• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Edwin Macario Valentina (27), de gedetineerde die 14 januari kans zag om uit een politiebus te ontsnappen, is nog steeds voortvluchtig. Dat meldt politiewoordvoerder Reginald Huggins. Valentina wordt verdacht van de moord op Gershwin Marquita. 

De 24-jarige Marquita overleed op 6 april vorig jaar toen hij op de Rooseveltweg werd doorzeefd met kogels. Valentina werd 30 mei vorig jaar als verdachte in de moordzaak aangehouden.

Ontsnapping
Op de dag dat Valentina naar zijn hoorzitting in Punda werd gereden, lukte het hem te ontsnappen. Net voorbij het Stadhuis wist hij zijn handboeien los te wringen en uit de politiebus te springen. Volgens Huggins heeft hij daar geen geweld bij gebruikt. De politie heeft na de ontsnapping overal in de omgeving en in Rooi Santu gezocht, maar zonder resultaat.

Zoektocht
De politie heeft nog geen tips ontvangen na hun oproep in de media. “Of Valentina zich in Curaçao of in het buitenland bevindt, durven wij niet met zekerheid te zeggen. Het signalement van de verdachte is bekend bij onze politieagenten en zij houden de straten nauwlettend in de gaten.” Volgens de persvoorlichter is deze zaak een unicum en zijn ontsnapte gevangenen meestal binnen enkele dagen weer terecht.

Informatie
Wie meer weet over de verblijfplaats van Valentina wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 8666124, 911 (24 uur) of 108 (anoniem). Edwin Macario Valentina is 1,65 meter lang, heeft een slank postuur, een donkere huidskleur en zwart kroeshaar. Hij heeft tatoeages op zijn onderarmen en rechterborst. De verdachte woonde tot zijn arrestatie in Kaya Bichi Kandela.

1 reactie op “Valentina nog steeds voortvluchtig”

  1. Het is wel merkwaardig dat de speciaal ingerichte arrestantenbus, op dwingend voorschrift van de Minister van Justitie, niet mocht worden gebruikt in dit geval.