CURAÇAO – De politie op Bonaire kreeg dinsdag een melding binnen van een inbraak in een resort aan de Bulevar Gobernador N. Debrot. Een werknemer gaf een signalement van de verdachte door waarop de politie een zoektocht startte.

 
De agenten kregen de man in het vizier bij een rotonde in de buurt van de Bulevar Gobernador Nicolaas. De verdachte, een 35-jarige man, werd direct aangehouden. Vervolgens heeft de politie de woning van de inbreker doorzocht en vond gestolen goederen waaronder een laptop, camera’s, mobiele telefoons en een mp3-speler. De goederen zijn weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Poging tot inbraak
Het bleef niet alleen bij deze inbraak, tussen zaterdag en gisteren heeft de politie meerdere meldingen binnengekregen over pogingen tot inbraken. Op een terrein aan de Kaya Sokrates werd een verdachte man gesignaleerd en bij een restaurant aan de Kaya Isla Ariba werd een raam geforceerd. Via een schuifdeur wist een onbekende een woning op lima te betreden en een woning aan de Sabadeco Court moest het ook ontgelden. Hier werd een deur vernield.

Meerdere inbraken
Dinsdag kreeg de politie, naast de melding van het resort, meldingen binnen over inbraken bij meerdere woningen. Aan de Kaya Venus werden een schuifdeur van een woning opengebroken en een mobiele telefoon, fotocamera en bankpasjes gestolen. Bij een woning aan de Den Stashi was het ook raak. Daar werden etenswaren en vijf meter aan koperen leiding meegenomen. Ook uit een woning aan de Bulevar Julio A. Abrahams werden verschillende gereedschappen, een slijpmachine een een gereedschapskist gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.

1 reactie op “Bonaire slachtoffer van inbraken”

  1. Blijkbaar loont misdaad op Bonaire.
    De politie kan weinig doen want door het cellentekort kunnen ze niemand opsluiten.
    Wat hebben we aan al die agenten en rechercheurs?!