• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Errol Cova, vertegenwoordiger van de uitzendkrachten die bij overheid-nv’s werken, is nog niet klaar met zijn strijd voor betere werkvoorwaarden voor de uitzendkrachten. Cova wil zo snel mogelijk een vergadering met de centrale commissie of de commissie Arbeid van het parlement.

“Het is duidelijk dat UTS en DROV totaal niet voldoen, noch aan de geest noch aan de inhoud van de positie van het parlement van Curaçao”, aldus Cova. Het parlement nam in november twee moties aan die de strijd tegen illegaliteit en arbeidsmisbruik steunt. Daarnaast werd besloten om de regering te vragen om uitzendkrachten en contractanten met terugwerkende kracht in vaste dienst te nemen.

Teleurgesteld
Premier Gerrit Schotte is, als verantwoordelijke minister van Aqualectra, Curoil en Curgas, na de motie gelijk aan de slag gegaan. De vakbonden en Cova zijn echter teleurgesteld in minister Charles Cooper, die verantwoordelijk is voor UTS en DROV. “Het proces bij UTS verliep stroef omdat minister Cooper geen vergadering organiseerde.”

Vergadering
Na een protestactie voor het gebouw van het parlement op 8 december kregen de vertegenwoordigers van de uitzendkrachten eindelijk een vergadering met de minister. Cooper plande een vergadering met de Raad van Commissarissen en directie van UTS voor 12 december. “Deze vergadering is uiteindelijk niet doorgegaan omdat op 9 december UTS een brief heeft gestuurd naar alle contractanten dat alle contracten met ingang van 29 februari 2012 werden beëindigd”, meldt Cova.

Parlement
“Aangezien met deze brief ongeveer tweehonderd werknemers per 1 maart op straat staan, hebben wij de parlementsfracties benaderd die allemaal aangaven nog steeds achter de in november aangenomen moties te staan”, vertelt Cova. “Bij DROV geldt hetzelfde, het contract met uitzendbureau Impacto is verlengd, waardoor ook de uitzendkrachten daar niet in vaste dienst worden genomen, zoals het parlement wil.”

Toevlucht
Tot nu toe hebben de vertegenwoordigers nog geen nieuwe vergadering met Cooper kunnen regelen. Daarom nemen zij weer een toevlucht tot het parlement en willen zo snel mogelijk een vergadering op de agenda van het parlement. Voorlopig is Cova niet klaar met zijn strijd. “De uitzendkrachten zijn zeer gefrustreerd.” Binnenkort brengt de vakbondsman ook een verslag uit over de ontwikkelingen bij Aqualectra, Curoil en Curgas.

www.versgeperst.com