• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De twee verdachten die woensdag bij het Renaissance winkelcentrum op Aruba werden doodgeschoten door de politie, stonden op het punt om een grote drugsdeal te sluiten. Dat bevestigt persofficier Ann Angela. Op het moment van de deal kwam een speciaal arrestatieteam in actie.

Het arrestatieteam werkt samen met ‘een internationale onderzoeksorganisatie’. De schietpartij zorgde voor aardig wat ophef, omdat het midden in Oranjestad gebeurde tussen het winkelende publiek.

Onderzoek
Om deze reden werd er gisteren een speciale persconferentie ingelast met procureur-generaal Taco Stein, minister van Justitie Arthur Dower en hoofdcommissaris Dolfi Richardson, die de werkwijze van de politie toelichtte. Of de 56-jarige en 31-jarige doodgeschoten verdachten van Colombiaanse afkomst zijn, zoals sommige media melden, wil Angela niet bevestigen. “Het onderzoek is in volle gang, waardoor het Openbaar Ministerie weinig naar buiten kan brengen.”

Illegaal
Een derde verdachte overleefde de arrestatie, mede omdat hij in een andere auto zat dan de andere twee. De man zou illegaal op het eiland zijn en zelfs al eerder zijn uitgezet. Hij is gearresteerd en wordt verhoord.

2 reacties op “Grote drugsdeal kost verdachten Aruba het leven”

  1. Ik heb gehoord dat ze geen wapens hadden gevonden in de auto van desbetreffende criminelen. Dat betekent of dat er op de politie geschoten is door een derde of dat de politie teveel Miami Vice heeft gekeken..

  2. Word de derde verdachte nu ook weer uitgezet?