CURAÇAO – De douane heeft gisteren op luchthaven Hato 83 kilo cocaïne gevonden in een KLM-toestel dat zou vertrekken naar Nederland. Dat bevestigt Richinel Martijn, persvoorlichting van de douane. De drugs zat verborgen in een dubbel dak van een container waarin de koffers worden opgeslagen.

“De cocaïne is ontdekt door een drugshond, die standaard de containerruimte van een vertrekkend vliegtuig controleert”, aldus Martijn. De persvoorlichting kon verder geen informatie geven. “Er is in ieder geval een onderzoek gaande naar het incident en ik kan verder geen uitspraken doen.” Martijn kon ook niet bevestigen of medewerkers van Hato betrokken zijn bij de drugssmokkel.

14 reacties op “83 kilo cocaïne onderschept op Hato”

 1. @NEgrita, juist en daarom moeten jullie stoppen met het sturen van drugs! hou maar lekker bij jezelf!

 2. Volgens mijns inszien, moeten we beginnen te kijken bij de Nederlandse Marechausee zelf, die lui lopen in en uit de vertrekhal met tassen vol “stuff” en niemand die ernaar kraait. wie weet dat hun zelf die dingen niet op de vliegtuig brengen en hun “vriendjes” daar op schiphol die er weer af haalt. afterall “WIE BEWAAKT DE BEWAKER?” Somige van die lui hebben zelf duistere achtergronden zoals die antiliaan di na een paar jaartjes in Nederland terugkeert, werkt nu voor de “Nederlandse Marechausee” en spreekt geen woord papiaments. Hier noemen we dat “ZWARTE MAKAMBA” kijk goed uit, niet raar dat hun in grote luxe autos hier rondrijden en met geld gooien op mambo alsof ze sheijk zijn …

 3. @henkie,
  Vindt je het niet eng dat er TONNEN Cocaine op Schiphol en de Rotterdamse en Amsterdamse havens binnenkomen?
  Vind je het geen enge gedachte dat er grote partijen, 1000den kilos in Nederland door Nederlanders in Nederlandse laboratoria vervaardigde XTC pillen en Amfetiminen richting rest van Europa en de rest van de wereld door Nederlanders gesmokkeld worden?

 4. @Yuikorsow,

  hartelijk dank voor de uitleg, dus de toeleveranciers zijn het die het hebben gedaan, feit blijft wel dat deze toeleveranciers toegang hebben op ons vliegveld en anders als het personeel het ophaalt.
  Toch vind ik het een enge gedachte dat je ongestoord op het vliegveld kan komen met 83 kg aan goederen. Is er dan geen enkele ingangscontrole.
  Ik vind dus dat er scherper gecontroleert moet worden en als we die kennis niet hebben we die moeten vragen aan het Koninkrijk der Nederlanden.
  Moet wel me schoenen uittrekken als ik ga vliegen maar een bom van 83 kg kan zomaar op het vliegveld staan. Lijkt me toch niet een gezonde situatie.

 5. een vliegtuigcontainer wordt ook van het vliegveld afgehaald voor reparaties.
  Denk je echt dat het iemand lukt on onopgemerkt 83 kg lees 83kg ja nog ene keer 83kg cocaine in een dubbeldak te verbergen.

  Jongen lees eerst wat over de luchtvaart voordat jullie de hardwerkende jongens op HATO gaan beschuldigen. De medewerkers worden heel erg goed gescreend voordat ze aan de slag mogen. En die 100% controle op Schiphol is echt niet 100%. Makkelijke uitleg: Als er echt niks NL binnen zou kunnen komen doen de smokkelaar het via een andere manier.

  En ja Curacao is nu eenmaal een uistekende doorvoerhaven wegens geografische ligging. Daarom hebben de NLers toendertijd, met hun kanonnen en forten er ook zo hard voor gevochten om het binnen het koninkrijk te houden.

 6. @Henkie: en dat is het verschil: jullie kunnen t koninkrijk wel om hulp vragen. wij niet.

 7. Opgeruimd staat netjes.
  Laat die ministers maar ongecontroleerd wat meenemen…..
  Die worden er aan de andere kant van de vlucht wel uitegpikt.

 8. @Juul gelukkig is op Schiphol 100% controle wel degelijk 100% en niet “98% controleren en de overheidsmedewerkers mogen hier doorlopen”.

 9. is maar hoe je net bekijkt, als er spullen zomaar op het vliegveld kunnen komen dan is dat een levensgevaarlijke situatie.
  Gelukkig kunnen we deze praktijken aan het Koninkrijk der Nederlanden hulp vragen, immers die zijn verantwoordelijk voor de bewaking van de landgrenzen, dat is dan wel weer een streep door de rekening voor de Ministers en hun entourage die moeten dan gewoon weer door de poortjes.

 10. @henkie: zo erg zal het weer niet wezen in suriname is het normaal dat men elk jaar coke in de bagageruimte ontdekt. na de ontdekking is men het precies na een week weer vergeten. relax man relax.

 11. oops er zullen nu wel een paar jongens met de billen dicht geknepen zitten, denk dat de leveranciers uit Colombia er niet blij mee zullen zijn.
  83 kg hoeveel geld is wel niet. hier moeten toch echt grote jongens een vinger in de pap hebben gehad.
  Dit is geen kruimelwerk, eerst moet je het geld hebben als onderpand en om om te kopen, dan het transport van uit het vaste land, hier door de controle heen komen dan weer een door een controle heen komen om op het vliegveld te komen, de kar zo te verbouwen om daar het spul in te stoppen.
  Het bewijst wel dat onze luchthaven zo lek als een mandje is , nu is het verdovende middelen en wat nu als het C4 was geweest vliegtuig vol allemaal mensen op de luchthaven druk op de knop en we staan duidelijk op de landkaart.
  Denk dat diverse Ministers deze vragen maar eens moeten beantwoorden in het
  parlement.
  Vinden we het nu nog vreemd dat we onze veiligheid status kwijtraken. de Minister van Justitie en de Minister van Vervoer maar ook de Minister van Veiligheid en terrorisme bestrijding moeten een betere screening doen voor wat betreft het personeel dat op onze luchthaven werkt.
  Nog even en we staan weer te boek als een narco staat of een land dat niet duidelijk een grip heeft op terrorisme bestrijding.

 12. Het zal werkelijk nooit ophouden .

 13. Een inside job zo is wel duidelijk.

 14. Dushi hende nos ta!