• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dutch Antillean Express (DAE) zal in de toekomst geen kortingsacties meer uitvoeren zonder overleg met minister Charles Cooper (Vervoer). “Ondanks dat we het niet eens zijn met de minimumtarieven die zijn vastgesteld in 2007, zal DAE zich houden aan de regels van de overheid.”

De minimumtarieven voor de routes van Curaçao naar Bonaire, Aruba en Sint Maarten zijn in 2007 vastgesteld toen de Nederlandse Antillen nog bestond en waren afgesproken met het oude management van de luchtvaartmaatschappij. Nu de Antillen niet meer bestaan en DAE een nieuw management heeft, vond DAE-directeur Nelson Ramiz dat de luchtvaartmaatschappij zich niet aan de tarieven hoefde te houden.

Respect
Ramiz benadrukt nu dat hij en DAE de overheid van Curaçao ‘steunt en respecteert’. “Vanuit dit respect is er geen twijfel over mogelijk dat DAE en ik de regels en wetten niet zullen overtreden.” DAE wil wel binnenkort een uitgebreid gesprek met de overheid en Civil Aviation Authorities (CAA) om de vastgestelde tarieven te bespreken en gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Actie
Verder benadrukt DAE dat hun valentijnsactie, waarbij twee tickets voor de prijs van één geboekt konden worden in februari, niet bedoeld was om andere luchtvaartmaatschappijen te benadelen. “De actie was maar van korte duur en er waren maar een paar stoelen beschikbaar. Wij hebben een aantal reizigers, die normaal de reis nooit hadden kunnen maken, de kans gegeven om met ons te vliegen.”

www.versgeperst.com