6. Mijn even simpele als logische conclusie is, dat er ongeacht geslacht geloof of afkomst een plaatsingsprobleem is.

 7. @ paps. Ik vermoed, dat er hier niemand is die de beschikking heeft over alle processtukken en derhalve kunnen je vragen hoe intelligent ook onmogelijk beantwoord worden. In ruime zin lijkt het misschien allemaal op elkaar, maar het gaat om alle belangrijke details bij een vonnis van de rechter.

 8. @Beste Martin, ik ben Curacaoenaar, dus vanzelfsprekend ook heeeel erg dom.
  Is er hier misschien een intelligente Nederlander (of andere buitenlanders) die mij aub kan uitleggen wat het verschil is tussen Sander V., een Nederlandse politiman die een 12 jarig buurmeisje in zijn huis lokt, verkracht, vermoord en dan in zijn eigen tuin begraaft, een Nederlandse Stanley A. die weekend j.l zomaar een 15 jarig meisje met messteken om het leven brengt en haar naakt dood laat liggen op straat niet ver van zijn huis en een Antilliaanse Andy S. die een overval pleegt en op brute wijze een vrouw verkracht, maar niet vermoord.

  Ik zie drie monsters voor me, de een monsterlijker dan de ander. Wat maakt dat de Antilliaan blijkbaar erger is? al heeft hij zijn slachtoffer niet vermoord?

  Wat ik ook heel vreemd vind, maar ach, jullie weten het al, ik bén erg dom, dus ook op volgende oerdomme vraag zou ik graag een slim antwoord tegemoet willen zien, als het mogelijk is….
  Hoe kan het dat er voor Nederlanders, Marokkanen, Surinamers en andere nationaliteiten in Nederland wél plek is voor ongeveer dezelfde gepleegde misdaden, maar voor een Antilliaan die hetzelfde doet ‘niet’ ???????? Dus voor de Antilliaan die notabene in hetzelfde koninkrijk zit, is er geen plek… Ik ben reuze benieuwd naar de slimme antwoorden die wellicht door heel intelligente Nederlanders of anders beantwoordt zullen worden. Of niet, omdat er geen redelijke uitleg voorhanden is.

 9. Er is geen enkel geval hetzelfde dus maak er geen eenheidsworst van, paps.

 10. Hoi Paps,

  “Komt het omdat Sander V. en Stanley A. europese Nederlanders zijn en Andy S Antilliaans? Is de verfoeilijke daad van Andy S. erger dan de daden van Sander V. en Stanley A?”

  Als deze Europese Nederlands dit in Curaçao zouden hebben uitgehaald, dan zou ik het alleen maar toejuichen als deze naar Nederland werden teruggestuurd.

  Laten wij nou niet op de racistische tour gaan, daar is niemand mee gebaat.

 11. @paps, Inderdaad scherp opgemerkt. De vraag is natuurlijk waarom er voor een Antilliaanse monster geen plek is, maar voor Nederlandse monsters als Sander V. en Stanley A. wel?

 12. @Paps, goede opmerking.

 13. Is er wel een plek voor Sander V., de Nederlandse politieman die vorig jaar zijn 12 jarig buurmeisje in zijn huis lokte, verkrachtte, vermoordde en haar tenslotte in zijn eigen tuin begroef? ik vraag me af of er wel plek is voor de Haagse Stanley A., een 25 jarige ex TBS-er die van de week een meisje van 15 die hij helemaal niet kende, met messteken ombracht in de goudenregenstraat in Den Haag. Als er voor hen een plek is, waarom dan niet voor Andy S.? Komt het omdat Sander V. en Stanley A. europese Nederlanders zijn en Andy S Antilliaans? Is de verfoeilijke daad van Andy S. erger dan de daden van Sander V. en Stanley A?

 14. Schotte heeft vast nog wel een baantje voor hem, past immers goed bij zijn clubje

 15. Hier is ie welkom. Hij heeft genoeg fam. hier.
  Dus berg je maar vast. Weer een crimineel erbij.

 16. Volgens Rick Santorum zou er in Nederland sprake zijn van verplichte euthenasie. Dit zou een perfect geval zijn om die vorm van euthenasie eens uit te proberen. De maatschappij kan wel zonder zo’n figuur. Binnen een paar maanden gaat hij weer in de fout en vallen er doden.

 17. Als nu alle provincies een verbod uitvaardigen en hij komt toch deze kant op, vaardigen wij ook zo’n verbod uit en kunnen wij hem misschien nog aan een land in Afrika slijten, als zijn familie daar problemen mee heeft, het hele zooitje mee sturen.

 18. Serka di Bo, het is inderdaad van de gekke dat politici als Godett en Constantia (strafbladen), Amerigo Thode (familie in drugshandel) en Jamaloodin en El Hakim (mega belastingsschulden) zonder controle van Hato kunnen vertrekken.

  Dit soort lieden zijn chantabel en vormen daarmee een risicogroep voor drugshandel. Zo staan Jamaloodin en El Hakim onder grote publieke en politieke druk om hun belastingschulden af te lossen, en dan is een transportje cocaine natuurlijk bijzonder aanlokkelijk als deze ongecontroleerd kan plaatsvinden. Zeker nu in hun parij een politicus aanwezig is (Amerigo Thode) met famiilie in de drugshandel.

 19. @H.Buin, mag de zoon van Thode nu ook zonder controle door de douane aangezien hij entourage is? en Robbie Dos Santos?

 20. Huize Wiels te Curacao, kan ie geholpen worden door onze verknipte jeugdleider die het allemaal zo goed weet, ook nog veilig, zijn dochters zitten in A’dam

 21. Dit is pas ECHT een PERSONA NON GRATA maar voor de onnozel YU een “held”.
  Laat aub dit tuig niet meer toe op Korsou we hebben de laatste maanden al genoeg problemen met toenemend aantal gewelddadige atroko’s van gelijksoortig tuig dat hier nog wel woont!

 22. Vreemd, hem kan wel een provincieverbod worden opgelegd (ik dacht dat zijn familie in Noord Brabant woonde) maar ze hebben dus nog niet gedacht aan een landverbod ? Zou een mogelijkheid zijn hem alsnog naar zijn geboorteland te deporteren.

 23. laat het ,lieverdje lekker in NL blijven.
  we hebben hier al genoeg soortgelijk tuig los rondlopen.

 24. Laat hem in Godsnaam lekker in Nederland blijven!

 25. Ik denk dat de zoon van Amerigo Thode als hij vrij komt wel weer een baantje voor hem heeft.

 26. Volgens de familie was het toch een goede jongen?

 27. Dat zo’n mensen zelfs vrijkomen……. die moet je een een donker hok opsluiten en de sleutel weggooien

 28. ‘Dan wil hij naar zijn familie op Curaçao gaan, omdat hij daar naar eigen zeggen wel gewenst is.’

  Ik sluit dus niet uit dat we hem de volgende verkiezingen tegenkomen op de MFK lijst.

 29. De politie op Aruba weet wel raad met dit soort tuig.