• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De belastinggegevens van ministers George Jamaloodin (Financiën) en Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) circuleren momenteel over het internet via een e-mail. Versgeperst.com heeft deze gegevens ook in handen gekregen waarin te zien is hoe hoog de schulden zouden zijn.

In de desbetreffende e-mail wordt aangegeven dat door een ‘klokkenluider’ belastinggegevens van twee minister openbaar zijn gemaakt.

Publiekelijk
Daarnaast wordt in de e-mail aangeduid dat, zolang er geen integriteitsonderzoek heeft plaatsgevonden, documenten die niet integer handelen aantonen publiekelijk gemaakt zullen moeten worden. In de stukken staat het bedrag van de belastingschuld vermeld op facturen van de Eilandsontvanger van Curaçao.

Schuld
Eerder meldde de Amigoe dat het om een schuld zou gaan van zes cijfers. Uit de vandaag toegestuurde facturen staat dat de schuld van Jamaloodin zou gaan om een bedrag van meer dan één miljoen gulden. Hakim zou een schuld hebben van ruim vijf ton. De facturen zijn van augustus vorig jaar en duiden betaling, betalingsregelingen en de hoogte van de schuld aan. In verband met privacyredenen heeft Versgeperst.com besloten de facturen zelf niet te publiceren.

26 reacties op “Belastingschuld ministers per e-mail verspreid”

 1. zoals ik een paar dagen geleden al schreef, het is een topje van de ijsberg bij deze twee heren.
  even kijken, belastingdienst, SVB, tempering water en elektra misschien ook nog nwel wat schuld aan leveranciers en familieleden.

  Ja ja dan kan je toch echt onafhankelijk en vrij het land besturen.

 2. @Zorro

  Bedankt, het is goed te lezen.

 3. Aangezien deze regering er geen probleem heeft dat er ministers zijn die eigen regels en wetten hebben en blijkbaar de belastingdienst niet functioneert zou de OM de ministers dienen aan te klagen. In de wetten staat duidelijk wat men moet doen indien men niet betaald! de zet is aan de OM!

 4. De documenten zijn nu ook te bekijken en zelfs af te drukken op facebook pagina Ata Palabra.

 5. @ henkie. In feite is het de fout van de voorgaande regering, die wist dat het niet helemaal snor zat met deze partijen.

  Ja, dat wist de vorige regering toen eenmaal de benoemingen van de politieke partijen bekend waren, maar treft geen enkele blaam, omdat screening beslist haar pakkie an niet is. Dan moet je bij Schotte en de Gouverneur zijn.

 6. @P.Maaskant; [quote] Plaatjes van blog zijn bijmij niet erg scherp, zijn er betere?[/quote]

  Dit zijn op dit moment de beste.

  Voor Versgeperst: Willen jullie de ander link weg halen, die verwijst naar een via via site die uiteindelijk wat malware op PC’s zet.
  Ik bedoel dan die van @La Stiwz

 7. ‘s Lands wijs, ‘s lands eer.

 8. Plaatjes van blog zijn bijmij niet erg scherp, zijn er betere?

 9. waarschijnlijk zijn deze schulden allen maar een tipje van de ijsberg, Welke vorderingen zijn er nog meer voor deze mensen, waardoor ze gebonden zijn aan hun doen en laten.

  Indien er een screening was geweest , dat 10-10-10 niet zo heilig was geweest dan hadden we nu wel een groep mensen gehad die in de regering zaten waar geen vragen over werden gesteld.

  In feite is het de fout van de voorgaande regering, die wist dat het niet helemaal snor zat met deze partijen. Iedereen kan toch weten als iemand een jaar daarvoor fraudeert met de verzekering hij niet over geld beschik. Dan kan je het jaar opvolgend nooit een flitsende campagne houden en onbeperkt geld hebben.
  Ook al leg je dan de eed/belofte af dat je geen verplichtingen heb. Het zal me niks verbazen als vandaag of morgen een paar bekende mensen ineens de loterij winnen of hebben gewonnen bij een plaatselijke loterij verkoper.

 10. De boberano’s, die hierdoor geestelijk in de problemen komen, kunnen zich voor hulp in verbinding stellen met de Stichting Korrelatie. Een saillant detail in deze kwestie is, dat zo’n El Hakim de keuze maakt om tijdens twee verkiezingen veel geld in Schotte te pompen in plaats van zijn belastingschuld e.d. niet te betalen. Dan ben je volgens mij of niet goed snik of je verwacht een gigantisch betere ROC op een illegale manier, maar zelfs dat laatste is er nog niet van gekomen. Een verkeerde inschatting of gewoon stupiditeit of gaat het toch nog lukken in de komende 2 1/2 jaar?

 11. Mooi dat Leeflanf het had gevonden. Ze was mij net iets voor.
  http://www.atapalabra.blogspot.com

 12. Versgeperst gooit het niet online omdat het in principe strafbaar is om deze gegevens te lekken en te publiceren. Anders zouden het wel doen. Versgeperst leeft ook gewoon van de hits en advertenties.

 13. Hierbij de verspreide belastinggegevens op de blog

  http://www.atapalabra.blogspot.com

 14. @zorro als je een dropbox opent en het documemt public maakt en dan de link hier neerzet, hebben we er allemaal plezier van

 15. Deze info ligt trouwens niet weken al op straat. Amigoe had t over zes cijfers, dat is andere info dan hier staat. Wat klopt, kunnen we nooit weten tenzij de belastingdienst zelf eens aan de bel trekt

 16. Ik vind het wel netjes dat Versgeperst niet meteen alles op internet gooit. Het is idioot wat andere kranten publiceren zonder erover na te denken. Het is staat er toch duidelijk bij: In verband met privacyredenen heeft Versgeperst.com besloten de facturen zelf niet te publiceren. Goed dat ze het melden, het is nu aan ons om te kijken wat we met deze info gaan doen. Waarschijnlijk niks, zoals altijd. Wanneer worden we eens wakker!

 17. Goed opgemerkt Henkie,
  alleen struisvogels als Willems en Soberano en Korsow snappen dat nog niet.
  Integriteit gaat verder dan het strafrecht, het gaat om chanteerbaarheid; dat je in een chantabele positie zit als “minister”.

 18. let wel dit zijn alleen nog maar de schulden bij de belastingdienst, we hebben het niet over andere schulden bij diverse maatschappijen en privé schuldeisers. Ik kan me indenken als iemand waar een schuld aan heb om een gunst vraagt je moeilijk nee tegen zegt.
  En ziedaar waarom er een screening nodig is en dat bepaalde mensen dan ongeschikt worden verklaard om ons land te vertegenwoordigen.

 19. Ik zit niet op deze verschrikkelijke gegevens te wachten,
  Maar indien dit werkelijk blijkt worden dit twee enkele snoepritten naar Bon Futuro, dan maar hopen dat de politie ze niet laat lopen
  Dit soort hoge voorbeeldfunctie snakt naar burgerlijke ongehoorzaamheid…

 20. jullie zijn allemaal net zo erg als die ministers.

 21. Zoals je waard bent vertrouwt je je gasten van Kampen

 22. Redactie, als u ze zelf niet wil publiceren, geef dan even aan waar de gegevens te vinden zijn!!!
  U probeert toch de publieke zaak te dienen, ik denk dat de gemeenschap zeker gediend is met dit soort gegevens.

 23. zou het heel graag ook willen zien, volgens mij is mijn email adres bekend..

 24. @ Edsel. Ik heb de mail ook op een pdf file en weet niet hoe het hier te plaatsen.

 25. Een dergelijke transparantie over de beroerde en te late handelswijze van de Inspectie der Belastingen zonder boete, rente en beslagleggingen moet gerechtvaardigd zijn en daardoor ook het handelen van een klokkenluider. Er zou geen haan naar gekraaid hebben, als Schotte niet zo stom was geweest dit soort figuren met een lage opleiding en met blijkbaar een zakelijk verstand van een rioolrat als minister te vragen. Het is toch overduidelijk, dat deze ministers bezig zijn om naast hun salaris andere inkomens te verwerven zowel uit legale als illegale bronnen, want binnen de jaren van hun leven is het onmogelijk om alle achterstanden in te halen. Elke dag in de gevangenis vertegenwoordigt ook een bedrag dus laat ze lekker brommen zoals dat bij boeven hoort. Het moet een keer ophouden, dat de belastingbetaler hiervoor moet opdraaien zoals ook voor de gevolgen van de stommiteiten van de Raden van Commissarissen. De gewone burger krijgt een afbetalingsregeling van een half jaar en verder kan ie het schudden.

 26. Versgeperst, we willen graag die mail online willen bekijken!!