• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een oud-medewerker van Nasser El Hakim, die nu minister van Economische Ontwikkeling is, heeft een klachtschrift bij ’t Hof van Justitie ingediend tegen de minister. Het gaat om strafbare feiten als belastingontduiking, valsheid in geschrifte en oplichting.

 
Frida Arendt heeft als apotheker voor Hakim gewerkt vanaf eind 2003 tot eind 2005. “Ik heb hierbij Hakim als een oplichter leren kennen die diverse strafbare feiten gepleegd heeft, waaronder belastingontduiking, valsheid in geschrifte en oplichting.” Minister Nasser El Hakim zal volgens zijn persvoorlichter binnenkort met een reactie komen op het klachtschrift.

Valse opgave
In de arbeidsovereenkomst tussen Arendt en Hakim was overeengekomen dat zij 5.000 gulden bruto, met jaarlijks 5 procent verhoging en 1800 gulden onkostenvergoeding zou krijgen. “Klaarblijkelijk om de overeengekomen particuliere ziektekostenpremies te ontlopen heeft Hakim bij de SVB valse opgaves gedaan over de hoogte van mijn loon, alsof mijn loon onder de loongrens viel.”

Loongrens
“Hakim had mij bij de SVB aangemeld met een loon van bruto 3.500 gulden, onder de loongrens, terwijl mijn loon in werkelijkheid beduidend hoger was en boven de SVB loongrens viel”, licht Arendt toe. “Hiermee heeft Hakim in een juridische verklaringsprocedure ook valsheid in geschrifte gepleegd. Uit deze valse aangifte heeft hij overigens later ten koste van mij persoonlijk profijt getrokken.”

Cheques
Volgens de oud-medewerker heeft Hakim getracht de SVB- en belastingfraude te verdoezelen door valse salarisslips te verstrekken. “Hij betaalde mijn loon maandelijks met twee cheques, één cheque op mijn naam gebaseerd op een brutoloon van 3500 gulden en de andere cheque met het restant.”

Gedupeerd
Arendt is na beëindiging van de dienstbetrekking erachter gekomen dat zij nooit aangemeld bleek te zijn bij de belastingdienst, maar er wel 60.000 gulden loonbelasting was ingehouden. “Door deze malversaties van Hakim ben ik persoonlijk gedupeerd en ben ik in de problemen gekomen met de SVB.”

Poging
De oud-medewerker heeft in 2008, 2009 en in april 2011 al aangifte bij het Openbaar Ministerie gedaan. Hakim is toen niet vervolgd. Nu de belastinggegevens van de minister zijn gelekt op internet, doet Arendt een nieuwe poging.

5 reacties op “Oud-medewerker Hakim dient klachtschrift in”

 1. GOED ZO. mevrouw, ik ben trots op u. Ga ervoor en laat het niet rusten.”Minister”Hakim is een man die totaal niet van Curacao houd en toont totaal geen respect voor de mensen hier, dat heeft hij duidelijk gemaakt. (herrinner je alle commotie bij de DOK maatschappij wat hij heeft gezegd?)
  Deze man wilt alleen geld verdienen, ik weet niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om die positie te bemachtigen. Schotte weer HE.
  Grappige partij is dit. Ik hoop dat ze snel allemaal naar huis gaan en het regeren overlaten aan mensen die het wel kunnen.

  PUEBLO LANTA ARIBA

 2. En deze mensen willen zonder controle door de customs.
  Waarschijnlijk zakken vol buitenlandse valuta meenemen.
  Gelukkig zal naar de USA niet lukken, want die controleren aan hun kant wel.
  Maar de geldreizen naar Venezuela en Colombia………..

 3. ik hoop dat deze dame gehoor krijgt bij het OM.
  als het OM eerder actie had willen ondernemen, dan hadden we nu een corrupte minister minder in het kabinet.
  maar waarschijnlijk zal zijn opvolger wel net zo fout zijn.
  ik heb totaal geen vertrouwen meer in onze politici.

 4. Bravo. Wat een goed nieuws vandaag zeg! Eerst de belastinggegevens het net op en nu dit.
  Respect voor de klokkenluider. Het is een plicht om deze corruptie en overtredingen openbaar te maken en niet zoals je soms in de kranten kunt lezen dat de boodschapper wordt veroordeeld.

 5. Had al eerder gehoord van deze buitenproportionele belastingontduiking, maar wat mij toch wel het meest verbaast is het feit dat het Openbaar Ministerie in 2008, 2009 en 2011 niet in actie kwam na die aangifte(n). Blijkbaar moet elke Antilliaan voortuin de belasting gaan ontduiken en dat is toch zeker niet de bedoeling?
  Ik wil Frida Arendt alle succes toewensen in deze strijd tegen corruptie, die volgens hoge pieten van de overheid blijkbaar gewoon toelaatbaar is.